25 februari 2013

SHOPLOG: Dresses, statement necklace, a scarf & a donut


Ik beloof het, dit zijn (voorlopig) de laatste kleedjes die je hier ziet langskomen. Ik heb er duidelijk een kleine obsessie mee, want ik lijk mijn kledingkast ermee te willen vullen. Mijn laatste aankopen deed ik bij Zalando, tijdens een uurtje online retail therapy. Ik moet toegeven dat ik soms wel een beetje tureluurs word van het aanbod want het is gi-gan-tisch en ik twijfel soms wel eens over mijn maat. Uiteindelijk had ik toch enkele kleedjes in mijn vizier en zijn er drie in mijn mandje beland. 
Het eerste kleedje is van edc by Esprit, met lange mouwen. Het is zwarte jersey (ook al lijkt het op de eerste foto grijzig, het is toch echt wel zwart), maar ik vond de afwerking wel iets hebben, het is niet gewoon effen stof, maar heeft wat reliëf. Voor de rest is het vrij basic, met een ronde neklijn en twee kleine knoopjes als versiering. 

Dan ontdekte ik een leuk merk, mint&berry. Het is volgens mij van Zalando zelf, maar staat ook op zichzelf en heeft een eigen website. mint&berry heeft heel wat modebewuste stukken, maar ook zakelijke of basic kledij. Het is niet het allergoedkoopste merk op de website, maar de prijzen vielen nog goed mee en de kwaliteit zag er prima uit. Ik was niet helemaal zeker van de maat, dus ik heb de beoordelingen van andere klanten wat zitten uitpluizen en heb uiteindelijk de knoop doorgehakt. Nu ik de kleedjes heb kunnen passen, ben ik blij dat ik voor een 38 ben gegaan. Als je net als mij soms twijfelt tussen twee maten, zou ik bij mint&berry voor de grootste maat kiezen. Of dat is toch mijn conclusie na deze bestelling; kwestie van je van retourneergedoe te bewaren.De zakelijke jurk vind ik prachtig en heb ik dit weekend al gedragen. Hij is heel eenvoudig, heeft een grijze, effen stof en sluit mooi aan. Bovenaan is er dan nog een mooi detail, met die uitsnijding aan de neklijn. De stof is ietsje dikker, er is dan ook nog een dunne onderjurk, dus hoewel hij nauw aansluit, hoef je je geen zorgen te maken over zichtbare love handles ;)
Het tuniekje is dan eerder casual, heel soepel van stof (dat wil zeggen: rug recht en buik intrekken, lol!) en krijgt zijn model door het riempje rond de taille aan te spannen. Dit kleedje is eerder aan de korte kant, trouwens, maar met een panty eronder kan mij dat weinig schelen.
Zaterdag was ik dan op bezoek bij vrienden in West-Vlaanderen en trokken we richting Kortrijk. Ik was er nog nooit geweest en het was er totaal niet druk, die ijzige wind zat daar wel voor iets tussen, denk ik. Ze hebben er in elk geval een grote Pieces-winkel waar ik helemaal wild van werd. In Hasselt is er ook een Pieces, maar dat is zo een klein en smal winkeltje dat ik het er benauwd van krijg, dus ik loop er nooit binnen. Toen ik in Kortrijk langs de etalage liep, viel mijn oog op deze neon statement necklace. Het vlechtwerk intrigeerde mij onmiddellijk en ik wist dat dit de mijne zou worden. Hij is er ook in het zwart, maar ik dacht, what the hell, ik wil flashy kleuren! Een soort van opstandig zijn tegen de winter. Niet dat het helpt, want gisteren viel er wéér sneeuw, grrrr...

Omdat het toch nog geen zomer is, en omdat onze zomers echt pokkeslecht zijn, kocht ik ook een dunnere tunnelsjaal. Ik ben gek op tunnelsjaals, want eens rond mijn nek, moet ik er niet meer op letten en kan dat ding niet van mijn schouders vallen. Klungel-proof, for the win!


Tot slot, jawel, nóg een haardonut. De megadonut die ik in de Claire's kocht, is namelijk net iets te groot. Mijn haar is recent geknipt en ik kan de grote donut niet volledig bedekken om hem helemaal weg te werken. En dus kocht ik een kleiner exemplaar in de Pieces, de giga-donut zal ik terug uit de kast halen wanneer mijn haar terug ietsje langer is.
Share:

18 opmerkingen

 1. Die ketting. Pretty! Je grijs jurkje vind ik trouwens ook prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie jurkjes ! Mint & Berry had ik ook al gespot op Zalando. Die hebben echt leuke spullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een tijdje geleden ook een aantal stukken van Mint & Berry via een Zalando Lounge sale. Ze hebben echt leuke kleren! En die ketting die je kocht bij pieces is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat grijs kleedje is helemaal mijn ding :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat tuniekje!! Supermooi! Ben altijd wel benieuwd naar Zalando maar durf niet goed bestellen ivm die maten. Opstandige heupen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie jurkjes! en die ketting is echt gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuke aankoopjes! love die ketting! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. met de neon ketting zit je wel goed denk ik. ik las namelijk dat neon accenten en accessoires een trend zullen zijn de komende lente en zomer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk geshopt ! Ik heb ook al wat gekocht van mint&berry en ben daar heel tevreden van !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige jurkjes heb je gekocht! Wij hebben echt dezelfde smaak, leuk om te zien. Ik heb ook al eens iets van Mint en Berry besteld, maar ze waren stuk voor stuk te klein. En ik maar denken dat ik slank ben (mt 36-38), maar de maatjes vallen nogal klein uit, dus dan voel je jezelf al snel een beetje te dik.
  Je ketting en cirkelsjaal vind ik ook top! Vooral die zeegroene kleur, daar word ik spontaan verliefd op!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Woah, funky ketting, heel cool. En de jurkjes zien er heel mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, je kan echt uren rondkijken bij zalando, hun aanbod is echt groot!
  Leuke items heb je uitgekozen! Die ketting is echt super, en ook de kleedjes zijn leuk!! Mint&Berry is echt een tof merk, heb er via zalando ook al enkele items van!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het grijze jurkje van mint&berry is supermooi! And so is the statemant necklace! Love it !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. I'm HUGE on dresses! That one with a little belt is so cute!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. prachtige jurkjes! mooie smaak heb je

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig