22 februari 2013

DOVE FAVORIETEN


Ik kreeg even een instant crush op deze Dove-producten dus ik móest ze met jullie delen. Beautybloggersplicht, en al. Bij de Dove Silky Nourishment Body Cream had ik even een flashback naar mijn lieverd van Kenzoki. Het is natuurlijk geen dupe, maar Dove Silky (ik kort het voor het gemak even af) is wel een hele fijne budgetversie!

Ook bij Dove is het een compacte, gesatineerde pot. Ik vind dat hij er best high end uitziet, trouwens, en dat lijkt misschien overbodig, maar tijdens de badkamerpampertijd kan dat wel een fijne extra zijn.


De body cream is lekker dik, maar niet zo dik als een body butter en blijft tegelijkertijd wel licht, want hij smeert goed uit. Ik houd van de geur, het is niet enkel de basisgeur van Dove, er zit nog iets extra's in, wat het zowat zachter maakt. Helemaal silky, jawel.


De andere favoriet gaat in het haar: Dove Nourishing Oil Care werkt in op knopen en verzorgt tegelijkertijd je haar. Je moet het ook schudden voor gebruik, zodat de twee bestanddelen worden gemengd. Er zit onder andere amandel- en arganolie in (en die zijn ook effectief in de eerste helft van de ingrediëntenlijst terug te vinden, jeeej) zodat je haar gevoed wordt. Hij ruikt trouwens ook high end, net als een kappersproduct, en dat voor een fractie van de prijs - hoera!


Tegelijk ontwart het ook je haar, wat ik erg goed kan gebruiken. Na het douchen heb ik namelijk al-tijd knopen in mijn haar, ongeacht welke shampoo en conditioner ik gebruik. Bij sommige conditioners kan ik dan heel gemakkelijk door mijn haar kammen, bij andere minder. Als ik deze haarverzorging gebruik,  gaat dat allemaal een stuk gemakkelijker en  lukt het om alles eruit te kammen zonder te veel te moeten trekken.

Deze Nourishing Oil Care verzwaart mijn haar niet, al moet ik met mijn fijn haar steeds opletten dat ik geen verzorgende shampoo én verzorgende conditioner én deze haarverzorging tesamen gebruik, want dan is het een beetje overkill. Niet dat mijn haar dan vettig wordt, ik krijg er dan gewoon geen volume in geföhnd, that's all.

Do share: heb jij ook enkele Dove-pareltjes?

Dove is verkrijgbaar in de drogisterij en supermarkt
Share:

12 opmerkingen

 1. De body cream klinkt zalig !
  Ik mag ook niet teveel verzorgende producten gebruiken, anders is het een platte pannenkoek mijn haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die body cream ziet er fantastisch uit! Ik krijg al bijna meteen zin om van top tot teen in te smeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dove Silky ziet er zalig lekker uit.
  Maar eerst moet ik mijn honderd andere lichaamsproducten opmaken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou van die typische Dove geur maar eerlijk gezegd heb ik er enkel badschuim en een stickdeo van. Ik zou eigenlijk toch wat meer producten van Dove moeten proberen - ik vind ze namelijk altijd wel fijn maar ik kijk er vaak over. Die body cream zet ik alvast op de wishlist :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke producten. Zelf heb ik uit de oil-care lijn het haarmasker en die vind ik superlekker. Verder zijn de douchecreme's van Dove ook altijd favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmz ik heb er nog niet veel van geprobeerd maar deze klinken niet slecht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De Dove handcrème voor extreem droge handen vind ik zelf erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben groot fan van hun douchecrèmes! Ben nu wel héél benieuwd naar die Silky bodycream!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je zou de bodyproducten van JANZEN eens moeten proberen, de cream is lekker zacht en trekt heel snel in en de foam voor onder de douche is net slagroom. Ook de scrub is heel fijn. Alles is er in 6 geuren, eigenlijk allemaal heel erg lekker, maar mijn favoriet is Orange 77. Leuke bijkomstigheid is dat de potten en de bus er ook nog mooi uit zien, dus leuk om in je badkamer te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig