20 februari 2013

RITUALS SENSATIONAL SOFT CLEANSER


Toen ik laatst op The Big You was, stond er ook een hele stand met Rituals-producten. Ik kende het huidverzorgingsgamma van Rituals al wel een beetje, al ben ik vooral fan van hun lichaamsproducten (Zensation! Magic Touch! Gingko's Secret!).


Er zat een tube van deze Sensational Soft Cleanser in mijn zakje en ik was maar al te nieuwsgierig om deze uit te testen. Dit is een zeepvrije reinigingsgel met botanische ingrediënten, zodat het ook geschikt is voor de gevoelige huid. Het is niet helemaal geurloos, maar ruikt wel neutraal. Ik vind het niet eenvoudig om het te beschrijven, ik ruik er inderdaad wel iets 'botanisch' in. De tube is ook erg handig, gewoon even knijpen en het product komt eruit. De cleanser is een dikke gel en ziet er op mijn hand uit als een siliconenproduct. Dit gaat gewoon op je droge huid en je begint de cleanser dan in te werken met ronddraaiende bewegingen. Gaandeweg, naarmate het product de warmte van je handen en huid oppikt, wordt het minder stroef en gaat de geltextuur over naar een olie die je make-up als het ware afbreekt. Nadien spoel je nog even af met lauw water en weg is je make-up!

Ik vind het eigenlijk heel gemakkelijk werken, maar ik beperk het gebruik tot mijn gezicht. Er staat niet expliciet bij dat het niet geschikt is voor je ogen, maar toen ik dat testte, kreeg ik er prikkende ogen van en ik heb nochtans niet de meest gevoelige ogen. De cleanser was ook niet zo goed bestand tegen mijn vette eyeliner en mascara, wat dat betreft blijft Purity mijn absolute nummer een. Ik vind hem dus ideaal voor mijn gezicht, maar vermijd voortaan de ogen.

Zijn jullie al bekend met het Rituals huidverzorgingsgamma?

Rituals Sensational Soft Cleanser - 125 ml - € 13,50
Share:

16 opmerkingen

 1. Ik heb nog geen ervaring met huidverzoringsproducten van Rituals, maar deze klinkt goed. Jammer dat je er prikkende ogen van kreeg, maar dat klinkt wel erg bekend hoor. Ik heb dat zelf ook vrijwel altijd met dit soort producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken Rituals alleen van de lichaam en hand verzorging maar deze cleanser lijkt me wel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De vorige Rituals cleanser vond ik supergoed, afgezien van de geur, het was iets te geparfumeerd. Ik zou wel overwegen deze eens aan te schaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ben enkel bekend met de doucheschuimen, een deodorant, een desinfecterende handgel, een shampoo, een handzeep en een geurkaars van rituals :)

  hmm ... als ik het zo bekijk ben ik toch al wat vertrouwd met het merk :)

  bestaan er eigenlijk ook staaltjes van rituals bij ici paris xl? ik heb er nog nooit eentje gekregen eigenlijk.

  compleet off topic maar even ter informatie; ik heb nu wel een nieuwe fles van die clinique lotion gekocht (vernieuwde formule), maar ik moet er nog even lang en hard van hoesten als voorheen. tis de alcohol die erin zit die het em doet, grmbl... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, van de lichaamsverzorging heb ik ook al veel gebruikt, van de gezichtsverzorging minder. Ik heb nog nooit staaltjes van Rituals gekregen bij Ici Paris XL. Geen idee of ze het hebben!

   Oei... da's wel heel jammer!

   Verwijderen
 5. Goed om te weten dat ik mijn ogen best vermijd !:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb van één van de nieuwe Rituals cleansers een staaltje gebruikt. Vond hem heel erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt heel apart, maar ben wel nieuwsgierig geworden :) Ik gebruik me cleanser eigenlijk nooit op de ogen.... ik vind het nooit zacht genoeg, ook de purity cleanser niet :(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. het maakt me benieuwd, ben zot van rituals, maar deze heb ik nog niet geprobeerd

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hij prikt inderdaad erg in de ogen! Maar mijn waterproof mascara gaat er wel goed mee af. Ik denk niet dat hij daarvoor geschikt is. Vind hem wel erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik moet hem nog uittesten, klintk wel heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer van de oogzone maar ik gebruik zowiezo daar een apart product voor. Ik heb zo een idee dat ik zo de 2 in 1 of 3 in 1 gewoon niet vertrouw...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik loop meestal wel even binnen bij Rituals maar mijn douche staat nog vol met LUSH en qua gezichtsverzorging "durf" ik het niet goed proberen. Brand anxiety ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi, mijn zus heeft deze gekocht. Op zich is dit een leuke reiniger, ze vindt de gebruiksmethode leuk en haar huid is superzacht, maar na 3x gebruiken kreeg ze er allemaal onderhuidse onstekingen van! Ze heeft wel een gevoelige huid die snel reageert, dus mss ok voor minder gevoelige huidjes, maar als je zelf een gevoelige huid hebt, mss best iets anders proberen!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig