18 maart 2013

FOOD: Homemade Sunday pizza (the lazy kind)


Zelf pizza maken, dat is altijd een feest! Nu ben ik op mijn luie zondag wel niet zo actief, dus zelf deeg maken, zat er niet in. Dus dan schakel ik over naar the next best thing, namelijk deeg uit de supermarkt. Hell yeah, dat is lang niet slecht en voor de rest moet ik de pizza alleen maar bedekken met allerlei lekkers. Mijn vriend en ik maakten elk onze eigen variant.
Je moet het deeg eerst een tijdje laten luchten (alle info vind je op de verpakking) en dan kan je aan de slag. De eerste stap getuigt van nog meer luiheid, want ik neem passata uit een pakje. Een echte Italiaanse mama zal dat wel zo uit haar pols schudden, maar ik eer mijn rustige zondag en ga dus voor het kant en klare spul.


Dan garneer ik met wat kaas en hesp. Dat is zo'n beetje de basisstap voor elke pizza die ik maak, ongeacht welke garnituur er dan volgt.


Ook wat olijven erbij en artisjokken! Hmmm! Ik bestel regelmatig pizza met artisjokken en dan krijg je echt wel de meest zielige hoopjes artisjok. Precies of het zo duur is dat ze de prijs van de pizza er niet uit krijgen als ze me deftige stukken artisjok zouden geven, de vrekken. Dus als ik zelf pizza maak, mag er voor mij heel wat op liggen.


Bij mijn vriend werd het ananas.


Dan heb ik er nog wat anjovis op gedaan en afgewerkt met emmental en wat oregano.


Ook mijn vriend ging voor de emmental, hij is overduidelijk fan ;)Een kwartiertje in de oven (voorverwarmen op 220°C) en dan zijn ze klaar!Het heeft in elk geval gesmaakt! Ik vind dit lekkerder dan een diepvriespizza en eigenlijk heb je er amper werk aan. 

Smakelijk!
Share:

21 opmerkingen

 1. lekker zeg :) ik zou de versie van je vriend kiezen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hmmm jammer dat ik al gegeten heb, of het werd een pizza :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, ziet er lekker uit ! Wij hebben onlangs ook zelf es pizza gemaakt met een pakje deeg en het was heerlijk. Je smijt er basically op wat je wil he :p.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmm, doe mij maar de ananas! :D
  Ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zàlig eten, zoooo lekker :p

  ik ben zot van gerechten met gesmolten kaas en dus weet ik een pizza best te smaken...jammie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oooh, yummie. Ik vind het ook altijd veel leuker om zelf een pizza te bekleden dan om een diepvries pizza in de oven te stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nomnomnom krijg spontaan terug honger! neem de volgende keer mozarella ipv gewone kaas in het begin dat is nog lekkerder :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er lekker uit :)
  Ik maak vaak pizza broodjes op afbakbroodjes, ook erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat ziet er heerlijk uit! Je schrijft zo gezellig, ik geniet er altijd van. Complimentjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit deed ik vroeger heel erg vaak, maar m'n lief vindt dit soort pizza's helemaal niet lekker dus is het ondertussen al eeuwen geleden. The joys of living together with a guy ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hmm heerlijk! Lui of niet, ik neem altijd kant en klare deeg en saus :p Dan bak ik even wat paprika en uitjes voor erop en dan nog wat ananas, mini tomaatjes, feta kaasjes(hmm!) en wat gemalen kaas. Oh ik ga er dit weekend maar weer eens mee aan de slag ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb net gegeten maar dit ziet er zooooo lekker uit :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zelf pizza maken is zoveel lekkerder! Ziet er heeeerlijk uit <3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zelf maak ik ze met mozarella en pesto of chorizo, zwarte olijven, groene pepertjes en geraspte kaas. Krijg er al weer zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hmmm, artisjok, lekker! Ziet er echt goed uit. Zelf gebruik ik voor mijn pizza meestal tomaat, courgette, champignons en paprika. En kaas natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dit moet ik zelf ook eens proberen. Ik zou ook de ananas versie uittesten, maar misschien met blokjes kip erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Waarom kijk ik dit in de nacht.. zucht. Het ziet er zo verdomd lekker uit dat ik nu pizza wil eten. :( Ik maak ook mijn pizza's zelf, gewoon hup hup deeg in elkaar beetje bloed enzo, maar ook de ingrediënten erop.. Oh nom!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig