17 maart 2013

FILMPJE: How to - hoge knot met en zonder donutEen tijdje geleden kocht ik mijn eerste en meteen ook mijn tweede haardonut. Als ik mijn haar opsteek, is het namelijk steevast een hoge knot. Ideaal voor second (of zelfs third) day hair, het gaat snel en je hoeft je de rest van de dag niets meer aan te trekken van je coupe. In het filmpje kan je twee manieren zien om zo een hoge knot te maken, althans dit is hoe ik het doe.

De eerste is met haardonut en is een beetje netter. Het is heel gemakkelijk en snel en je moet je haar hier niet voor touperen. Je hebt wel een haardonut nodig, ik kocht deze in de Pieces, maar je kan ze ook in de Claire's vinden en waarschijnlijk ook wel bij enkele andere winkels.

De tweede versie is zonder donut, ietsje rommeliger en dat heeft ook wel zijn charmes. Voordeel is dat je geen donut nodig hebt en je dus ook niet echt moet letten op het bedekken van de donut. Je moet wel bereid zijn je haar te touperen. Persoonlijk heb ik daar geen problemen mee, ik heb niet de indruk dat mijn haar daar echt meer van af ziet dan anders en ik kan het ook altijd gemakkelijk uitkammen. Hoe meer je je haar toupeert, hoe dikker en volumineuzer je de knot kan maken.

Wat jullie? Donut, ja of nee?
Share:

18 opmerkingen

 1. Handige tutorial ! Ik heb ook zo'n haardonut en het is echt wel heel gemakkelijk, zeker op een bad hairday. Alleen lukt het mij vaak niet om 's morgen mijn haar deftig naar achter te trekken, dan zitten er vaak bubbels in of kale plekken. Net wanneer ik naar het werk wil vertrekken. En als ik nergens naartoe moet lukt het vlekkeloos. Typisch :d !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit zeer mooi, ik heb wel lang haar, maar helaas is het veel te dun hiervoor :(
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Alleen kan ik het niet met mijn dunne haar :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Staat je heel leuk!
  Jammer dat ik nu kort haar heb

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah ik gebruik een oude sok waarvan ik de tenen afknip en ze dan oprol :) Ik haal 5 à 10 cm van mijn haar door de fake donut en 'rol' het er dan rond tot ik bij mijn hoofd ben, dan zijn speldjes zelfs niet meer nodig! En inderdaad, het lukt altijd beter wanneer je niet de deur uit moet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de donut een geweldige oplossing voor third day hair :D zeker met een beetje droogshampoo. Enkel vond ik nergens een donut groot genoeg dus heb de grootste versie moeten nemen en daar nog eens een sok rond gedaan haha :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk filmpje, ik doe dit kapsel ook regelmatig zowel met als zonder donut :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Handige tutorial ! Ik vind dat ik niet echt sta met opgestoken haar dus ik laat het mijne meestal los

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben meer voor de donut. Het geeft toch meer 'body' aan je kapsel hé :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk! Ik heb ook een haardonut, maar mijn haren zijn zoooo lang waardoor het niet echt even gemakkelijk gaat als bij jou:p Tof filmpje!

  Liefs

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik gebruik bijna drie keer per week de haar donut. Zonder werkt bij mij niet. Leuke tutorial.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk idee om ook eens te doen. Ik heb lang haar, maar doe er veel te weinig mee. Wat heb je trouwens een mooie kleur lipstick op. Welke is dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is Guerlain Rouge Shebam, een heel gepigmenteerde lipgloss. Nog niet in de winkels, pas op 1 mei te koop! Maar tegen dan komt er zeker nog een apart artikel van, als ik ze grondig getest heb.

   Verwijderen
 13. Ik heb hier ook zo'n donut liggen, moet hem toch is gaan uitproberen :-) Ziet er heel leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Handig filmpje, en beide een leuk resultaat! Ik vrees dat mijn haar echt te lang is voor de donut, ga eens een grotere versie proberen, maar toch! Ik krijg het er niet allemaal mooi rond!
  Als ik het gewoon op een 'dot' doe in de zomer, trek ik bij de laatste draai van het rekkertje mijn haar er niet volledig door (als je snapt wat ik bedoel :p), en rond die lus ga ik dan mijn haar gaan draaien voor een dot te maken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. donut! makkelijk en mooiste resultaat, bij mij toch. ik doe soms nog een fijn elastiekje rond de donut voor ik het haar er rond draai (snappie?)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk filmpje! Ik heb zelf ook een kleine donut gekocht, maar mijn haar is net in laagjes geknipt en moet nog wat groeien voor ik het dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk en handig filmpje!!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig