19 maart 2013

Estée Lauder Double Wear & Double Wear Light foundation

Estée Lauder Double Wear & Double Wear Light foundation

Ik zeg al jaren dat ik eindelijk eens die befaamde Estée Lauder Double Wear foundation moet proberen.  Waarom het er nog niet van kwam, geen idee. Eind vorig jaar hakte ik de knoop door en zette de stap naar de parfumerie om de testers te swatchen. Na wat vergelijkend onderzoek koos ik voor de kleur Desert Beige. Het nadeel is dat deze specifieke kleur enkel te krijgen is bij de Inno, ik zeg het er maar direct even bij.

Heel belangrijk: ga bij Double Wear niet af op de kleur die je in het flesje ziet en zelfs niet op wat je op je hand swatcht, want dat komt misleidend over. Nu ik de foto's zie, lijkt het wel alsof Desert Beige 10 tinten te donker is voor mijn bleekscheethuid, maar in realiteit is dat dus niet zo. Bovendien moet je er rekening mee houden dat je echt niet veel foundation nodig hebt en dat je de kleur goed kan uitwerken en blenden.

Als je met bovenstaande rekening houdt, is Double Wear een foundation om u tegen te zeggen. Het is zonder twijfel de beste foundation die ik ooit al heb gebruikt. Ik verklaar mij nader: ten eerste heb je, zoals gezegd, zeer weinig nodig om aan te brengen. Er zit geen pomp op het flesje (een groot minpunt, ik weet het), maar ik gok dat ik ongeveer een pompje nodig heb voor mijn hele gezicht. Die hoeveelheid geeft je echter een zeer mooie dekking en daarmee kan ik op de plekken waar het nodig is (rondom de neus en net op de wangen) zelfs een dun tweede laagje aanbrengen voor een extra mooie dekking en finish. 

Estée Lauder Double Wear & Double Wear Light foundation

Ik hoef daarnaast niet echt af te poederen, maar doe het meestal toch om zeker te zijn dat ik de dag doorkom. Double Wear heeft van zichzelf een eerder matte finish en droogt ook snel op. De glow breng ik dan zelf aan op de plaatsen waar ik het wil, door een highlighter te gebruiken. 

Waar Double Wear bekend voor staat, is dat hij enorm langhoudend is. En boy... dat is gewoon waar! Ik heb deze foundation al gedragen toen ik snikverkouden was (lees: snotterzakdoekjes à volonté) en mijn foundation bleef er goed uit zien! Ik zat maar te wachten en in de spiegel te kijken tot mijn rode neus onder de foundation tevoorschijn zou komen, maar de schade bleef beperkt.

As ik weet dat ik ergens naartoe moet (party!), als ik een hele dag weg moet (event! Shoppen!), als ik een presentatie geef (I'm here to teach you something, folks) of op de rechtbank moet zijn (I want to win!) en als ik echt wel zeker wil zijn dat mijn foundation gewoon niet bougeert... dan wend ik mij tot Double Wear.

Maar zoals je ziet, heb ik ook een tube van de Double Wear Light. Toen ik in de parfumerie op zoek was naar de juiste kleur in de Double Wear foundation, bood een vriendelijke verkoopster aan om mij verder te helpen. Ze stelde voor om Double Wear Light foundation te gebruiken en mij eens op te maken. Intussen heb ik hem ook in huis, in de kleur Intensity 1.0. Double Wear Light is veel vloeibaarder dan de originele Double Wear, daarom draag ik hem graag op een doordeweekse dag, omdat ik dan minder werk moet steken in mijn make-up. Snel even met mijn vingers inwerken en ik ben klaar!

Estée Lauder Double Wear & Double Wear Light foundation

Toch geeft ook Double Wear Light een hele mooie dekking, net ietsje natuurlijker dan de Double Wear, maar hij staat zeker zijn mannetje. Op de foto zie je het verschil tussen de twee. Op mijn gezicht breng ik ze natuurlijk niet zo dik aan, maar ik wilde het verschil laten zien. Double Wear is duidelijk veel heavier dan Double Wear Light, wat ook wel de bedoeling is. Double Wear Light heeft ook ietsje minder houdkracht rondom mijn neus, wat hem minder geschikt maakt voor tijdens een verkoudheid.

Ik durf het bijna niet zeggen, omdat ik mijn andere foundations niet wil beledigen (die ik ook nog altijd gebruik en die ook echt wel goed zijn!) maar als ik voor de rest van mijn leven maar een foundation zou mogen kopen (je weet wel, als een of andere freaky dictator beautybloggers zou verbieden om meer dan een foundation te bezitten), dan zou ik voor Double Wear gaan. Oh yes. Holy grail status, people.

Als je de foundation live in actie wilt zien: in dit filmpje draag ik Double Wear Light en Double Wear heb ik onder andere op deze foto gedragen.

Tell me: wat is jouw holy grail foundation?
Share:

25 opmerkingen

 1. Deze is ook mijn absolute favoriet, ever. Double wear voor de dagen dat ik veel dekking nodig heb, ysl touche eclat voor de andere dagen, die twee zijn mijn holy grails

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb deze eerlijk gezegd ook nog nooit geprobeerd, maar je hoort er echt alleen maar goede dingen over hé!
  Op de foto's lijkt hij in het flesje inderdaad veel donker :D Chance dat het op je gelaat beter is :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ja, nog een adept erbij ! Ik koop deze al jaren ! Echt altijd blij als ik terug mijn geliefde EL DW heb. Een andere is er niets bij. Ook de DW light is idd erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hm, de double wear light versie is er eentje om te onthouden voor mij.

  een holy grail foundation heb ik nog niet, de zoektocht zet zich verder :)

  de juiste kleur vinden is al een heel avontuur op zich, he?

  jammer inderdaad dat er op dat flesje geen pompje zit. het gevaar voor een kliederboel is dan groot :)

  *****^^^^^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb mijn holy grail nog niet gevonden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had nog nooit wat gehoord van deze. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. de Light ziet er ook goed uit! Zelf ben ik ook al lang fan van de Double Wear, wil ook de concealer nog eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, do I see a Tigra tail in the first picture? Cats are sooo obnoxious but that's why I love them!

  I don't think I'm ready to battle with anything that doesn't have a pump (I am a bit OCD), though I wonder if it's possible to find a pump somewhere that will fit on it? NARS foundations don't come with pumps either, but you can purchase the pump separately. I hope Estee Lauder will pick up on the idea, because you make it sound really good!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, yes, you do! She wouldn't move so I just kept the photo that way :) I thought nobody would notice ;)

   You could buy a MAC pump, that one fits on the Estée Lauder Double Wear bottle. I'm just too stubborn, because I think it should be sold WITH pump anyway, so I don't want to spend another extra 5 or 10 euros on a pump. But that's just me :)

   Verwijderen
  2. Grappig,die staart van de kat!Je kan die misschien als kwast gebruiken,ben er zeker van dat die superzacht is en dat de kat nadien nooit meer in de weg zal lopen :-)

   Ik heb de double wear ook en ben er ook tevreden van

   Verwijderen
 9. Nu maak je me wel erg benieuwd. Ik ben nog altijd op zoek naar de perfecte foundation.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lijkt me een goede foundation! Ik gebruik momenteel elke dag de foundation van Rimmel (Wake me up) en die is erg fijn. Maar je maakt me wel nieuwsgierig, ik zou hem best eens uit willen proberen. Is de foundation olie-vrij?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ben nog even gaan nakijken op de website van Estée Lauder. Hij is olievrij!

   Verwijderen
 11. Dit is ook de holy grail foundation van mijn beste vriendin, al jaren! Ze hebben sinds kort alleen de kleuren veranderd dus nu is iedereen zijn vaste kleur kwijt, heel stom want de nieuwe kleuren zijn allemaal behoorlijk geel.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Looks like a good product. Thank you for the review

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Double wear is echt mijn holy grail!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben ook fan van de Double Wear door zijn houdbaarheid. Er zijn weinig foundations die het zo lang uithouden. Qua houdbaarheid kan je deze een beetje vergelijken met de DiorSkin Forever, ik vind ze beide even goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik moet echt die light versie proberen! Was niet op de hoogte dat die er was.. Dus bedankt daarvoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb van Double wear ooit de lichtste kleur gehad maar op mijn bleke huid leek hij knaloranje. Jammer van het geld haha :p

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb 'm ook en ik gebruik hem als ik veel te camoufleren heb. Daar is hij echt goed voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Lap, nu zal ik hem toch ook echt moeten gaan proberen... En mijn foundation is net bijna op, dat zal toch wel geen toeval zijn zeker ;-)

  <3

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig