19 april 2013

NIEUWE KWASTEN


Hoe meer kwasten, hoe beter. Enfin, da's niet helemaal waar, want met een paar goede basiskwasten geraak je al heel ver, maar ik heb in de afgelopen maanden mijn collectie weer wat uitgebreid.Deze Expert Face Brush van Real Techniques liet ik door een vriendin meebrengen uit Londen. Goed spul, zo blijkt, ze waren ook bijna overal uitverkocht. Real Techniques is de laatste tijd heel populair op YouTube, mede omdat het merk mee werd opgezet door Sam Chapman, een van de pixiwoo-zusjes. De kwasten zijn 100% diervriendelijk en de kwastharen zijn gemaakt van teklon, een synthetisch materiaal. 

Ik koos specifiek voor de Expert Face Brush omdat mijn Sigma Flat Top Kabuki de geest had gegeven en ik op zoek was naar een waardige vervanger, liefst eentje die niet te duur was. De Expert Face Brush is even compact en heeft ook veel haartjes, maar is wel afgerond en iets platter. Ik denk zelfs dat ik deze vorm verkies boven een platte kabuki, omdat je met die afgeronde kop beter in de kleinere hoekjes en plooitjes kunt, bijvoorbeeld rond je neus. De kwast is superzacht, kwalitatief en brengt mijn foundation mooi aan. Kuisen is ook geen probleem, ik kreeg alle restjes er zonder problemen uit met wat babyshampoo. Ik heb wel enkele keren moeten wassen en spoelen, maar dat ligt meer aan het feit dat ik te lang gewacht had om hem te wassen. Yes, I'm dirty like that. Ik heb hem nu een klein half jaar en de kwaliteit is nog steeds top!


De Dior kabuki is ietsje duurder en kreeg ik als kerstcadeautje van mijn schoonzus. Een tijd geleden was ik mijn MAC kabuki beu, want er kwamen heel wat haartjes los. Dat stond wel wat onflatteus, zo een gezicht vol kleine, zwarte haartjes ;)

De Dior kabuki is wel een droomkwast: hij heeft zijn eigen fluwelen zakje en hij is súperzacht! Ik vind het ook fijn dat hij gemakkelijk houdbaar is, de handgreep is niet zo klein en fijn, maar juist redelijk groot en robuust. Met de kabuki poeder ik altijd mijn foundation af en dat werkt heel prettig.


De MAC 109 gebruik ik als ik echt wil contouren en de schaduw onder mijn jukbeenderen wil krijgen. Ik vind hem handig werken, omdat hij klein, compact en precies is. Ik gebruik hem gewoon met de platte bovenkant, maar je kan hem ook wat kantelen en dan kan je nog fijner contouren. Als ik een gezonde bronzey look wil, gebruik ik een grotere, fluffy kwast, maar de 109 is dus mijn contourkwast bij uitstek.


Ik zocht al heel lang een spoolie, een kwastje speciaal voor mijn wenkbrauwen. Niet dat ze zo zeldzaam zijn, maar pas onlangs voegde ik er eentje toe aan mijn collectie. Rijkelijk laat, maar soit.
Deze is van Barbara Hofmann (wordt bij Di verkocht) en zat in zo een penselensetje. De rest van het setje vond ik niet zo super en gebruik ik dus ook niet, maar de spoolie was zeker de moeite. Of ik nu wenkbrauwpotlood of - poeder gebruik of niet, ik probeer er altijd aan te denken om mijn wenkbrauwen snel te kammen met dit borsteltje, zodat ze netjes en verzorgd zitten.


Tot slot nog een kleine tip: spot cleaning! Ik ben natuurlijk een luie doos, dus om mijn kwasten grondig te wassen met babyshampoo, moet ik in de juiste bui zijn. Om ze nu niet te lang vol make-up en andere viezigheid te laten liggen, probeer ik ze onmiddellijk te reinigen met een instant spray. Ook deze van Barbara Hofmann koop je bij Di (€ 6,50 voor 100 ml), maar ik weet dat er meer merken zijn die iets soortgelijks verkopen. Het is gewoon superhandig: even sprayen op een doekje, je kwast erover halen, het vuil komt van de kwast en de kwast is niet alleen proper maar ook héél snel terug droog.
Share:

16 opmerkingen

 1. de real techniques staat op mjn wishlist :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die Dior kabuki is echt zo mooi en ziet er ook heel erg fijn uit! Ik wil ook al een tijdje een nieuwe aanschaffen en ik heb mijn oog laten vallen op ééntje van Chanel die bij de Les Beiges collectie zit. Jammer genoeg is die blijkbaar al op veel plaatsen uitverkocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yay! Je hebt precies dezelfde smaak in brushes als mij want ik vind ze ook allemaal super! Vooral de Expert Face brush is mijn grote favoriet ^^.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De 109 heb ik ook, en die gebruik ik ook om te schaduwen en te highlighten. Fijne kwast!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze klinken allen super goed ! Ik heb de RT blush brush en ben daar heel tevreden van. De expert face brush zou ik ook wel nog aan mn stash willen toevoegen !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De Real Techniques brushes zijn inderdaad erg fijn ! Ik ga binnenkort in Londen alvast een backup kopen van de eyeliner brush :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ahh that Dior kabuki brush looks so nice! I've actually never bought any brushes from Dior. I don't really want to start because I'll end up spending A LOT on them probably ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De Real Techniques brush heb ik ook en is inmiddels één van mijn favorieten geworden. Voor de rest amai wat een leuke aanwinsten. En zo'n kwasten reiniger moet ik mij dringend aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Woop, bedankt voor de brush cleanser tip! Ik heb een kleine spray van Sephora maar die is bijna op en ook wat duurder, dus ik ga met plezier de volgende in de Di gaan halen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die Real Techniques kwast is echt fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik denk dat ik die kwastenspray eens ga zoeken als iknog eens in Di ben, nog nooit tegengekomen, hopelijk hebben ze er want ik vind nergens kwastenreiniger (tenzij inmens dure van mac)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk artikel! :) Ik heb ook real techniques kwasten en die zijn heerlijk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De kwasten van real techniques zijn zo fijn!!!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig