25 mei 2013

EVENT: AN INTIMATE GET-TOGETHER WITH MAC (trends & taupe)


Ik liet het al even vallen in de shoplog van deze morgen: ik bezocht Brussel niet enkel om te shoppen (dat was gewoon collateral damage een fijne bijkomstigheid), maar was er ook voor een fijn en cosy event.

Place to be: MAC! 

We werden verwelkomd door Lyne Desnoyers, Executive Director Makeup Artistry die ons met een bezoekje vereerde vanuit de VS, waar ze in New York woont (take me with youuu!) en Elke Willemen, Senior Artist Benelux.

Ze namen elk een model (met gorgeous model skin, grrr) onder handen met een najaarstrend, maar het is natuurlijk de bedoeling dat je trends aanpast aan je eigen goesting. Street beauty, for the win!



Het model van Lyne kreeg geen foundation, maar wel concealer onder de ogen en wat Prep + Prime Fortified Skin Enhancer rond haar T-zone. De natuurlijke kleur van de wangen kan op die manier terug naar boven komen en wordt geaccentueerd op een niet zo alledaagse manier: Russian Red lipstick (neutraal rood) dient als blush om die flush op de wangen te creëren, All Out Gorgeous Mineralize Rich Lipstick (diep warmrood) bracht ze aan in plaats van bronzer én ze gebruikte eigenlijk vooral haar handen om het aan te brengen. Zo krijg je een hele mooie dimensie op de wangen.

Lipstick op de wangen gaat trouwens prima als je geen poeder gebruikt. Er is een simpel trucje voor: powder on powder, cream on cream. Als je dat onthoudt, zit je nooit te klungelen met een stroeve blush :)


De wenkbrauwen worden terug wat krachtiger en mogen hun functie van frame rond het gezicht terug oppikken. Wel wordt de natuurlijke vorm behouden en werken ze toon op toon (dus de kleur van het wenkbrauwpotlood of poeder is hetzelfde als de kleur van je eigen wenkbrauwhaartjes). Afwerken met Brow Set, een (transparante) wenkbrauwgel.



Héél goed nieuws voor de liefhebbers van Paint Pots: er komen in september prachtige taupe tinten aan. Stormy Pink en Tailor Grey deden mijn hartje sneller slaan. Bedoeling is dat je deze combineert met koele, taupe en paarse tinten, zoals mijn favoriet, Satin Taupe.
Mocht je een beetje bang zijn om alleen maar koele tinten op je ogen te gebruiken: sinds dit event droom ik ervan om een kleur als All That Glitters over een van deze nieuwe Paint Pots te zetten. Laat je dus zeker niet tegenhouden en mix koele en warme tinten gerust met elkaar.



De wimpers kregen een natuurlijke volume: initieel werd er géén mascara gebruikt, wél bracht Lyne individuele wimpers aan. Om en om worden de individuele stukje op en onder de wimpers geplaatst. Heel ongewoon voor mij, maar wel heel erg mooi. Als je toch een beetje mascara wilt, kan je die aanbrengen met een 205 of 266-kwast.


Elke ging voor de "I partied all night, didn't take my makeup off, slept for an hour, got up and looked this pretty"-look. Modellen die na de show de catwalk aflopen en terug in het echte leven gaan staan, worden blijkbaar met dezelfde look gefotografeerd door alle streetstyle fotografen die buiten op hun staan te wachten.

Ze begon met de Strobe Cream als moisturizer en gebruikte de Mineralize Moisture foundation. Met lichte hand plaatste ze Silver Dusk Iridescent Powder Loose als highlighter.
De Paint Pots in de koele kleuren werd met een 217 tot aan de wenkbrauw aangebracht, daarover creëerde ze een soft focus en glossy effect met Reflects Glitter.

Ook hier werden de wenkbrauwen aangezet, maar dan met nieuwe bruine Fluidlines. De formule hecht zeer goed aan de haartjes en de huid en geeft een mooi effect.





Het model van Elke kreeg intens rode lippen. Sterproduct was Riri Woo, de lippenstift van Rihanna en MAC, die net iets meer blauw bevat dan Ruby Woo. Uitverkocht, uiteraard, maar Riri Woo komt binnenkort wel terug! Je kan het effect dramatiseren door hele donkere, bordeaux kleuren in te werken, alsof de kleur van binnenuit komt. Je laat de kleuren dan in elkaar overlopen door ze te blenden met een 217 en de contouren van de lippen maak je wat minder strak met een wattenstaafje.

Merci beaucoup MAC Dansaert, Lyne Desnoyers en Elke Willemen voor de inspirerende namiddag!
Share:

11 opmerkingen

  1. Zag er erg leuk uit. Ik ben alvast benieuwd naar de nieuwe paintpots, weer leuk om mee te spelen en te experimenteren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Spijtig dat ik geen vrijaf kon nemen. Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe paintpots !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In de eerste look vind ik de blush veel te fel, maar verder zijn het prachtige looks!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tof dat er ook taupe tinten in het assortiment van de paint pots zullen zitten. En dat dan inderdaad, zoals je zegt, combineren met satin taupe van mac. Trouwens..die twee samen zouden nogal eens mooi combineren met de taupekleurige loafers die ik vandaag kocht ;D

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie looksen oh die paintpots zien er mooi uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zeker een interessante middag lijkt me! Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo van de rode lippen bij het tweede model ben maar ja ieder zijn smaak!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie post! En interessant hoe ze de modellen hebben opgemaakt (lipstick als blush, ik vraag me af of ik daar geen break-outs van krijg). Makeup van tweede model vind ik wat minder.
    Fijne blog trouwens, ik ben fan (volger)!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig