18 december 2013

Blowdry routine


Dat mijn badkamerlade vol haarproducten zit, is een understatement. Iedereen die thuis een house tour krijgt, schiet in de lach als ik mijn beauty stash laat zien. Gelukkig is het wel altijd netjes georganiseerd, haha.

Ik heb wel een min of meer vaste routine als ik mijn haar droog, al durven de producten natuurlijk wel eens verschillen. Op dit moment gebruik ik deze producten het meest, dus wilde ik ze even laten zien.


Voor ik mijn haar begin te stylen, breng ik altijd volumemousse aan, vooral aan de wortels en rond de kruin. Volumifique van Kérastase geeft een goede hoeveelheid en zorgt voor voldoende volume aan de wortels. De lijn is trouwens helemaal afgestemd op fijn haar, dus perfect voor mij! Ik droog mijn haar altijd met een föhn en een ronde borstel, zodat ik het volume zelf wat kan aansturen. En dat is wel nodig, want anders heb ik haar dat als een platte pannenkoek langs mijn gezicht hangt. 

Ik zorg er ook voor dat ik altijd een hittebeschermend product in mijn haar smeer. Ik ben dol op Kérastase Nectar Thermique, maar op dit moment test ik Matrix Heat Resist Iron Tamer Smoothing Lotion, dat mijn geverfde lokken extra bescherming biedt. Deze gladmakende lotion is ook perfect als je met de krul- of stijltang aan de slag wilt.



De Remington Pro Air Shine is een hele compacte en lichte haardroger met een vermogen van 2300 Watt. Ik kocht recent nog een andere haardroger van Remington, die is wat krachtiger, maar is ook een stuk groter en ligt veel zwaarder in de hand, dus voor snelle föhnbeurten of voor in de reistas is de Pro Air Shine wel een goede keuze. Sowieso kan je je haar hiermee redelijk snel maar ook pluisvrij drogen; er zitten twee knoppen op die de warmte en snelheid regelen en je hebt ook nog een derde knop die voor een 'cool shot' zorgt. Ik föhn mijn haar altijd eerst per lok in model met de nodige warmte en dan werk ik elke lok af met het cool shot. Dat zorgt ervoor dat je haar beter in model blijft zitten en dat werkt dus écht. Ik had het tot voor enkele maanden nooit gebruikt (mij altijd wel afgevraagd waar het voor diende, maar nooit de moeite gedaan om het verder te onderzoeken, haha), maar sindsdien weet ik wel beter.


Eens mijn haar droog is, werk ik mijn lengtes en voor de punten nog af met een extra serum, in dit geval van Pantene Expert Advanced Keratin Repair, een herstellende lotion die nog eens inwerkt op mijn gespleten punten. Als finishing touch gebruik ik nog een haarspray, mijn favoriet is de Schwarzkopf Got2Be 2 Sexy Volumizing Hairspray en die gebruik ik al jaren (ik weet dat er 'new' op de verpakking staat, maar dat slaat volgens mij echt wel enkel op de verpakking).

Kérastase Volumifique - 125 ml voor € 24,00
Matrix Heat Resist Iron Tamer Smoothing Lotion - 100 ml voor € 12,90
Remington Pro Air Shine - € 24,99
Pantene Expert Advanced Keratin Repair Split-End Fuser - 100 ml voor € 9,99
Schwarzkopf Got2Be 2 Sexy Volumizing Hairspray - ongeveer € 6,50
Share:

10 opmerkingen

  1. Leuk artikel! Zelf heb ik ook fijn haar en ik gebruik ongeveer dezelfde soort producten. Ik gebruik ook altijd een haarolie op de haarpuntjes.
    Die föhn klinkt echt als muziek in de oren! De mijne heb ik ondertussen in stukken vastgetaped, dus ik denk dat het nu echt wel tijd wordt voor een nieuwe. Voor deze ga ik zeker kijken!

    X Sara

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat je dit met ons deelt! Ik heb dik en stug haar! Een kroezig kapsel!
    Handige föhn.

    Fijne dag ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. die split end fuser van pantène gebruik ik ook :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk artikel! Momenteel ook de remington pro shine aan het testen en ben er heel erg tevreden over:p

    Liefs

    xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Toffe post :-) Zelf blow dry ik zelden mijn haar. Ik laat het meestal gewoon drogen aan de lucht. Het valt toch altijd steil naar beneden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb net die haarspray gekocht dankzij jou ;-) ! Ben es benieuwd !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Phoe, bij mij werkt niets..
    Ik gebruik nu een sea salt spray om toch iets van leven in mijn haar te krijgen..

    BeantwoordenVerwijderen
  8. The Remington hairdryer I bought a year ago is still like new! I have definitely learnt my lesson from that one: it's better to spend a bit more on a hairdryer that works well and won't burn my ears, than buying something cheap only to have it die on me in a year or two!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig