2 februari 2014

Vichy Idéalia Life Serum

Vichy Idéalia Life Serum

In een perfecte wereld hadden we allemaal een perfecte huid. Dan smeerde iedereen netjes SPF, had niemand stress of slaaptekort en at niemand ongezond. Eh... ja. Niet dat ik dagelijks tot een kot in de nacht feest, maar braafjes 8 uur slapen en altijd supergezond eten, is niet echt mijn sterkte (ik werk eraan, pinky swear).

Soit, voor die (timemanagement) fail is er Vichy Idéalia Life Serum. Vichy omschrijft het als een verzorging tegen gedragshuidveroudering, veroudering als gevolg van dingen die we zelf (niet) doen en dus niet hormonaal of genetisch zijn bepaald.

Vichy Idéalia Life Serum

Het Idéalia Life Serum werkt in op vier vlakken: de teint, kleurcontrast, gelaatstrekken en poriën. Bij de teint gaat het vooral om een grauwe, gelige huid, die is blootgesteld aan rook en luchtvervuiling. Pigmentverstoringen wijzen dan weer op UV-schade en vermoeidheid en gehaast leven zorgen dan weer voor gespannen gelaatstrekken. En blijkbaar is een onevenwichtig eetpatroon de grote boosdoener wanneer het gaat om grove poriën. Oeps.

Uiteindelijk kan je die dingen enkel grondig aanpakken als je ook je gedrag verandert, anders ga je daar op een of andere manier de gevolgen van zien op je huid. Maar omdat niet iedereen daar meteen de tijd, fut of zin in heeft, kan je soms ook een beetje cheaten met de juiste huidverzorging. Het Idéalia Life Serum werkt juist prima bij "excessieve leefomstandigheden", zoals we ze maar zullen noemen, door de combinatie van de twee actieve ingrediënten: LR2412+LHA

Say what now? LR2412 is een derivaat van jasmonzuur, een molecuul dat het huidherstel bevordert en de huid de capaciteit geeft om zichzelf (beter) te herstellen. LHA is een derivaat van salicylzuur, dat zorgt voor celvernieuwing en met een licht exfoliërend effect zo de vermoeidheid uit het gezicht verjaagt.

De twee ingrediënten werken samen zowel in de diepte als op de oppervlakte, om het beste resultaat te geven. Dit lichte serum zorgt er dus voor dat je huid er op vier weken tijd beter uitziet. Je kan het alleen gebruiken, maar ook onder een crème. En hoewel het waarschijnlijk wat tegendraads is en ingaat tegen de parelmoer finish van het serum, gebruikte ik dit serum in mijn avondroutine, onder mijn nachtcrème.

Vichy Idéalia Life Serum

Het serum is superlicht en trekt dan ook snel in de huid. Het is wel geparfumeerd, dus je moet tegen de bloemige geur kunnen. Zelf vind ik het best aangenaam (topnoten van groene theebladeren, een hart van witte bloemen en een hout-muskusbasis), maar geur is erg persoonlijk.

Ik ben best onder de indruk van het Idéalia Life Serum. Ik vind dat het vooral mijn huid egaliseert en voor een mooier, gladder resultaat zorgt. Ik besef wel dat het enkel een lapmiddeltje is. Gezond eten, voldoende water drinken en genoeg slapen... dat vervang je niet zomaar met een tubetje in je badkamerkast. Al kan het zeker geen kwaad ;-)

Vichy Idéalia Life Serum - 30 ml voor € 37,95 bij de apotheek
Share:

12 opmerkingen

 1. klinkt goed, al ben ik nog even zoet met mijn EL serums. verder gebruik ik op sommige dagen ook 'stap 3' in mijn 3-stappenplan van clinique. dat product (Dramatically Different Moisturizing Gel) zie ik ook een beetje als een serum en net als bij een echt serum gebruik ik na de DDML nog een dagcrème ;)

  ik kijk al uit naar je beautyloves filmpje van januari ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog niet voor mijn huid jammer genoeg, ik vecht nog tegen acné..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hier een aantal testertjes van gebruikt en was er héél tevreden van, een fullsize exemplaar komt gauw in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeh la la, dat flesje ziet er al prachtig uit! De inhoud klinkt ook veelbelovend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij ruikt idd lekker ^^ Ik had hier een monstertje van, deed niet echt wat voor me, maar misschien ook te kort gebruikt...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt erg fijn! Leuke review heb je ervan gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mijn huid kan niet goed overweg met een serum :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben benieuwd geworden! Al kan is soms ook wat meer slaap gebruiken, en misschien wat gezonder gaan eten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lijkt me eerlijk gezegd een heerlijk serum, al kan natuurlijk niets op tegen voldoende slaap! Ik wil hem graag testen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is een mooie fles en de inhoud lijkt me het juiste resultaat geven! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik wil in die perfecte wereld leven waar je het over hebt, where can I sign up? ;-) Klinkt als een zeer degelijk serum, dit.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig