22 maart 2014

EVENT: Chic Goes Wild! workshop


Girly day today. Te beginnen met een korte stop in Hasselt (Winnie latte bij Coffee Café, een goede babbel en zomersandalen spotten bij La Bottega. Geen sandalen gekocht, trouwens, ik ben braaf geweest), gevolgd door een bloemenworkshop in Maasmechelen Village in het kader van Chic Goes Wild! met de vijf winnende duo's van deze wedstrijd.
Ik kreeg helaas meer aanmeldingen dan er plaatsen waren, maar ik denk en hoop dat de tien uitgenodigde lezeressen zich vandaag wel hebben geamuseerd. We werden ontvangen in de VIP Lounge voor een hapje en drankje en trokken van daaruit naar de workshop die werd gegeven voor Baltimore Bloemen, de shop van Marc Colle. 
Twee grote tafels en enkele bomvolle emmers bloemen stonden op ons te wachten. Het doel? Een boeket maken naar keuze, waarbij het lijkt alsof je het gewoon uit een veld hebt geplukt, maar dan volledig afgestemd op de eigen smaak. We kregen een snelcursus in bloemschikken en mochten meteen aan de slag.
Mijn idee was om met hogere bloemen en groen te beginnen in het midden en daarrond in een cirkel de kleur op te bouwen. Mijn selectie bloemen past misschien niet samen in de conventionele manier van bloemschikken, maar is helemaal oké als je het doet volgens de methode Marc Colle. Het eindproduct werd samengebonden met wat touw en mocht ik - hoera! -  mee naar huis nemen.Thuis gebruikte ik een hoge Weck-pot als vaas; ik vond dat perfect passen bij het ietwat rustieke boeket. Nog wat tips van de pro: snij je bloemstelen schuin af, zo kunnen ze het beste water opnemen. Gebruik lauw water en een theelepeltje javel, dat doodt de bacteriën en zorgt ervoor dat je bloemen langer meegaan. Vermijd ook blaren onder de waterlijn, want dat zorgt juist weer voor bacteriën. Ververs om de paar dagen het water en snij de bloemstelen een beetje verder af voor verse toevoer van water.

Bedankt dames (en heer) om vandaag af te zakken naar Maasmechelen Village! Hopelijk hebben jullie je geamuseerd en als er nog shopkes werden gedaan met de VIP kortingsbon, laat het mij gerust weten ;-)
Share:

10 opmerkingen

 1. mooi gedaan :) ik hou wel van de kleuren die je gebruikte <3

  hihi, ik kocht vandaag trouwens wel schoeisel, in tegenstelling tot jou. ik ging voor hoge sneakers van bij new paris londres ;)

  doeg x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier staan ze ook te blinken in hun vaasje!
  Nog eens merci, was tof om eens te doen.
  Door de stortbui toen we buitenkwamen is er van shoppen helaas niks meer in huis gekomen - eventjes de bloemen naar de auto brengen resulteerde al snel in een coupe "verzopen kat" en een kletsnatte jeans :( Maar wel tof dat we nog van die 10% bonnetjes gekregen hebben voor een andere keer, misschien gaan we morgen alsnog naar de levis winkel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, prachtige bloemen en je hebt een schitterend boeket gemaakt!
  Wat staat het boeket mooi in de prachtige pot.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Netjes! Bloemschikken lijkt zo oudewijverig, maar ik doe het graag...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig boeket! Mooie bloemen ook waar jullie mee aan het werk mochten. Ik vind het heel erg lente :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil je norgmaals bedanken dat ik dit mocht meemaken! Ik vond het heel erg fijn en mijn mama ook! :-) Woe je na de workshop bedanken, maar ik denk dat je rechtstreeks naar huis bent gegaan :p Maar toch heel erg bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En sinds ik een blog ben aan het proberen te starten ga ik hier ook een artikeltje over doen met verwijzing naar jou! (: In dat artikel staan dan ook de aankoopjes van zaterdag ;-)

   Verwijderen
  2. Toen ik buiten kwam, begon het net te gieten, dus ik ben gewoon naar de auto gespurt, haha :-) Graag gedaan!

   Verwijderen
 7. Leuk dat het zo'n succes was! Dat boeket is echt prachtig geworden.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig