25 maart 2014

Garnier Micellair Reinigingswater

Garnier Micellair Reinigingswater

Dat ik geen superfan van Bioderma (niet het merk, maar het micellair water dat ik voor het gemak gewoon afkort tot het merk) ben, weten jullie intussen al. Godslastering, ik weet het. De groene vond ik eerder middelmatig, de rode (holy grail van vele bloggers en vloggers) vond ik beter maar niet van het niveau wauw-ik-val-ervan-achterover. Ik heb in elk geval al een aantal micellaire watertjes gebruikt die naar mijn aanvoelen zeker zo goed werken, vandaar dat ik de Sensibio (die met de rode dop) niet onverkort op nummer een zet. Nochtans is een micellaire reiniger wel erg handig om in huis te hebben, dus dan wordt mijn keuze slechts een kwestie van de juiste prijs-kwaliteitsverhouding. 

Als high end micellaire reiniger kies ik nog steeds voor de Lancaster Express Cleanser: ik houd van de pomp en van de geur en hij werkt voor mij het beste. Ik zie dat hij tegenwoordig zelfs ietsje goedkoper is dan toen ik hem kocht, dus: jeej!

Het nadeel aan micellaire reinigers: ze gaan er nogal snel door, zeker als je ze als eerste stap in je reiniging gebruikt. Op dagen met redelijk wat make-up, ben ik per keer heel wat wattenschijfjes en dito product kwijt. Dus als ik een budgetvriendelijke versie kan vinden: graag!

Garnier Micellair Reinigingswater

Onlangs bracht Garnier een eigen micellaire reiniger uit. Duidelijk geïnspireerd door de Bioderma Sensibio, maar dat stoort mij eigenlijk niet. Gelukkig wel wat goedkoper, het prijsverschil is zo'n tien euro. En voor die prijs kon ik het uiteraard niet laten. Bij een bezoekje aan het Kruidvat rekende ik het Garnier Micellair Reinigingswater af en trok ermee naar mijn badkamer.

De ingrediëntenlijst van Garnier is niet helemaal identiek aan die van de Bioderma Sensibio, maar ze hebben wel wat raakvlakken. Toch moet ik zeggen dat ik de werking heel gelijkaardig vind: net als de Sensibio, is het Micellair Reinigingswater van Garnier geurloos en neemt het mijn make-up vrij gemakkelijk weg. Er blijft geen vettig laagje achter, ik hoef niet na te spoelen en mijn huid reageert er eigenlijk niet slecht op.

Ik blijf voorstander van de double cleanse en bij een full face make-up zal ik altijd eerst mijn Philosophy Purity uit de kast halen, want daar kan niets tegenop. Maar voor dagen zonder veel make-up of (ik geef het toe) luie dagen, stort ik mij volop op de micellaire reinigers. En dan ben ik superblij met zoiets als het Garnier Micellair Reinigingswater!

Garnier Micellair Reinigingswater - 400 ml voor € 6,99
Share:

15 opmerkingen

 1. Die gebruik ik ook! Vind het een fijn product!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben hier erg benieuwd naar! Lijkt me fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik gebruik liefst een gel cleanser :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben en blijf voorlopig trouw aan mijn Bioderma ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt erg fijn! Ik ga het ook maar eens aanschaffen voor de luie dagen;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze heb ik ook en ik vind hem erg fijn! Als ik full face make-up draag gebruik ik eerst dit micellaire water en daarna een facewash. Werkt voor mij prima en irriteert mijn huid niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. klinkt fijn :)

  zelf gebruik ik het micellair reinigingswater van dior :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Over deze zie ik steeds meer en meer goede reviews komen. Misschien moet ik hem eindelijk (na lang twijfelen) ook eens gaan kopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik gebruik bijna elke dag een micellaire lotion, op dit moment die van Nivea, die is ook héél fijn! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heb hem zelf ook, geweldig spul maar inderdaad niet voor het hele gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb net hetzelfde idee over de bioderma versie en ik heb er al vele geprobeerd , maar met als resultaat : een massale breakout op men gezicht ....
  Omdat ik niet snel opgeef en toch een micellaire lotion wil vinden die me wel past (omdat het concept me wel zeer aanspreekt ;) ) , heb ik net vandaag in het kruidvat ook deze van garnier gekocht . Benieuwd wat het effect nu gaat zijn om men gezicht :D Voor de prijs moet je hem idd niet laten en kijk wat een grote fles dat je ervoor in de plaatst krijgt ! Super :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Al veel goeds over gehoord, misschien toch maar eens aanschaffen. Ik doe mijn make-up eerst af met een reinigingswater, en dan ga ik het met een reinigingszeep gaan wassen.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig