27 juni 2014

A glowy look: Hourglass Ambient Lighting Palette & Blush

Hourglass

Over het beautyaanbod in België mag ik niet klagen, al zijn er altijd merken die we in het buitenland moeten gaan zoeken, zo ook Hourglass. Het prachtige Hourglass Ambient Lighting Palette is sinds kort permanent verkrijgbaar. Nog limited edition tijdens de kerstperiode, werd al snel duidelijk dat dit driedelige palet zeker terug moest komen dus ik sprong er direct op toen ik het bij Space NK zag liggen.

Hourglass

Hourglass Ambient Lighting Palette

Ik verkoos dit palet boven een single Ambient Lighting Powder omdat ik dan direct drie verschillende poeders in huis had. Ik heb bovendien nog niet vaak een poeder volledig opgebruikt, dus wilde ik niet per se een fullsize hebben. Over de Ambient Lighting Powders zijn er de laatste maanden heel wat reviews verschenen en ik zag ze ook overal op YouTube voorbijkomen. 

Natuurlijk werd ik nieuwsgierig, ze zien er ook gewoon zo mooi uit! Dit zijn poeders zonder talk en in verschillende soft-focus finishes, die je gezicht in het perfecte licht laten baden. Je kan ze apart gebruiken, of juist combineren voor een multidimensionele glow, iets dat ik ook wel doe met het Ambient Lighting Palette. Of je ze echt als setting poeder gebruikt of eerder als finishing poeder, hangt een beetje van je huidtype af. Als je een droge huid hebt, werken ze volgens mij perfect als setting poeder, voor een vettere huid is soms nodig om eerst een gewoon setting poeder te gebruiken (bij mij is dat vooral voor de T-zone het geval)  of een foundation zoals Estée Lauder Double Wear te kiezen alvorens je de Ambient Lighting Powders gebruikt.

Hourglass Ambient Lighting Palette

Links zie je Dim Light, een neutraal beige poeder dat perfect pas bij mijn huidskleur en dat je ook als fullsize kan kopen. Door de soft-focus worden alle oneffenheden gladgestreken en krijg je sowieso een hele mooie subtiele glans over je gezicht.

In het midden is er Incandescent Light, een exclusiviteit in het gamma en dus enkel in dit palet te koop. Het is een parelkleur en glanzender dan Dim Light, dus geeft mijn huid echt een extra heldere gloed. Deze gebruik ik niet over heel mijn gezicht, wel onder de ogen en over de jukbeenderen, als subtiele highlighter.

Rechts vind je Radiant Light, ook deze kan je fullsize kopen. Het is het donkerste van de drie en is voor mij meer geschikt om bepaalde delen van mijn gezicht in de diepte te definiëren en wat warmte toe te voegen. Voor een natuurlijk effect gebruik ik dan geen aparte bronzer meer, omdat ik het effect wel mooi vind.

Hourglass Ambient Lighting Blush

Hourglass Ambient Lighting Blush

Na de poeders landeerde Hourglass trouwens ook nog de Ambient Lighting Blush, die de soft-focus van de poeders combineert met enkele hele mooie kleuren. Na een kort swatch fest in Space NK, koos ik voor Diffused Heat, een frisse roze blush (alsof ik dat nog niet had). Ik vond de blushes trouwens erg mooi gepigmenteeerd, maar ze glanzen wel allemaal. Liefhebbers van matte blush, beware!

Hourglass Ambient Lighting Palette

Hourglass Ambient Lighting Palette

Hourglass Ambient Lighting Blush

Voor mijn look heb ik gebruik gemaakt van het volledige Ambient Lighting Palette: Dim Light over mijn hele gezicht, Incandescent Light onder de ogen (de zogenaamde Kardashian-driehoek) en Radiant Light in plaats van een bronzer. Ik ging trouwens voor een extra glowy look, want ik gebruikte ook al de Jane Iredale Golden Shimmer Face and Body Lotion (review hier!) en werkte af met de Ambient Lighting Blush in Diffused Heat. En zoals je ziet, de soft-focus doet zijn werk!


BeautyLoves
Share:

16 opmerkingen

 1. Hoeveel kost het palette met die drie kleuren en waar kunnen wij het kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey An, het Hourglass palet heb ik gekocht bij Space NK voor £56. Je kan het daar ook online bestellen en ze verzenden naar België. Bij Sephora.com is het ook te koop (niet bij Sephora.fr), maar daar is er enkel verzending naar Nederland.

   Verwijderen
 2. Ik ben nog niet zo bekend met Hourglass, maar dit palette is echt mooi. Heel mooie look ook!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dit merk ken ik helemaal niet, maar oh wat een mooi merk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. *zwijmel* Die blush eh, oh my. Echt heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. de blush ziet er mooi uit, zowel het poeder zelf als de verpakking :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet de look die je gemaakt hebt met de goed gepigmenteerde kleuren uit de prachtige palette er zo mooi uit ;-)

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Whoaaa nice ! Die wil ik ook graag :) !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die blush! Wauw! Die gaat op de NY wishlist! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig