24 augustus 2014

Happy times: Roger&Gallet Eau des Bienfaits

Roger&Gallet Eau des Bienfaits

Geuren zijn heel persoonlijk, maar geuren zijn ook heel krachtig. Sommige geuren koppel ik bijvoorbeeld voor de rest van mijn dagen automatisch aan een bepaalde gebeurtenis, herinnering of ervaring. Maar het gaat verder dan dat, want er is zelfs een hele wetenschap gewijd aan het bestuderen van de invloed van geuren op het gedrag.

Roger&Gallet Eau des Bienfaits

Roger&Gallet Eau des Bienfaits

Binnen deze aromacologie werd het Eau des Bienfaits van Roger&Gallet ingeschakeld in een heuse stresstest en het leek mij interessant om dit eens te delen. Op basis van de respons van de deelnemers (via vragenlijsten, het meten van het ademhalingsritme en de spierspanning, de toon, intonatie enzomeer) stelde men namelijk vast dat de deelnemers met dank aan Eau des Bienfaits na 14 dagen een veel lagere stressrespons hadden dan deelnemers die een andere eau de toilette gebruikten. Er was nog wel stress, maar in mindere mate dan op de eerste dag. Interessant!

Sowieso is Eau des Bienfaits een frisse en happy body mist met bloedsinaasappel, mandarijn, bergamot en citroen die je humeur de hoogte in boost, maar blijkbaar mag je er meer van verwachten dan 'enkel' lichaamsverzorging - of hoe beauty dan toch heel wat brains blijkt te hebben. Je weet wat te doen in geval van een norse medereiziger op de trein/tram/bus...

Roger&Gallet Eau des Bienfaits - 100 ml voor € 37,50 in de apotheek en parfumerie


BeautyLoves
Share:

6 opmerkingen

 1. hihi, een norse medereiziger :)

  ik heb enkel nog maar een zeepje gekocht van dit merk, maar ik kijk wel altijd naar de mooie verpakkingen van deze producten in de parfumerie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie fles en het merk ken ik niet maar het heel goed.
  Veel inhoud voor een fijne prijs.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze vind ik ook heel fijn, zeker op warme dagen !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Interessant ja! Of ik het ook echt geloof... I dunno :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie fles, ik kende het merk nog niet, ben best wel benieuwd naar de geur

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, mooie kleur van fles!! Benieuwd naar de geur, maar ik vind al hun geurtjes wel fijn dus bij deze zal dat niet anders zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig