26 oktober 2014

Food: Fat 'n fluffy pancakes


Een hele stapel American pancakes, baby! Van die dikke, luchtige pannenkoeken die je kan opstapelen en beleggen met de meest overdadige dingen. Zalig!

In het verleden heb ik al geprobeerd om de perfecte, luchtige pannenkoek te bakken. Nu ben ik echt geen keukenprinses, dus ik neem geen credits voor dit recept dat ik afgelopen week tegenkwam in mijn blogfeed. Yellow Lemon Tree is een van de weinige foodblogs die ik volg, haar recepten zijn haalbaar, zelfs voor een kluns als mezelf. Mijn pancakes zien er dan wel niet zo perfect uit - ik ben dan ook geen foodblogger - maar lekker waren ze wel! Klik trouwens ook eens door naar haar recept voor zoete aardappelen in de oven. Sinds ik dat recept ontdekte, komt het regelmatig thuis op tafel en ik ben er verzot op!

Hoe ik het deed? Begin met twee kommen - een voor drie eiwitten en een voor drie eidooiers. De eiwitten klop je stijf met een mixer, de eidooiers meng je samen met twee eetlepels honing. Het originele recept gebruikt ahornsiroop, maar dat had ik niet in huis. Ik ben nogal een zoetekauw, dus ik heb de portie ook verdubbeld. Bij de eidooiers mogen ook 125 gram bloem, 200 ml melk, een snuifje zout en pakweg twee theelepels kaneel. Alweer: ik houd van kaneel, dus ik heb de oorspronkelijke portie verdubbeld. Goed kloppen en dan mag het opgeklopte eiwit erin. Voor de eerste keer in mijn leven had ik een luchtig pannenkoekenbeslag, score!

Dan mag je beginnen bakken. Ik heb een klein pannetje dat ik speciaal voor pannenkoeken gebruik en tussen elke pannenkoek in druppel ik telkens wat vloeibare boter in de pan, kwestie van alles netjes aan te kunnen bakken. Even wachten tot je wat luchtbelletjes ziet verschijnen en dan kan je de pannenkoek draaien. De binnenkant blijft luchtig en fluffy, en deze pannenkoeken zijn dikker dan met mijn gewoonlijke recept. 


Uit mijn beslag haalde ik 13 kleine pannenkoeken die ik the American way (in een torentje) op tafel zette. Om het helemaal in thema te houden, haalde ik ook mijn marshmallow fluff boven. Deze kocht ik in een grote Carrefour, bij de Amerikaanse producten. Het is een en al suiker, maar oh my god, een pot met marshmallow fluff, ik kon echt niet weerstaan! De tweede ronde werd er eentje met bruine suiker, misschien een beetje raar in combinatie met American pancakes, maar het werkt wel.

By the way: de belichting en foto's zijn niet super, maar ik wilde de stapel pancakes gewoon aanvallen en verorberen. #sorrynotsorry Geen foodblogger, overduidelijk :-)


BeautyLoves
Share:

4 opmerkingen

 1. Mmm, ze zien er superlekker uit! Pannenkoeken mislukken altijd bij mij, maar ik ga toch nog eens dit recept proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, bij mij komt morgen de gezonde variant van pannenkoeken online waarbij ik zeg dat ik géén zoetekauw ben :) Smakelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er echt SUPER lekker uit, en ja, ik ga de portie ook gewoon lekker verdubbelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hehe, fat'n fluffy :D Zien er zalig uit, en die zoete aardappelen ga ik ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig