25 oktober 2014

Review: Auriga FLAVO-C

Auriga FLAVO-C

Auriga was tot voor kort een nobele onbekende voor mij; ik was verrast te horen dat het Belgische merk intussen al meer dan 15 jaar bestaat en mag rekenen op een hele schare fans. Onbekend is onbemind, dus kreeg ik een set van de FLAVO-C huidverzorging om de werking aan den lijve te mogen ondervinden.

Auriga heeft heel wat dermocosmetische verzorging, waarvan de FLAVO-C lijn zicht richt op de anti-ageing. De producten bevatten vitamine C in de stabiele vorm L-ascorbinezuur. Ze werken beschermend en stimulerend tegelijk; neutraliseren de schade die vrije radicalen aanrichten aan je huid, maar bevorderen ook de aanmaak van nieuwe collageen en egaliseren de teint. In de wereld van anti-ageing durft huidverzorging nogal eens een gat in je portefeuille te slaan, maar daar doet Auriga niet aan mee. De verpakkingen zijn sober en de research zit hem in de ingrediënten en formules, waardoor ik de FLAVO-C producten nog tot betaalbare anti-ageing durf rekenen.

Auriga FLAVO-C

Auriga FLAVO-C

Het sterproduct waarmee het allemaal begon: het FLAVO-C Serum. Dit is een anti-ageingserum voor de normale tot droge huid. Het bevat 8% vitamine C en het antioxidant ginkgo biloba en werkt in op rimpels en een doffe, onregelmatige teint. Als serum kan je dit twee keer per dag gebruiken op je gezicht, hals, decolleté en zelfs de handrug en kan je navolgen met je dag- of nachtcrème.

Als je liever gaat voor het straffere spul, is er ook het FLAVO-C Forte Serum. Dit is een intensievere versie die ook inwerkt op dezelfde 'problemen', maar dan met een hogere concentratie vitamine C (15%) en toegevoegde ferulazuur. Het werkt dus perfect voor de specifieke zones waar je diepere rimpels hebt, zoals het voorhoofd of de groeven rond de mond of als tijdelijke intensieve kuur.

De verpakking is van glas en met een witte coating zodat de ingrediënten zo lang mogelijk bewaard blijven. Enkele druppeltjes zijn voldoende en doseren gaat prima met het pipetje. Beide sera voelen gelijkaardig aan, zien er identiek uit en hebben ook dezelfde medicinale geur. Dat laatste is even wennen, maar het is het resultaat dat telt. Ik werk het serum in en dan voelt het even sticky, maar dat gevoel verdwijnt snel en daarna is mijn huid zacht. Ik kies op dit moment eerder voor het FLAVO-C Serum omdat ik merk dat ik (vooralsnog) niet dagelijks nood heb aan het FLAVO-C Forte Serum.

Auriga FLAVO-C

De schattige mini's van de FLAVO-C Flash werken als instant opkikkers. Eigenlijk staat dit gelijk aan een ultrasnel lifteffect dat je huid gedurende zes uur opspant en gladstrijkt. Geen bezoekje aan de plastisch chirurg, maar een proteïnesysteem dat een netwerk op het huidoppervlak vormt en alles lijkt te egaliseren. Ideaal voor een superbelangrijk event of bepalende werkafspraak!

Hiermee maak je trouwens de brug tussen huidverzorging en make-up, want je brengt slechts enkele druppeltjes van de FLAVO-C Flash aan ná de foundation, maar voor je poeder. Focus je op de oogomtrek, de zone rond de mond of het voorhoofd, daar waar er snel een instant effect nodig is. Eens geopend, moet je deze wel koel bewaren, dus even opletten dat vriendlief dit 's morgens niet in zijn cornflakes kapt... :-)

Auriga FLAVO-C

Wil je een volledige FLAVO-C treatment? Dan kan je nog verder met de FLAVO-C Cream. Hier brengt Auriga hydratatie in combinatie met anti-ageing: de vitamine C trekt met door, maar deze wordt versterkt door hyaluronzuur en een polysacharidecomplex.

Ook de dagcrème zit in een heel hygiënische en goed bewarende verpakking. Je kan niet echt zien hoeveel er nog rest, maar da's dan het enige minpuntje. Belangrijker is dat de ingrediënten goed worden bewaard. Ik merk wel dat mijn gemengde huid het niet aankan om alle FLAVO-C producten na elkaar te slikken. Mijn huid is niet droog of oud genoeg, dus dan blijft de crème net iets te veel op mijn huid liggen. Gebruik ik het serum en de dagcrème apart, dan reageert mijn huid er veel beter op en kan het alle verzorging opnemen.

Naast dagelijkse verzorging, bevat de lijn ook een masker dat je een à twee keer per week kan gebruiken. Voor mij werd dit een blond momentje: toen ik het voor de eerste keer in mijn handen nam, las ik eigenlijk apfelmasker, op z'n Duits dus. Geen appeltjes te bespeuren, want het FLAVO-C Mask is een afpelmasker dat je laat inwerken en nadien kan afpellen, een principe dat ik al ken van mijn masker van Boscia

Het FLAVO-C Mask werkt zuiverend en prepareert je huid perfect voor het serum: copolymeren en glycerine zuigen het vuil uit je huid, magnesium en zink zorgen voor een zuiverend effect en frisse uitstraling en menthol laat je huid superfris aanvoelen. Even een waarschuwing: de geur is in de eerste 20 seconden erg sterk, maar je moet echt even doorbijten. Daarna ruik je niets meer en begint je huid tintelfris aan te voelen. Terwijl het masker stilaan opdroogt en strakker wordt, neemt ook het frisse gevoel af. Eens droog, kan je het vrij gemakkelijk van je gezicht halen en zie je een zuivere en gladde huid.

Benieuwd naar Auriga? Stay tuned, want om de 15e verjaardag van het Auriga FLAVO-C Serum te vieren, mag ik een aantal exemplaren weggeven!

Auriga is te koop bij de (para)farmacie
Flavo-C Serum - 15 / 30 ml voor € 28,00 / 39,00
Flavo-C Forte - 15 / 30 ml voor € 32,00 / 49,00
Flavo-C Flash - 2 x 3 ml voor € 26,00
Flavo-C Cream - 30 ml voor € 25,00
Flavo-C Mask - 50 ml voor € 27,00
Flavo-C Tonic - 200 ml voor € 10,00


BeautyLoves
Share:

6 opmerkingen

 1. Héél benieuwd ben ik ervan geworden! Kijk al uit naar je winactie, je hebt me helemaal warm gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessant! Ik ben momenteel op zoek naar een goed serum dat tegen veroudering werkt, ik kan het wel gebruiken. Ik ben nog net aan de juiste kant van de 30 ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, ik kende dit merk niet. Apfelmasker XD....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt goed!
  Ik ken dit helemaal niet en ben er heel benieuwd naar ;-)
  Naar naar mate de leeftijd stijgt krijgt men zichtbare rimpels en de huid moet goed gehydrateerd worden. De huid wordt dorstig en heeft een flinke boost nodig zoals vitamines etc.. Zodat het weer elastisch wordt en de rimpels minder zichtbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken deze producten helemaal niet, maar klinken wel heel goed.
  Ook fijn dat de prijzen zo schappelijk zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig