15 november 2014

Burberry Beauty Sheer Eye Shadow


Burberry Beauty Sheer Eye Shadow

Vorige week was ik in de buurt van de Brusselse Louizalaan en zag ik mijn kans schoon om eens te gaan snuffelen bij de Burberry counter in de Inno. Ik wist op voorhand dat het niet bij snuffelen zou blijven, maar ik had het er wel graag voor over, want ik was al een hele tijd razend benieuwd naar de pareltjes van Burberry Beauty.

Burberry Beauty Sheer Eye Shadow

Burberry ken je waarschijnlijk wel van hun luxueuze trench coats en de beautylijn is daar een verlengde van: luxueuze, maar sobere verpakkingen met een subtiele verwijzing naar de befaamde Burberry-print; geen opvallend kleurenpalet, maar draagbare en neutrale kleuren die de tand des tijds kunnen doorstaan.

Ik liep de Inno binnen met een uitgesproken interesse in de Sheer Eye Shadow en begon aan de counter een aantal kleuren te swatchen waarvan ik de naam al regelmatig heb zien passeren op blogs en YouTube. De rest van de make-up heb ik wat links laten liggen, en dat is maar goed ook, want het gevaar bestond dat ik daar dan ook mee naar huis kwam. Ik had bovendien max tien minuutjes voor ik terug naar het station moest om mijn trein te halen, dus ik concentreerde me op de oogschaduw.

De meeste oogschaduwkleuren zijn te koop als single en dan zitten ze in een zwaar, metalen doosje met magneetsluiting, een spiegeltje en een sponsapplicator. Er zijn echter ook een aantal paletjes met vier vooraf samengestelde kleuren. Rondom het oogschaduwpalet zit dan nog eens een bijpassend velours zakje, maar als je me al een beetje kent, weet je dat ik daar weinig belang aan hecht en dat zo'n dingen snel de vuilbak in verdwijnen, samen met de rest van de kartonnen verpakking.

Burberry Beauty Sheer Eye Shadow

Ik was direct om: de oogschaduw is zacht en swatchte als een droom. De kleuren zijn gepigmenteerd, maar kunnen heel gemakkelijk en snel worden uitgeblend naar een meer transparante finish. Voor mij mag de kleur al iets meer aanwezig zijn, dus ik bouw hem dan gewoon op. Mijn keuze was vrij snel gemaakt - als het klikt, dan klikt het - en ik koos voor een aantal kleuren die zowel samen als apart zouden werken. De lichtste kleur is No. 02 Trench, een mattere highlighter voor op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek. Dan swatchte ik de befaamde No. 22 Pale Barley en ik hoopte maar dat hij niet uitverkocht zou zijn. Pale Barley is een heel interessante kleur: het is een mengeling van beige, goud en taupe met een mooie glanzende finish. Noch koel, noch warm, zodat ik hem met gemak op mijn ooglid kan dragen. Pale Barley werkt trouwens prima op zichzelf: je kan de kleur op het ooglid aanbrengen met een platte oogschaduwkwast en dan uitblenden in de arcadeboog met een fluffy kwast, zodat het lijkt alsof je met meerdere kleuren gewerkt hebt. Ook No. 09 Rosewood trok mijn aandacht. Rosewood is donkerder dan Pale Barley en bevat meer taupe met slechts een hintje roze. Ook Rosewood heeft een glanzende finish en kan je met gemak alleen dragen. In mijn look heb ik Pale Barley op het ooglid gelegd en Rosewood in de arcadeboog uitgeblend. De donkerste kleur is No. 21 Midnight Brown, een iets warmer donkerbruin met net ietsje meer shimmer dan de andere kleuren. Ik wilde liever geen zwarte oogschaduw kopen om mijn buitenste ooghoek - de zogenaamde outer V - aan te zetten, en hoewel Midnight Brown mij op het eerste zicht 'gewoon' bruin leek, vond ik de kleur perfect passen bij de vorige drie. Het is net donker genoeg om het verschil te maken, terwijl de look wel heel erg draagbaar blijft.

Burberry Beauty Sheer Eye Shadow

Burberry Beauty Sheer Eye Shadow

Ik heb de vier kleuren redelijk uitgeblend, je kan er bijna ton-sur-ton mee werken. Er zit wel nog steeds wat definitie in de ooglook, maar door het licht zijn de nuances op de foto een beetje vervaagd. Deze look draag ik met gemak naar het werk, maar past evengoed bij een etentje. Misschien een beetje saai wegens gebrek aan felle kleuren, maar dit zijn gesofisticeerde kleuren en texturen waarmee ik heel graag werk. Ik heb geen last van fallout, aanbrengen en blenden gaat heel vlot en de oogschaduw blijft ook de hele dag mooi zitten. Ik gebruik wel - zoals steeds! - een oogschaduwprimer en basis, omdat ik vettere oogleden heb en zonder geen enkele oogschaduw het een hele dag volhoudt.

Voor € 27,30 is dit niet de goedkoopste oogschaduw, al krijg je er wel de volle 2,5 gram voor in ruil. Voor een liefhebber van neutrale oogschaduw zoals mezelf, is dat het wel waard. Het is jammer dat Inno Burberry Beauty enkel verkoopt in hun vestiging op de Louizalaan en niet in de andere filialen of op hun webshop. Ik kan alleen maar hopen dat daar in de toekomst verandering in komt!

Een kleine edit dankzij een tip van Isabelle: via de eigen webshop van Burberry kan je ook producten bestellen én ik heb gezien dat wij zelfs met Maestro kunnen betalen. Handig! Of gewoon gevaarlijk... ;-)

Burberry Sheer Eye Shadow - 2,5 g voor € 27,30 exclusief bij Galleria Inno Louizalaan Brussel


BeautyLoves
Share:

18 opmerkingen

 1. Ik heb ook 1 Burberry oogschaduw en vind die kwaliteit ook al zo geweldig. Mooie kleuren zijn dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig merk! De oogschaduws vind ik erg mooi qua kleur. Ik houd van dit soort nude tinten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Burberry straalt toch altijd echt klasse uit eh. Past goed bij jou :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. BEAU-tiful!!! I have Trench, Pale Barley, and Midnight Brown and I love them all! I briefly owned Rosewood, but it doesn't brighten my eyes enough so I ended up swapping it out. The look you put together is amazing!!! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt er mooie kleurtjes uitgekozen. Zal eens die Inno moeten checken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie look heb je gemaakt met de kleurtjes! Het was speed shoppen, maar het was het meer dan waard ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bestel anders via douglas.nl
  Die leveren ook in Belgie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooie picks! En ook een heel mooie look die je ermee hebt gemaakt :)

  Tipje: ik heb ontdekt dat Burberry wel verzendt naar België via hun eigen webshop (http://be.burberry.com voor België). Alles is er net iets goedkoper dan in de INNO (bijvoorbeeld 25 euro voor deze oogschaduw singles) en wordt helemaal gratis verzonden. Niet goed voor de portefeuille, I warn you ;-)

  Ik heb zelf ook Mulberry op m'n wishlist staan. Lijkt me een net iets meer draagbare versie van MAC's Cranberry. Antique Rose ziet er ook heel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh, dat is nu eens interessant! En inderdaad heel slecht voor mijn portefeuille. Toch eens een kijkje gaan nemen ;-)

   Verwijderen
  2. pssht: de douglas webshop verzend ook gratis naar België....

   Verwijderen
 9. hihi, jij kan goed shoppen onder tijdsdruk :)

  stijlvol merk met mooie verpakkingen ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooi gedaan! Zelf vind ik neutrale kleuren me niet zo mooi staan, bij jou is het prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi en naturel, mooi ook met de eyeliner!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh wauw, de zachte smokey look vind ik echt supermooi!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig