4 november 2014

Dior Rouge Baume in 688 Diorette

Dior Rouge Baume 688 Diorette

In de koudere maanden smeer ik al eens wat meer: droge handen, droge voeten en - hoera - droge lippen. Op tijd en stond goed scrubben doet al wonderen, maar goed smeren is minstens even belangrijk. Al wil ik soms wel wat meer dan een gewone Labello of Rosebud Salve, want bovenop een goede verzorging, gebruik ik nog altijd graag een beetje make-up. De nieuwe lipsticks van Dior zijn zeker een gepaste oplossing. De naam zegt het al: Dior Rouge Baume is een perfecte match tussen kleur en verzorging.

Handig ook, dat je met een product over zowel verzorging als make-up beschikt. Dior Rouge Baume is meer dan een verzorgende lipstick, de verzorgende ingrediënten wegen meer door dan in een modale lipstick. In vergelijking met de klassieke Dior Rouge lipstick, bevat Rouge Baume zo'n tien keer meer verzorgende bestanddelen, waaronder kristalolie. Iets waar ik nog niet bekend mee was, maar het resultaat mag er zijn: Rouge Baume verzorgt mijn lippen, legt een beschermend en herstellend laagje en voelt supercomfortabel aan vanaf het moment dat ik het aanbreng tot het van mijn lippen verdwijnt.

Het is echter ook niet zomaar een 'lipbalsem met een tintje', want daarvoor is de kleur weer veel te prominent. Dit is een lipstick, daar hoef je niet aan te twijfelen. Er zijn 14 kleuren in verschillende tinten, van licht naar donker. De vier sterkleuren zijn Star, een transparant parelmoer, Spring, een zacht koraalroze, Lili, framboosroze en Diorette, fuchsiaroze en hier te zien op mijn foto. De kleuren zijn transparant in de zin dat ze versmelten met je huid en een hele mooie juicy glans geven, maar onderschat zeker het pigment niet. Diorette brengt alleszins de nodige kleur op je lippen!

De lipstick zelf is supercompact, in een zwarte extra slim verpakking, die je gemakkelijk ergens kan wegbergen. Het werkt verder als een echte lipbalsem: de huls is schuin afgesneden zodat je de Rouge Baume supergemakkelijk kan aanbrengen en als je een nude kleurtje hebt, kan dat in principe zelfs zonder spiegel. De textuur en formule vereisen wel dat je je lipstick door de dag een beetje in het oog houdt en bijwerkt, maar op zich verdwijnt de kleur niet al te snel - Diorette staint mijn lippen een beetje. Star, Spring en Milly zijn mogelijke kanshebbers om mijn collectie te vervoegen, maar daarvoor moet ik eerst nog even de swatchtoer opgaan.

Dior Rouge Baume - 3,2 g voor € 37,74


BeautyLoves
Share:

12 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig