19 december 2014

Jane Iredale Where There's Smoke...

Jane Iredale Smoke & Mirrors Smoky Eye Kit

In de City Nights najaarscollectie was de make-up Jane Iredale eerder zacht en gesofisticeerd, maar voor de eindejaarsperiode mag het terug wat zwoeler. En wie zwoel zegt, zegt smoky eyes. Where There's Smoke...

Jane Iredale Smoke & Mirrors Smoky Eye Kit

Ik houd wel van smoky eyes en dat kan heus met meer dan enkel zwarte oogschaduw. Eigenlijk kan je alle kleuren gebruiken, maar in de Smoke & Mirrors Smoky Eye Kit zitten bruine, grijze, paarse en zwarte kleuren. Een beetje de traditionele kleuren voor smoky eyes, zeg maar.

Smoke & Mirrors is een compact, vierkant palet en opent als een boek. Binnenin vind je vijf tutorials om zelf smoky eyes te maken, wat ik enorm handig vind voor als je zelf niet zou weten hoe er precies aan te beginnen. Van een simple smoke, naar een layered smoke, nude smoke of pink smoke tot een full-on purple smoke, het staat er allemaal in. Voor de simple smoke ben je klaar met een stap en slechts een kleur, voor de andere looks zijn er vier tot zes stappen nodig, maar alle instructies zijn duidelijk.

Jane Iredale Smoke & Mirrors Smoky Eye Kit

Jane Iredale Smoke & Mirrors Smoky Eye Kit

Jane Iredale Smoke & Mirrors Smoky Eye Kit

Naast een spiegeltje en een dubbelzijdige kwast (sponsapplicator aan de ene kant en kwastje aan de andere kant) bevat Smoke & Mirrors acht kleuren: Nude (glinsterend medium roze en mooi als basis over je hele ooglid), Champagne (een matte warme neutrale kleur, een mooie highlighter voor net onder de wenkbrauw), Smoky Grey (medium grijs), Cappuccino (mat lichtbruin; ik gebruik deze graag net boven de arcadeboog om te blenden), Dark Suede (mat donkerbruin, ideaal om je arcadeboog uit te diepen), Aubergine (een matte donkere auberginekleur als je voor een purple smoky eye gaat), Sizzle (een feestelijk glinsterend zwart met gouden spikkeltjes en met een intens pigment) en Charcoal (een mat donkergrijs met een wat mindere pigmentatie).

Nude, Champagne en Smoky Grey zijn iets groter dan de rest, dat zijn kleuren die je in principe vaker zal gebruiken. Ik ben er trouwens zeker van dat je dit palet ook tot lang na de eindejaarsfeesten kan gebruiken. De kleuren zijn naturel en goed draagbaar en ik zie mezelf er met gemak een dagelijkse look mee maken, zeker omdat de meeste kleuren mat zijn.Maar vandaag ging ik echter voluit en deed ik een poging tot het recreëren van de purple smoke: de roze Nude gaat over mijn volledig ooglid, Aubergine plaats ik in de arcadeboog en mijn buitenste ooghoek. Het feestelijke Sizzle gaat ook in de arcadeboog en langs de wimperrand, om dan te highlighten met Champagne. Charcoal breng je dan met de sponsapplicator aan langs de wimperrand als een soort van eyeliner. Afwerken met mascara, en klaar! In tegenstelling tot mijn gewoonlijke routine, heb ik hier dus geen aparte vloeibare eyeliner gebruikt, enkel nog een zwart potloodje op mijn onderste waterlijn, om het geheel af te werken.

Et voilà, een purple smoke à la Jane Iredale! Opvallend, maar als je het mooi uitblendt, geeft dat rokerige weer wat een wat mysterieus en zachter aspect. De rest van mijn make-up hield ik bewust wat rustiger, want het is toch de ooglook die hier de eerste viool speelt.

Jane Iredale Smoke & Mirrors Smoky Eye Kit - limited edition - 14,4 g voor € 62,00


BeautyLoves
Share:

10 opmerkingen

 1. Ik heb zelf dit palet ook en ik vind het een heel mooi en toch draagbaar palet. Je kan er veel kanten mee op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, dit is een prachtig palette!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie palette! Ik heb eigenlijk nog geen ervaring met dit merk, wel jammer zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een aardige prijs, maar wel kwalitatief heel goed volgens mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allemaal mooie najaarskleuren, mooie look ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er mooi uit. Heb nog zelf niet van dit merk uitgeprobeerd. Mooie look heb je ermee gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt een mooie look, wat zie je er fris uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zoveel mooie kleurtjes! Mooie look ook!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig