12 januari 2015

Skincare: Ritzo Cosmetics

Ritzo Cosmetics

Ritzo Cosmetics is een jong Nederlands merk dat bijna een jaar bestaat en gericht is op een jonger doelpubliek met een vette en gecombineerde huid. Het merk werd geïnspireerd door duurdere merken en probeerde om een gelijk(w)aardig product te lanceren voor een jongere huid. Ze creëerden een aantal producten voor gezicht, lichaam en haar.

De verpakkingen zijn allemaal wit en strak. No nonsense, rechttoe rechtaan en gemakkelijk in gebruik. Ik testte vier producten, drie ervan zitten in een tube en eentje in een pompflacon. Heel gemakkelijk te gebruiken en bovenal ook hygiënisch. Niet slecht bedacht, gezien veel jongere dames en heren wel eens last hebben van acné en onzuiverheden, zo blijft de verzorging gevrijwaard.

Ritzo Cosmetics

Reinigen is sowieso belangrijk, niet enkel voor de jonge huid. De Sensation Cleanser is een gel-to-milk reiniger die werkt voor elk huidtype. De doorzichtige gel transformeert naar een melk vanaf het moment dat je hem met water mengt. Ik vind hem persoonlijk enkel geschikt om mijn naakte gezicht te reinigen, niet om mijn make-up eraf te halen, maar ik ben dan ook iemand die vaak full on met make-up gaat. Dat gezegd zijnde, is het wel een hele zachte en milde reiniger met slechts zes ingrediënten, waaronder macadamiaolie. De Sensation Cleanser heeft geen overvloedig schuim en zal je huid niet uitdrogen.

Je kan ook kiezen voor de Sensation Cleansing Milk, die je bedient met een handige en afsluitbare pomp. Ook de melk is geschikt voor elk huidtype, maar vooral voor de gevoeligere of droge huid. De ingrediëntenlijst is iets langer, maar ook hier zitten er enkele verzorgende oliën en extracten in. Heel relaxed om te gebruiken, gewoon op een wattenschijfje aanbrengen en daarmee over je gezicht en hals gaan. Voor mij ook weer een milde reiniger voor de ochtend of de avond, maar geen echte hardcore make-upreiniger.

Ritzo Cosmetics

Zowel de Day Moisturizing Cream als de Night Rebalancing Cream zitten in een compacte tube. De crèmes zijn vrij licht en luchtig, ideaal voor een jongere huid die geen complexe verzorging behoeft.

De ingrediëntenlijst van beide crèmes is vrij gelijkaardig: in de nachtcrème schuiven de verzorgende en voedende ingrediënten ietsje meer naar voor en dat verschil zie je lichtjes terug in de textuur van de crèmes. In beide crèmes zit er druivenpitolie, karitéboter en jojobapitolie; de dagcrème bevat wel een SPF 15 en de nachtcrème bevat ook nog pure macadamiaolie bovenop de rest. Prima crèmes dus!

Ritzo Cosmetics - via Balmella.eu en Ritzo Cosmetics
Sensation Cleanser - 100 ml voor € 9,95
Sensation Cleansing Milk - 200 ml voor € 11,95
Day Moisturizing Cream - 50 ml voor € 14,95
Night Rebalancing Cream - 50 ml voor € 14,95


BeautyLoves
Share:

6 opmerkingen

  1. Wat leuk om te lezen dat ze zo weinig ingrediënten gebruiken en dat voor een betaalbare prijs...heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb zelf een droge huid en daar heb ik nu eindelijk fijne verzorging voor gevonden, maar over dit merk hoor ik de laatste tijd ook veel goeds!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt goed. Ik heb nog nooit iets van dit merk geprobeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt goed, zelf nog niet geprobeerd :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat klinkt heel goed!
    Ik ken dit merk niet.
    Moet het eens gaan proberen voor mijn onzuiivere huid ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Van dit merk had ik nog niet gehoord, maar de prijzen zijn ook heel betaalbaar. Wat wel leuk is!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig