28 maart 2015

YSL Volupté Tint-In-Oil in 5 Cherry My Chérie

YSL Volupté Tint-In-Oil in 5 Cherry My Chérie

Dat is al een overdaad aan lipproducten heb, is gewoon een feit. Ik heb slechts een paar lippen en toch bezit ik een tienvoud aan lipsticks, -glossjes en -balsems. Maar zoiets als de YSL Volupté Tint-In-Oil had ik écht nog niet. Reden genoeg om te staan dralen voor het YSL-schap in de parfumerie.

YSL heeft sowieso een plek in mijn hart, met dank aan hun iconische Volume Effet Faux Cils mascara - the best! - en ik ben ook fan van hun ietwat kitchy, luxueuze verpakkingen. Dat is met de Tint-In-Oil niet anders. Deze keer is er gewerkt met zilver in plaats van goud en in het midden is er de typische YSL-band, die de kleur van het lipproduct aanneemt. 

YSL Volupté Tint-In-Oil in 5 Cherry My Chérie

YSL Volupté Tint-In-Oil in 5 Cherry My Chérie

YSL Volupté Tint-In-Oil in 5 Cherry My Chérie

Dit is geen gewone gloss, maar een Nourishing Lip Oil Colour Enhancer, oftewel een voedende olie met pigment. Ik koos voor de Volupté Tint-In-Oil in de kleur 5 Cherry My Chérie. Het is best tricky om de kleur te swatchen trouwens, want in eerste instantie lijken alle acht de kleuren op elkaar en is het niet meer dan een soort van transparante gloss. Maar het pigment heeft wat tijd nodig om te ontwikkelen en pas dan zie je de echte kleur verschijnen én het zal ook afhangen van je eigen lippigment. Iets om rekening mee te houden als je gaat swatchen in de parfumerie! De swatches op je handen zijn dus niet de kleuren zoals ze op je lippen zullen verschijnen. Vraag na het swatchen trouwens ook een tissue met wat reinigingsmelk, want ander loop je net als mij de rest van de shoppingdag rond met drie roze stains op je handen.

Cherry My Chérie wordt bij mij een fris, felroze (bijna fuchsia) met superglossy effect. Na een tijdje verdwijnt de gloss en blijft er een stain achter op mijn lippen die nog enkele uren aanhoudt. Nu, daar wringt voor mij wel het schoentje, want ik ben niet zo'n fan van dit specifieke stained effect. Tenzij mijn lippen in topconditie zijn, krijg ik hiermee toch een soort van uitgedroogd effect. Ik had liever dat de tint zich wat meer zou hechten aan de olie in plaats van mijn lippen en dan zou ik met alle plezier regelmatig bijstiften. De vergelijking met de Bourjois Rouge Edition Aqua Laque is misschien snel gemaakt, maar toch zijn dit twee verschillende producten, alleen al door de olieformule van YSL.

Wat het oliegehalte betreft, kan ik je geruststellen: je krijgt een echt olieproduct met essentiële oliën - abrikozenpit-, macadamia-, koriander-, jojobazaad- en passiebloemolie - maar alles voelt superlicht aan en de olie hecht tegelijkertijd goed aan mijn lippen, dit is absoluut geen glibberig of plakkerig goedje. Mijn lippen voelen ook gevoed aan, ik denk dat dit een perfecte hybride is tussen verzorging, glans en kleur, maar dan van het transparante, glanzende type. Of toch zolang als de olie en glans nog op je lippen ligt.

En dan is er nog die wel heel speciale applicator. Gebogen en met een uitsparing in het midden omhult het mijn lippen perfect en brengt het de olie ook uniform aan. Het voelt niet vreemd om ermee te werken, integendeel, het gaat vanzelf. Net als andere YSL lippies, ruikt ook de Tint-In-Oil trouwens naar heerlijk zoete watermeloen, yummie!

YSL Volupté Tint-In-Oil - 6 ml voor € 31,50
Share:

11 opmerkingen

 1. Ben benieuwd of ik ook zo makkelijk zou werken met die applicator... De kleur ziet er alvast mooi uit en de formule klinkt top.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, 't gaat echt heel gemakkelijk. Ik had daar ook even schrik voor, maar het gaat vanzelf.

   Verwijderen
 2. Ik ben benieuwd, heb er al vel goede dingen overgelezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oehh..de verpakking is prachtig <3
  Klinkt erg fijn!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een superleuke applicator! En de verpakking..wauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb deze van YSL nog niet uitgeprobeerd, in tegenstelling tot die van Clarins, die trouwens een schot in de roos was. Alhoewel ze toch verschillen, ben ik ervan overtuigd dat deze mij ook erg zal aanstaan! ;)

  X Alice

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was ook benieuwd naar die van Clarins! Ben alvast dikke fan van hun Instant Light Lip Perfector, dus ik heb er goede hoop op :-)

   Verwijderen
 6. Wat ziet die verpakking er mooi uit

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb al veel positieve dingen over dit lipproduct gelezen. Mooie kleur trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig