8 april 2015

Wedding Series: getting in shape

Infraligne

Hoe je het ook draait of keert, op mijn trouwdag wil ik er graag zo goed mogelijk uit zien. En dat wil zeggen dat er nog wat werk aan de winkel is. Niet dat ik mezelf als dik categoriseer, maar sinds we twee jaar geleden zijn gaan samenwonen, zijn er vijf kilootjes bijgekomen en die zou ik graag zien verdwijnen.

Eigenlijk heb ik al langer het gevoel 'dat ik er iets aan moet doen', maar tot nu toe bleef het bij af en toe sporten en voor de rest op hetzelfde gewicht blijven. En dat is al niet slecht, maar nu wordt het tijd om een tandje bij te steken.

Ik was al bekend met het concept van Infraligne, maar nu mag ik het - letterlijk - aan den lijve ondervinden en ben ik recent begonnen met een advieskuur van 20 beurten. Vandaag krijg je van mij de intro en ik ga je regelmatig op de hoogte houden van mijn ervaring en hopelijk ook mijn vorderingen.

Bij Infraligne kan je niet enkel terecht voor het afslanken, maar evenzeer voor figuurcorrectie of versteviging van bepaalde zones. Ik denk dat ik zowat op de drie mik, haha. Ik ga niet zozeer voor een specifiek aantal kilo's, maar vooral voor het optimaliseren van mijn silhouet. Mijn zwakke punten zijn mijn buik - de zogenaamde love handles, zucht - en mijn heup-poep-bil-zone, dus daar mag het voor mij allemaal wat minder glooiend zijn. Uiteraard is het altijd mooi meegenomen als het cijfer op de weegschaal naar beneden zakt!

Ik mocht beginnen bij de Infraligne-studio in Hasselt, het dichtste bij mijn deur. Op mijn eerste afspraak kreeg ik een volledige figuuranalyse, wat betekent dat ik nauwkeurig - op 9 verschillende plaatsen - werd opgemeten. Hierna werd er een soort van prognose op papier gezet over hoeveel centimeter ik zou kunnen verliezen op die 20 beurten en dat op basis van een combinatie van een goed eetpatroon en twee keer per week een half uurtje oefeningen in de Infraligne-studio. Die prognose leek mij heel realistisch, er werd mij niets beloofd dat Infraligne niet zou kunnen waarmaken - dus ik verwacht niet dat ik 10 kilo zal verliezen, maar focus mij op de centimeters.

Enkele dagen later werd ik verwacht op mijn tweede afspraak en werd het tijd voor het echte werk: een gedetailleerde lichaamsanalyse met de Tanita body composition analyzer, voedingsadvies en de eerste oefeningen! Die Tanita anlayzer is trouwens een weegschaal-deluxe. Dat spel meet onder andere je gewicht, vetpercentage, spiermassa en visceraal vet en geeft je een analyse over waar je staat en waar je naartoe zou moeten gaan. En hier ben ik dan met de harde cijfers... ik vind dat best wel eng, want dan staat het zwart op wit op 't internet en is er geen weg terug. Maar bon, alles voor de blog... en om mijn volledige Infraligne-ervaring te kunnen weergeven, moet het even open en bloot.

Ik ben 1,70 meter groot, dus dat is niet superklein, maar ook niet supergroot. Mijn huidige gewicht is 69,6 kilogram en daarmee zit ik aan een BMI van 24,1, wat op zich nog netjes is. Ik heb officieel geen overgewicht, maar het ideale BMI is 22 en dan zou ik slechts 63,6 kilogram mogen wegen. Dat laatste is wel heel ambitieus en dat werd ook meteen genuanceerd door de dames bij Infraligne. Ik ga voor een 65 kilogram, dat lijkt me al helemaal niet slecht.

Op dit ogenblik heb ik verder - iiieeeek! - een vetpercentage van 33,1% en 46,6 kilogram vetvrije massa. Mijn BMR (basaal metabolisme in rust oftewel het aantal calorieën dat mijn lijf verbruikt in rustpositie) is 1419 kcal per dag, wat net wat te laag is. Door meer oefeningen te doen, zal ik mijn verbranding moeten boosten en dan zal dan weer een positief effect hebben in z'n geheel. Mijn viscerale vetwaarde (aka het gevaarlijke buikvet) zit op vier en daarmee zit ik zeker nog in de veilige zone maar het mag wat minder en uiteraard zal dat ook wel lukken als ik die love handles weggewerkt krijg. Mijn metabolische leeftijd (op basis van al deze gegevens) is op dit ogenblik 41 jaar. F*ck. Da's een pak ouder dan ik werkelijk ben! Ook dat zou moeten zakken eens het gewicht en het vetgehalte daalt. Wat ik niet zal kunnen veranderen, is mijn botmassa (2,4 kilogram).

Op basis van de Tanita-analyse kreeg ik ook een voedingsprogramma. Geen dieet, voor alle duidelijkheid, je moet echt wel drie keer per dag eten en je krijgt drie tussendoortjes. Al zal ik niet ontkennen dat het wel even opletten is, want onbeperkt vreten zit er niet bij, het is wel degelijk de bedoeling dat je gezond eet. Ik kreeg een eetdagboek mee naar huis om alles te kunnen noteren en op die wijze kunnen ze me bij Infraligne wat tips en bijsturing geven. Ik zal wat meer in detail gaan over het eten in een volgende blogpost!

Tot slot mocht ik beginnen met de oefeningen. Ik kreeg het buik-dijenprogramma met een extra oefening voor mijn dijen, 13 in totaal en op een half uurtje ben ik rond. Die oefeningen doe je in infraroodcabines waar er ook gewichtjes zijn voorzien voor extra weerstand. De infraroodstralen dringen door tot in de vetlaag onder de huid en zorgen voor een betere stofwisseling en bloedsomloop, meer elastische spieren en hebben ook een positieve invloed op cellulitis. De oefeningen die je doet, worden hierdoor dus eens zo doeltreffend; ze zorgen voor vetverbranding, spierversterking en verbranden van calorieën.

Dus. Infraligne, it's happening! Als je vragen hebt, shoot! Ik beloof snel een update over mijn eetplan, de oefeningen en mijn vorderingen. Duimen maar!

Meer Wedding Series? Hier vind je alle artikels op een rij!
Share:

12 opmerkingen

 1. Dat klinkt wel als een interessant programma. Ik eet zelf veel te graag, en dat zie ik altijd in mijn gewicht terug :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt heel interessant. Hoeveel kost dat zo voor een 20 beurten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op hun website vind je alle prijzen terug: http://www.infraligne.be/start/prijzen/
   Voor 20 beurten is het 320 euro, maar het minimum (voor de advieskuur) is tien beurten. En die onderhoudsbeurten zijn daarna wat goedkoper.
   Ik weet ook dat ze een paar keer per jaar acties doen, dat je wat korting krijgt op 20 beurten, maar daar weet ik het fijne niet van.

   Verwijderen
 3. Wat goed van je dat je wat gewicht wilt gaan kwijtraken voor je wedding.

  Ik wens je heel veel succes en good luck Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die analyse is echt wel interessant zeg! Een vriendin van mij heeft dit ook gedaan. Haar resultaten waren elke sessie indrukwekkend (in cijfers) maar ze ZAG eigenlijk weinig verschil. Zelf moet ik gewoon zorgen dat ik mooi op gewicht blijf en niks verlies of bij kom.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was nog nooit op zo'n supersonische weegschaal gaan staan, dus dat was wel heel interessant. Bij elke beurt word ik wel terug gewogen, maar dan 'gewoon', dus enkel de kilo's. De full treatment is pas voor de laatste beurt, geloof ik. Dan heb ik ook een goede voor en na :-)

   Verwijderen
 5. Klinkt goed! Gewoon volhouden meid en je komt er wel! Heel veel succes! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het een 5tal jaar geleden ook gedaan. Toen hadden mama en ik meegedaan aan een wedstrijd uit de feeling of zoiets en heel toevallig beiden 20 beurten gewonnen.
  Dus wij naar Infraligne Maaseik (nu dicht helaas). Toen hadden ze die high tech weegschaal precies nog niet want wij werden enkel opgemeten met zo'n touwtje en dan op de gewone weegschaal. Van vetmasse en optimale verbranding werd niks gezegd.
  De oefeningen waren goed te doen vond ik zelf, alleen die ene armspieroefening op t einde die bleef killing :)
  Ik verloor uiteindelijk alleen cm, en ok ook 1 kilootje. het gezond eten ging me niet zo goed af. Ik vond de manier waarop ze daarmee omgingen ook helemaal niet fijn. Je moest alles noteren in zo'n klein boekje, dat boekje gaf je af voor je aan de oefeningen begon en kreeg je daarna terug. Daarin duiden ze dan met rode stift aan wat je allemaal fout/teveel at. Werkte dus echt niet voor mij :D
  Ik zou het eigenlijk nog wel eens opnieuw willen doen, al is de dichtsbijzinde infraligne niet echt optimaal gelegen qua thuis-werk afstand...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ik me voorstellen dat zo'n rode stift en opmerkingen niet echt opbeurend of motiverend werken, bij wie zou dat wel zo zijn??
   Weet je, het is ook elke keer weer hard geconfronteerd worden hé, die cijfers en je gevoel kunnen zo ver uit elkaar liggen, komt ook in deze blogpost naar voren.

   Verwijderen
  2. Amai, super dat je dat samen met iemand kon doen! Dan kan je elkaar wat oppeppen en motiveren.
   Ik weet niet hoe lang ze die weegschaal al hebben, maar alles evolueert, dus ook de meetapparatuur :-) Ik vind het in elk geval veel interessanter en meer diepgaand dan gewoon 'zoveel kilo'. Die waarden en analyse hebben mij echt iets bijgebracht en dan begrijp je dat ook veel beter dan puur kilo's.
   Het boekje is er nog altijd, maar was niet verplicht, werd mij verteld. Ik doe het nu wel, gewoon omdat ik zelf die begeleiding wil, maar ik maak daar zeker nog een aparte post over, want da's een hele uitleg - en dan kom ik ook terug op de rode pen :-)

   Verwijderen
 7. Had er onlangs iets van gehoord bij 'All You Need is Jani' :p Maar klinkt wel cool. Zeker dat ze zo ver gaan in al hun berekeningen en metingen. Wel interessant om te weten eigenlijk zo'n dingen.

  Cool dat de oefeningen in een infrarood cabine gedaan worden. Heb ik al goede dingen van gehoord.

  Benieuwd naar de komende posts hierover! :)

  x Aurélie

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig