9 mei 2015

First thoughts: Aesop Parsley Seed Facial Cleanser & Cleansing Mask

Aesop Parsley Seed Cleansing Mask

Als je de afgelopen jaren ook maar een internationale b(v)logger volgde, heb je vast iets opgevangen over Aesop en meer bepaald het Aesop Parsley Seed Cleansing Mask. Be-ju-beld tot en met dus ik was zeer content om Aesop te spotten bij Fin du Jour in Gent.

Het Australische merk valt op door de basic zwart-witte look en producten in donkere, glazen flesjes of aluminium tubes - geeft mij alleszins een apothekersvibe. Een van hun bekende lijnen is die met Parsley Seed, en daar heb ik dan ook twee producten van gekocht, waaronder cultproduct Parsley Seed Cleansing Mask.

Kort de praktische kant van de zaak: het masker is redelijk huidskleurig - bij mij valt het bijvoorbeeld amper op, het lijkt wel alsof ik foundation opsmeer, haha. Door de ingrediënten heeft het ook een redelijk botanische, aromatische geur, maar ik vind het absoluut niet slecht ruiken. Twee keer per week mag je dit aanbrengen op een gereinigde huid, 15 minuutjes laten werken en dan afspoelen met warm water.

En de werking? Zo positief de bloggers, zo negatief het oordeel op Beautypedia/Paula's Choice. En ik? Ik val ergens tussen de twee in. Het Parsley Seed Cleansing Mask zit in een aluminium tube, en krijgt daarom een duimpje omhoog. Gemakkelijk te gebruiken, hygiënisch en je kan er werkelijk de allerlaatste druppel uitknijpen. In eerste instantie is dit met ingrediënten als kaoline en bentoniet een kleimasker en daar krijg je inderdaad een cleansing effect mee. Toch is het niet te vergelijken met mijn andere kleimaskers - het Parsley Seed Cleansing Mask is milder, vind ik. Het is veel dunner van textuur, droogt niet op dezelfde wijze als een standaard kleimasker en mijn huid voelt nadien absoluut niet trekkerig of droog aan - daar zitten de oliën in het masker voor iets tussen. Op dat vlak ben ik het masker dan wel weer gunstiger gezind dan Beautypedia, want ik merk niets van irritaties of andere reacties op het masker. Ik denk zelfs dat dit soort kleimasker ook interessant is voor zij die anders ver weg van kleimaskers blijven, wegens te hard of agressief voor hun huid.

Maar voor mij persoonlijk is dit niet het meest reinigende masker dat ik al gebruikt heb en daarom kan ik er - hoe graag ik dat ook had gewild - precies niet even enthousiast over zijn als de rest van de blogwereld. Als er for frequent deep cleansing op de tube staat, verwacht ik ook echt een diepe reiniging in plaats van een redelijk goede reiniging, zeker voor z'n prijs. En ik kan niet zeggen dat dit een slecht masker is, integendeel. Alleen geen uitzonderlijk goed masker waarvan ik achterover val... Al kan het ook zijn dat ik door al die lovende reviews hele (lees: té) hoge verwachtingen had. Ik ga mijn Parsley Seed Cleansing Mask verder gebruiken en nadien nog eens grondig herevalueren, denk ik.

Aesop Parsley Seed Facial Cleanser

Ik deel ongeveer dezelfde mening over de Parsley Seed Facial Cleanser. Uiteindelijk is hij vrij prijzig, zeker voor een reiniger, maar mijn nieuwsgierigheid overwon het van mijn portefeuille. Ik vind de glazen verpakking heel charmant, maar had wel graag standaard een pomp gezien. Gelukkig is dit een gel die je vrij gemakkelijk uit het flesje giet.

Wel een hele fijne reiniger voor mijn gecombineerde huid: de frisse gel geeft mij een oppepper in de ochtend, de oliën verhinderen dat mijn huid uitdroogt en het melkzuur zorgt telkens voor een milde exfoliatie. Nu komt een reiniger slechts heel kort in contact met je huid waardoor je eigenlijk weinig baat hebt bij dat melkzuur, dus adviseert Aesop zelf om de reiniger of en toe kort te laten inwerken als een soort van masker om dat effect te optimaliseren. Een goede tip die de prijs enigszins wat verzacht.

Conclusie: twee keer een like, maar geen absolute, onvoorwaardelijke love. Als jullie andere ervaringen met Aesop hebben, deel ze gerust in de comments!

Aesop Parsley Seed Facial Cleanser - 200 ml voor € 47,00
Aesop Parsley Seed Cleansing Mask - 60 ml voor € 33,00
Verkrijgbaar bij Fin du Jour, Vlaanderenstraat 80, 9000 Gent
Share:

9 opmerkingen

 1. Ikzelf heb ook die cleanser en de bijhorende toner gekocht. De cleanser vind ik ook niet speciaal. Hij reinigt goed, maar het advies om hem iets langer op de huid te laten zitten, is voor mij een no-no. Ik krijg er irritatie van met mijn drogere huid. En ik heb niet speciaal een gevoelige huid.
  De toner vind ik beter. Hij heeft zowat meer een oliestructuur dan het waterachtige dat ik toch van mijn toners gewend ben. Dat hydrateert mijn huid beter. Toch zou ik hem niet herkopen. Voor dat prijskaartje verwacht ik wel meer dan wat hydratatie. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci voor de feedback! Het prijskaartje is inderdaad vrij heftig, denk dat we dezelfde mening delen :-)

   Verwijderen
 2. Ik heb geen ervaring met het merk, geen mening die ik kan delen. Maar ik begrijp wel dat je verwachtingen hoog waren na het lezen van zoveel goeds.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, soms dan zorgen reviews voor torenhoge verwachtingen, dat is ook niet altijd ideaal ;-)

   Verwijderen
 3. Klinkt wel goed. Maar ik heb dat ook wel vaak dat mijn verwachtingen TE hoog zijn door de lovende woorden van anderen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Over die Paula's Choice ... die is eigenlijk alleen maar lovend over haar eigen producten heb ik al gemerkt. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had ik ook al opgemerkt :-) Er zijn heel wat producten die ik erg hoog inschat, die zij dan simpelweg afbreekt.

   Verwijderen
 5. Jammer dat ht voor jou geen love is, maar wel raar dat de meeste bloggers en paula's choice zo ver uiteen liggen qua mening

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Is hierboven ook al gezegd, Paula's Choice is soms erg kritisch (maar dan van het type kritisch om kritisch te zijn) dus het verbaast mij niet dat daar het oordeel wat negatiever is. Vandaar dat ik ergens tussen de twee in zit :-)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig