18 mei 2015

Matrix Biolage Cleansing Conditioner

Matrix Biolage Cleansing Conditioner

Wel, dit is een verrassing. Ik had absoluut geen hoge verwachtingen van om het eender welke cleansing conditioner. Ik ben misschien nog iets te oldschool op dat vlak en hecht mij nog steeds aan de klassieke shampoo en conditioner. Maar ik ben zeker niet te beroerd om mijn lijf en leden te onderwerpen aan nieuwe beautyproducten en dat is dan ook wat ik deed met de Matrix Biolage Cleansing Conditioner.

The deets: je haar reinigen én verzorgen, in een stap en zonder het te strippen of te verzwaren. Het is al even hip, de low (sham)poo of no poo methode, maar ik had er mij tot nu toe niet aan gewaagd. Zo'n cleansing conditioner bevat geen sulfaten, parabenen of siliconen en schuimt dus nauwelijks. Iets waar ik een beetje schrik voor had, want hoe krijg je dan in 's hemelsnaam je haar proper? Ik ben een die hard gebruiker van haarspray en dan komt er regelmatig ook nog eens een dosis droogshampoo bovenop. Om maar te zeggen, mijn haar is niet proper als ik onder de douche stap.

En toch werkt het, al moet je je werkwijze lichtjes aanpassen in vergelijking met een klassieke shampoo. Zo'n cleansing conditioner komt immers met een handleiding: maak je haar goed nat en verdeel het in drie stukken (als je zoals mij niet veel haar hebt, lukt het ook zo). Breng dan 6 à 8 pompjes van de cleansing conditioner aan van wortel tot punt, neem een beetje water en begin met het inmasseren. Dat start het reinigingsproces en zorgt ervoor dat het product gelijkmatig over je haar wordt verdeeld. Laat het dan vijf minuten inwerken, zoals je met een gewone conditioner zou doen en spoel daarna goed uit. Dat uitspoelen is misschien wel eens zo belangrijk, ik heb extra veel tijd genomen om dat te doen en ik denk dat dit ook een sleutelrol speelt in het succes van zo'n cleansing conditioner. Kwestie van niet met vettig haar uit de douche te komen.

In totaal zijn er vier soorten in het Matrix Biolage assortiment: voor fijn, normaal, dik en gekruld haar, elk met een andere fruitsoort. Ze bengelen wel achteraan de ingrediëntenlijst, dus erg doorslaggevend lijkt het me niet te zijn. Die voor fijn haar bevat bijvoorbeeld citrus en is van textuur ook het dunste (een soort van lichte body lotion), speciaal voor een lichtgewicht reiniging en verzorging en om statisch haar te helpen voorkomen. De cleansing conditioner voor normaal haar is wat dikker van textuur (meer zoals een normale body lotion) en bevat açaï, met meer verzorging en voorkomt uitdroging van het haar. Voor dik haar voorziet Matrix een intensieve verzorging met avocado en gekruld haar krijgt een portie granaatappel voorgeschoteld.

Ik ging uiteraard voor de flacon voor fijn haar en stapte met het nodige voorbehoud de douche in. Onterecht, zo blijkt. Mijn haar was proper, voelde niet vettig aan en kon ik gemakkelijk in een luchtig model brushen. Het werd nadien ook niet sneller vet dan anders. Iets om mijn klassieke shampoo mee af te wisselen, me dunkt! Hebben jullie al eens zo'n low poo of cleansing conditioner geprobeerd?

Matrix Biolage Cleansing Conditioner - 500 ml voor € 29,10 bij de Matrix Biolage-kapper
Share:

8 opmerkingen

 1. mijn haar wassen zonder schuim zou me moeilijk lukken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt erg fijn :)
  Maar het zou even wennen zijn zonder schuim mijn haar te wassen!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit zou even wennen zijn, maar ik sta er wel voor open om dit eens uit te proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou ook die voor fijn haar nodig hebben. Wat goed dat je haar echt goed schoon was, woot!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nog eentje liggen van Yves Rocher! Die moet ik nog testen, want heb er hemelste schrik van :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die van Yves Rocher ligt hier ook nog! Getwijfeld met welke eerst te beginnen, maar ik ga hem zeker nog testen. Ergste wat er kan gebeuren, is dat je je haar nog eens moet wassen ;-)

   Verwijderen
 6. Ik moet ze nog uitproberen, klinkt goed (en nu moet ik de handleiding niet meer bijlezen ;))

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig