29 mei 2015

Test mee: Eucerin AQUAporin ACTIVE

Eucerin AQUAporin ACTIVE

Schoonheid zit vanbinnen, zegt men. En dat klopt ergens ook wel. Ik probeer elke dag voldoende water te drinken, bijvoorbeeld, want dat zorgt niet alleen voor een goede drainage, maar geeft mijn huid ook een hydraboost.

Idealiter gezien, zit je huid aan een vochtgehalte van 30%, dan is de bovenlaag optimaal gehydrateerd en heb je ook de beste afweer tegen schadelijke invloeden. Zakt dat percentage naar een 10-15%, zit je eigenlijk met een vochttekort en vermindert ook je weerstand.

Reden te meer om ook langs de buitenkant voor een optimale hydratatie te zorgen. Ik ben echt overtuigd van het nut van hydraterende verzorging en blijf dit dan ook met de nodige regelmaat gebruiken. Ik kreeg onlangs een pakketje met een Eucerin beauty bubble vol hydratatie.

De naam: AQUAporin ACTIVE. Het doel: hydraboost mét versterking van de natuurlijke afweerfunctie. Hoe: via gluco-glycerol, een stof die het aantal aquaporines in je huid doet toenemen. Aquaporines zijn eigenlijk de kanaaltjes waarlangs watermoleculen tot aan je opperhuid worden getransporteerd. Het vrachtvervoer van je interne stelsel, zeg maar. Hoe meer kanaaltjes, hoe vlotter het transport; hoe meer water naar de opperhuid, hoe beter je afweersysteem. Simpel!

Eucerin AQUAporin ACTIVE

De AQUAporin ACTIVE dagcrème zit in een gematteerd potje en ruikt - zonder parfum en zonder parabenen - heel neutraal. Je kan hem aanpassen aan je huidtype: een rijkere textuur voor de droge huid (50 ml - € 20,90), een lichtere textuur voor de normale tot gemengde huid (50 ml - € 20,90) en een medium crème mét SPF25 + UVA voor alle huidtypes (50 ml - € 21,90). Slechts SPF in een van de drie formules dus, en die laatste lijkt me beste twee-in-een om ook als make-upbasis te dienen.

Maar waar ik vooral heel veel zorg voor probeer te dragen, zijn mijn oogcontouren. Sowieso is de huid daar wat dunner, brozer en sneller droog, ik merk daar als eerste wanneer ik moe, gestresseerd of gedehydrateerd ben. De hele fijne textuur van de AQUAporin ACTIVE oogcontourverzorging (15 ml - € 18,90) is extra verkoelend als je het aanbrengt met de metalen applicator en er zit ook wat ginseng in om de vermoeidheid weg te werken.

En? Zin om mee te testen? Ik weet zeker dat iedereen gebaat is met een goede hydratatie, dus... grijp je kans! Ik mag namelijk vijf mensen gelukkig maken, je krijgt dan een pakketje met telkens een AQUAporin ACTIVE dagcrème SPF25 voor alle huidtypes en een oogcontourverzorging.

Wat moet je ervoor doen? We gaan stilaan naar de zomer dus dat betekent (hopelijk!) ook warmere temperaturen. Laat hieronder een comment na over hoe jij je huid, lijf of huis hydrateert en fris houdt in de zomer. Tips welkom over huidverzorging, lichaamsverkoeling maar evengoed een recept voor een lekker drankje waarmee je gemakkelijk 1,5 liter water per dag drinkt. Ik pik er dan vijf leuke, nuttige of originele tips uit! Let wel: ditmaal is de winactie beperkt tot deelnemers met een adres in België.

Stuur mij eveneens een mailtje op info [at] beautyloves.be om je deelname te bevestigen. Dan kan ik je meteen contacteren als je wint.

Deelnemen kan tot en met 10 juni, de vijf winnaars ontvangen op 11 juni 2015 bericht. Succes!
Share:

13 opmerkingen

 1. Hey Stamatia,

  Bedankt voor de leuke blogposts. De Eucerin-productjes lijken perfect voor de zomer! Ik heb me voor het komende warme seizoen alvast een nieuwe dagcrème aangeschaft: de Origins GinZing Energy-Boosting crème. Die heeft een heel lichte structuur, hydrateert goed en ruikt bovendien heerlijk naar sinaasappel: perfect voor op warme zomerdagen. Om mijn huid te reinigen, gebruik ik in de zomer vaak het Mask of Magnaminty masker van Lush. Het reinigt je poriën én voelt bijzonder fris aan wanneer het je het aanbrengt. Heel aangenaam om wat af te koelen :).

  Hopelijk zijn deze tips nuttig ;).

  Groetjes,
  Lieve

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een gezond + verfrissend drankje met komkommer, citroen en munt: vul een kan voor een kwart met ijsblokjes, gooi er een handjevol verse muntbladeren in, 4 tot 6 schijfjes citroen en 4 tot 6 smalle schijfjes komkommer; knijp de rest van de citroen uit boven de kan en vul aan met water.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeker in tijden van blok is het ook super belangrijk om voldoende water te drinken, al moet ik toegeven dat ik het soms wel even gehad heb met al die H2O :-) Mijn tip? Gewoon een aantal gesneden aardbeitjes en schijfjes citroen toevoegen aan een flesje water. Ja kan gedurende de dag bijvullen en de fruitige, frisse smaak zorgt keer op keer voor de nodige afwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die producten zien er erg fijn uit. ik doe graag mee! Tijdens de zomer (en eigenlijk het hele jaar door) staan er naast mij twee water bottles waar de uren van de dag op aangeduid staan. Op die manier heb ik zeker elk uur van de dag genoeg water binnen en tegen 's avonds heb ik dan ook 1,5l water binnen. Als dat nog niet volstaat, dan vul ik aan met sappig fruit zoals meloenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo, hydratatie is ook voor mij heel belangrijk , het water probeer ik af te wisselen met citroen of munt , soms ook wel eens de suikervrije siroop ( grenadine) , ik gebruik in de zomer vaak de gezichtspray van Yves Rocher of Jane Irrandale .
  Ik heb voor deze zomer de eau de toilette van Lancaster " Sole di Capri" gekocht ,zonder alcohol en mag in de zon gebruikt worden 😃
  Veel succes met je Blog
  Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn tip om je lichaam te hydrateren: kies een heerlijk ruikende, frisse bodylotion of aftersun uit zodat je elke dag wil smeren omwille van die lekkere geur! Daarnaast probeer ik voldoende water te drinken door altijd een glas en fles water op mijn bureau te hebben staan, zo drink je automatisch meer gedurende de dag tussen het werken of studeren door

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoe ik mijn lichaam hydrateer in de zomer? Ik gebruik lekkere frisse productjes te gebruiken zoals bijvoorbeeld de producten van de L'occitane verbena lijn, echt zo enorm lekker en verfrissend. En dan natuurlijk heel veel drinken, en dat hoeft niet altijd water te zijn, in de zomer zijn lekkere cocktails altijd welkom. Ik, verslaafd aan gin-tonics? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Annemijn Van Hoof1 juni 2015 om 10:44

  Dit lijken me ideale producten voor de zomer, en zeker de verkoelende oogcrème! Ik zou deze met veel plezier mee testen!
  Ikzelf draag dagelijks de gezichtszonnecrème van Clinique als ik de zon in ga, ideaal om mijn fragiele huid te beschermen. Een toffe hoed doet ook echt wonderen om het hoofd (letterlijk) koel te houden. Ik drink graag een eskimo in de zomer: 50% fruitsap en 50% tonic met veel ijsblokjes. Na de make-up 's morgens spray ik even met Vichy water, verfrissend en fixeert de make-up een beetje. In huis zorg ik ervoor dat de rolluiken beneden blijven en 's avonds zet ik de ventilator aan. Zo, dit waren zo een beetje mijn tips :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lijken me heel fijne productjes!
  Ik probeer voor zoveel mogelijk hydratatie te zorgen door overal flesjes water te zetten (op m'n werk, slaapkamer, keuken, auto,...). Zodat ik er constant mee geconfronteerd wordt dat ik veel moet drinken. Ook heb ik altijd een hydraterende crème in mijn handtas.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey Stamatia,

  Ik heb een droge en gevoelige huid , dus hydratatie is THE KEY voor mij ! In de douche gebruik ik een Garnier hydraterende gezichtsreiniger dat ik in India heb gekocht en hier niet terug vind :D Daarna gebruik ik de Superdefense dag crème van Clinique (met SPF!!) of de Hydraphase van La Roche Possay. Af en toe gebruik ik een hydraterend masker, maar ik moet toegeven dat ik het vaak vergeet ! In de zomer is mijn favoriet verfrissend drankje een homemade ice tea van frambozen, yummie ! Kleine tip; zet een klein stokje kaneel in de the wanneer je deze laat afkoelen ;) Op het werk heb ik altijd een leuke take-away beker voor me staan, dan drink ik vaak zonder erbij na te denken !

  Ziezo, dit is mijn "hydra-routine" :D

  Groetjes,

  Mélanie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Via mail heb ik al gestuurd, maar blijkbaar ben ik hier vergeten te reageren op het artikel zelf...

  Je hebt me wel benieuwd gemaakt naar deze producten. Ik heb namelijk een hekel aan parfum in verzorgingsproducten doordat ik een overgevoelige huid heb.


  Ik ga deze zomer opnieuw drie keer op kamp. Daar heb ik dus niet bepaald de tijd voor een uitgebreide routine. Mijn essentials: een bodysplash van &other stories, veel smeren met SPF voor mijn gezicht en lichaam én vooral veel bodylotion smeren na het douchen. :) Oh en nog een handige tip: een washandje nat maken en in een plastic boterhamzakje meenemen in de rugzak. Die kan je dan op de warme momenten even in je nek of op je polsen leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fijne winactie!
  Mijn tip: watermeloen eten, gezond en lekker. Ook af en toe een voetbadje kan voor verfrissing zorgen. Deze daarna goed verzorgen en ze zijn dan summerproof voor in mijn sandaaltjes. Thermaal water sprayen zorgt ook voor instant verfrissing.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig