2 juni 2015

Demak'Up Detox Challenge

Demak'Up Detox Challenge

Vorige week ontving ik deze doos met de vraag of ik mee wilde doen aan de Demak'Up Detox Challenge. Blijkbaar zijn de bevindingen van een onderzoek bij zo'n 500 vrouwen tussen 20 en 49 jaar niet zo rooskleurig. 45% gaat wel eens met make-up naar bed (echt niet doen!), 36% reinigt het gezicht enkel en alleen met water (dat heb ik ook héél lang gedaan, tot ik als jonge twintiger meer interesse kreeg in beauty en verzorging) en 33% reinigt het gezicht nauwelijks omdat het te veel tijd kost. Ik gok erop dat de ondervraagde vrouwen geen lezers van beautyblogs zijn ;-)

Zondagmorgen stond op met een hese stem, het ideale moment om mijn lijf te laten detoxen en klaar te stomen voor de nieuwe werkweek. Demak'Up Detox Challenge accepted!


In de Detox doos zaten een aantal Demak'Up producten - kwestie van mijn huid goed te kunnen reinigen voor ik aan de maskers en scrubs zou beginnen - een paar kaartjes met homemade gezichtsverzorgingen en een lekker ruikende detox thee.

Ik ging in echte DIY-stijl voor de aardbeien-, havermout-, yoghurt- en honingscrub. Klonk mij als muziek in de oren (en eigenlijk vooral ook lekker) en daarvoor had ik alle ingrediënten direct bij de hand.

Wat heb je nodig? Twee aardbeien, twee eetlepels (gemalen) haver, een eetlepel yoghurt en een eetlepel honing. Alles bijeenprakken, in cirkelbewegingen op je gezicht aanbrengen en even laten inwerken. De brokjes kan je dan verwijderen met een reinigingsdoekje en daarna spoel je nog na met lauwwarm water. Een easy peasy huis-, tuin- en keukenscrubje dat je huid zacht en gehydrateerd achterlaat.

Ik vond het recept ruim voldoende voor twee personen, dus een volgende keer zou ik persoonlijk mijn ingrediënten halveren, kwestie van die lekkere aardbeitjes niet te verspillen. Aardbeien zorgen met hun vitamine C voor een heldere, stralende teint en helpen onzuiverheden bestrijden; havermout geeft een hele zachte peeling en haalt de droogheid weg; honing is een desinfecterend bommetje vol antioxidanten en yoghurt bevat melkzuur en enzymen die je huid hydrateren en verzachten.

De Demak'Up Detox Challenge start op 5 juni gedurende 10 dagen en kan je volgen op de Detox Challenge website.
Share:

4 opmerkingen

  1. Leuk gedaan!
    Ik heb de box ook ontvangen (wel maar erg laat :() En ga dus proberen om het ook nog klaar te krijgen!
    Liefs, Sara

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een leuke challenge he... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb geen geluid, dus kan de video niet bekijken, maar de challenge klinkt wel cool! Je beschrijving van je scrub klinkt goed.

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig