29 juni 2015

Whitetobrown Tanning Mist

Whitetobrown Tanning Mist

Elk jaar test ik wel een of meer zelfbruinersprays uit in het comfort van mijn eigen badkamer en ook dit jaar is dat niet anders. Testproject van 2015: deze Whitetobrown Tanning Mist!

Ik ben nu eenmaal geen zonneklopper, maar als de zon doorbreekt, wil ik wel graag flaneren in mijn kleedjes en korte shorts. Op zich is er niets mis met bleke benen, maar die van mij kunnen af en toe toch wel wat hulp gebruiken. En met zo'n zelfbruiner vermijd ik urenlang zonnekloppen, ook niet onbelangrijk!

Zelfbruiners bevatten allemaal DHA, een ingrediënt dat reageert wanneer het in contact komt met je opperste huidcellen. Daar komt die bruine kleur vandaan en verklaart ook waarom zelfbruiner weer vervaagt als je je doucht, scrubt, scheert. Het is slechts een tijdelijk effect dat zich vasthecht aan de bovenste huidcellen en eens deze verdwenen zijn, verdwijnt ook het bruine kleurtje.

Meestal kan je de DHA wel ruiken als het zich begint te ontwikkelen, het is het typische zelfbruinergeurtje dat we allemaal wel al (her)kennen. Ik denk dat de makers van Whitetobrown erg hun best hebben gedaan om die typische geur te minimaliseren. Bij het sprayen zelf merk ik er niets van en ook nadat de kleur ontwikkelt, blijft alles naturel ruiken - jep, ik heb hiervoor mijn hele arm afgesnuffeld. Het enige moment dat ik er wel iets van merk, is als ik begin te zweten tijdens het sporten en dat is op zich geen ramp want daarna spring ik toch de douche in.

Whitetobrown Tanning Mist

Een kleine demonstratie: dit zijn mijn benen in hun natuurlijke staat en geprept voor de zelfbruiner. Dat wil zeggen: een dag op voorhand gescrubd en op het ogenblik van de spray tan zorg ik dat mijn benen gehydrateerd zijn maar niet vettig aanvoelen. Gebruik dus best geen dikke body butters of andere producten die een laagje op je huid kunnen achterlaten.

Enkele belangrijke prepping tips: leg zeker twee of drie grote handdoeken op de vloer van je badkamer, draag geen lichte kledij en zorg dat je spray tant op het ogenblik dat je tijd hebt om de kleur te laten ontwikkelen. Dus niet snel-snel voor je de deur uit moet, want dat zorgt voor stress en gegarandeerd voor vlekken.

Whitetobrown Tanning Mist

De Whitetobrown Tanning Mist schud je voor gebruik en spray je vanop zo'n 20-30 centimeter op je lijf. Probeer zo gelijkmatig mogelijk te sprayen, dan krijg je het beste resultaat. De nevel is superfijn en legt direct een kleurtje op je benen. Deze foto is genomen net ná het sprayen - hiiii, Tigra! - en je ziet al duidelijk een kleurverschil. 

Als ik een hulpmiddel zou mogen aanraden, is het wel het gebruik van een tanning mitt. Ook al is dit een spray, een tanning mitt maakt alles veel en veel gemakkelijker omdat je het product kan uitwrijven en beter kan controleren waar de kleur nog moet terechtkomen. Het heeft er bij mij in elk geval voor gezorgd dat ik absoluut geen vlekken of strepen had, zelfs niet op de moeilijkere delen zoals knieën en ellebogen. 

Whitetobrown Tanning Mist

Dan is het een kwestie van 4 à 6 uur water te vermijden, zodat de zelfbruiner kan ontwikkelen. Het eindresultaat mag er zijn: de roodbruine tint is verdwenen en Whitetobrown zorgt voor een heel naturel, en goudbruin resultaat. Alsof ik een week lang aan het strand heb gelegen!

Ik heb een kleine week van dit kleurtje mogen genieten, terwijl het geleidelijk en zonder vlekken van mijn benen en armen verdween. Whitetobrown gaf ook niet af op mijn kleren of witte lakens, maar ik denk wel dat het cruciaal is dat je het product eerst heel goed laat ontwikkelen voor je op pad gaat. Als je enkel je gezicht en decolleté sprayt, kom je met deze flacon zo'n 60 keer toe; voor mijn armen en benen heb ik uiteraard iets meer product verbruikt. Toppertje!

Whitetobrown Tanning Mist - 200 ml voor € 29,95
Whitetobrown is in België te koop via Sun Center Supply en in verschillende solariums
Share:

6 opmerkingen

 1. Oo dit ziet er goed uit, maar zelf zou ik het niet snel proberen zelfbruiners :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit! Hoeveel keer kan je doen met 200ml denk je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik het voor benen, armen en decolleté. Volgens mij zit je dan aan max 1/3e van die 60 beurten, dus max een 20 keer, schat ik. Het zal er ook van afhangen hoeveel je sprayt, ik leg slechts een laagje omdat ik vrij bleek ben en ik die eerste laag al redelijk donker vind, dus voor mij is geen tweede spray of diepere bruining nodig.

   Verwijderen
 3. Nice! Looks good. En kitty approves ;-) Ik heb ook twee zelfbruiners gereviewed vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig