27 juli 2015

Glamglow Youthcleanse

Glamglow Youthcleanse

Flashback naar mijn stadse vrijgezellendag, toen ik de parfumerie in wandelde om een nieuwe mascara te kopen. De verkoopsters waren nog bezig met andere klanten dus deze beautyjunkie zat zo'n beetje rond te kijken naar wat er allemaal op de toog stond. En toen zag ik de Glamglow cleansers.

Tsja. Dan kom je thuis met een Glamglow Youthcleanse - damage done! Het is blijkbaar al twee jaar geleden dat ik voor het eerst Glamglow Youth Mud Mask probeerde en omdat mijn huid er zeer goed op reageerde, koos ik dezelfde variant van de reinigers. 

Glamglow Youthcleanse is een mud to foam daily exfoliating cleanser - het begint als een hoopje zachte modder en evolueert naar een licht schuim. Net als Youth Mud is deze Youthcleanse gericht op anti-ageing en fijne lijntjes, het egaliseren van je huid en het geven van een gezonde glow. Terwijl het je huid reinigt, worden ook de dode huidcellen verwijderd, wat dan weer een gezonde huid stimuleert.

Het exfoliërend effect is effectief maar best zacht, dus is Youthcleanse geschikt voor een vrij breed publiek en verschillende huidtypes, mede dankzij het feit dat het werd geformuleerd zonder SL(e)S of parabenen. 

Uiteraard zit hier wel Franse klei in - mud to foam, duh - samen met micro-algen en zuren zorgt dat voor celvernieuwing. De superfoods acai, guarana en acerola en het eigen Glamglow Teaoxi Green Tea Leaf zorgen voor een dosis antioxidanten en vitamine C; lijnzaad en quinoa zijn rijk aan goede vetzuren; ginkgo biloba boost verder het natuurlijke herstelproces. Ik houd trouwens van de geur - een blend van klei, superfoods en groene thee - je moet er wel een beetje voor zijn. De verpakking is vrij groot en een beetje lomp voor mijn kleine handen, maar met de pomp werkt alles hygiënisch. Je kan jammer genoeg niet zien hoeveel er nog in de verpakking zit, het is voorlopig nog even gissen hoe lang ik hiermee zal kunnen doen.


Geen idee waarom, maar de gebruiksaanwijzing vermeldt expliciet dat je deze niet als masker kan gebruiken. Niet dat ik dat zou doen, maar ik vind het wel vreemd, want hoeveel kwaad zou het kunnen? Genoeg om het af te raden, blijkbaar. Wat je wél mag doen, is twee à drie pompjes nemen (voor mij is twee genoeg) en zachtjes inmasseren op je droge (!) gezicht. Dan neem je een beetje water en masseer je verder terwijl de modderkwak evolueert naar een licht schuim. Goed afspoelen en hello, fresh and glowy skin!

Edit: op verzoek de foto van de ingrediënten! Ik heb er de ronde doos voor moeten vermorzelen, want anders kreeg ik de lijst niet duidelijk op een foto :-)

Glamglow Youthcleanse - 150 g voor ongeveer € 30,00 bij ICI Paris XL en Cosmeticary
Share:

6 opmerkingen

 1. Kan je misschien een foto van de ingredienten plaatsen? Misschien vinden we daar dan een aanwijzing in waarom je 't niet als masker mag gebruiken. Sommige leave-on exfoliants en cleansing agents kunnen de huid wel schaden tenzij ze er snel genoeg worden afgewassen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U vraagt, wij draaien! Foto is ingevoegd. Ik heb nog op de website van Glamglow willen kijken, maar die is down en ze verwijzen door naar Sephora. Daar staat letterlijk 'precautions: not to be used as a mask'. Alright dan :-)

   Verwijderen
 2. Het lijkt mij wel een handige cleanser, maar wel vreemd dat je ze niet als masker kun gebruiken. Ik zou hier inderdaad ook bij de ingrediënten ten rade gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben al een tijdje benieuwd naar hun cleansers, gebruik je deze dagelijks?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bijna dagelijks, ik wissel wel eens af omdat ik nu drie cleansers tegelijk open heb staan en ik de aandacht wil verdelen, haha. Maar ik zou dit met gemak dagelijks kunnen gebruiken!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig