31 juli 2015

The Body Shop Vitamin C

The Body Shop Vitamin C

De oranje potjes en tubes van The Body Shop Vitamin C lijn zijn echte eyecatchers en zorgen voor een instant happy boost. Ik liet ze even geleden ook al zien in My BeautyLoves van mei, nu is het eindelijk tijd voor een review.
Hello happy skin
Het happy effect blijft niet enkel beperkt tot mijn humeur, want de Vitamin C producten moeten die boost ook overbrengen op de huid. Idee hierachter is dat we allemaal wel eens aan een flinke portie multitasking doen maar te weinig tijd hebben om alles op onze to do list af te checken waardoor onze huid ook afziet. En een huid die trager aan celvernieuwing doet, ziet er meestal wat grauwer uit, dus wil deze lijn de huid wat opfrissen. Het is trouwens geen vernieuwing van de hele lijn, enkele deze twee producten worden er nieuw aan toegevoegd. Ik vind de verpakking alleszins geslaagd, het potje dagcrème (waar normaliter nog een zwart deksel op zit) oogt vrij chic 'n fancy!

Inspiratiebron van de vitamine C is deze keer de camu camu-bes, die groeit in het Amazonewoud en als superfood tot 60 keer meer vitamine C bevat dan een sinaasappel. Op de ingrediëntenlijst van de Vitamin C Glow Boosting Moisturiser bengelt deze bes wel vrij achteraan en werkt The Body Shop met een (andere) stabiele variant van vitamine C. Ik weet dat de geur van een product niet doorslaggevend is, maar het is zeker geen straf om een product met een aangename geur te gebruiken. En deze gel ruikt superlekker! Door de textuur is de Glow Boosting Moisturiser ook erg verfrissend om te gebruiken en trekt 'ie supersnel in. Mijn gemengde huid heeft er in elk geval baat bij, zowel op vlak van hydratatie en als opkikker; ik weet echter niet of een droge huid hiermee voldoende hydratatie zou krijgen. De Glow Boosting Moisturiser stoot mijn Estée Lauder Hydrationist niet van de troon, maar bewijst zich wel als zomerdagcrème, zeker door de fijne geltextuur.

In de tube zit de Vitamin C Instant Glow Enhancer, een oranje crème die je huid een héél klein beetje tint. Absoluut onvoldoende om ook maar de minste dekking te bieden, maar voor mij wel perfect als primer. Het legt een zachte en gladde basis - zonder slippery siliconengevoel! - en geeft mij dus al een eerste 'iets', waarna ik verder kan met mijn foundation. Het is de ideale brug tussen mijn dagverzorging en mijn make-up omdat het de twee perfect kan verzoenen. Als primer is de Instant Glow Enhancer met glans geslaagd, als dagverzorging an sich vind ik hem niet speciaal genoeg om het verschil te merken met mijn dagcrème, bovendien leent het formaat er zich minder toe om dit als full-on dagverzorging (gezicht, nek en decolleté) te gebruiken, want je bent vrij snel door de 25 ml heen.

The Body Shop Vitamin C Glow Boosting Moisturiser - 50 ml voor € 26,00
The Body Shop Vitamin C Instant Glow Enhancer - 25 ml voor € 23,00
Share:

2 opmerkingen

  1. Jammer inderdaad dat er zo weinig product in de Glow Enhancer zit want zoals je 'm beschrijft klinkt hij wel best interessant.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van deze producten heb ik nog testertjes liggen. Ik moet ze dringend eens gaan proberen denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig