20 september 2015

Wedding series: the wedding

Wedding Series

This is it! Na maanden voorbereiding, er naartoe leven en uitkijken naar dé dag, was het gewoon zover!

Het pronkstuk, waar ik al die maanden naartoe geleefd heb: 28 augustus 2015. Een dag als een andere, ware het niet dat we die dag in trouwtenue op het stadhuis verwacht werden! Jullie hebben al die maanden met mij meegeleefd, dus ik wilde zeker nog het verslag én enkele foto's met jullie delen.

De dag voor de trouw had ik al vrijaf, zodat ik op mijn gemak naar de kapster kon gaan. Mijn haren kregen er een verse balayage, zodat ik de dag zelf enkel nog even terug moest voor de brushing. Geen speciale bruidskapsels voor mij, ik wilde mijn haar zoals ik het normaal draag, dus gewoon los en uitgeföhnd. Ik vroeg wel om er zeker voor te zorgen dat er voldoende volume zat in de kruin, dus deed mijn kapster er voldoende Joico Body Luxe Volumizing Foam in - de beste volumemousse ooit... én hij ruikt nog eens naar kokos - en werden de wortels op het einde ook een beetje getoupeerd.

Wedding Series

Wedding Series

Wedding Series

Nadien ging het terug naar huis, voor de make-up. Hier liet ik al zien wat ik allemaal zou gebruiken, vandaag toon ik jullie het resultaat! Ik ben erg blij met de make-up, naar mijn aanvoelen is het erg geslaagd, precies hoe ik het wilde en het geeft ook goed weer hoe ik ben, dus meer moet dat niet zijn. Op mijn nagels ging ik voor OPI Live.Love.Carnaval, een van mijn favorietjes! Tigra vond het maar verdacht, die grote cameralens... ;-)

Helaas konden we geen gebruik maken van de oldtimer die we eerst geboekt hadden - enkele mechanische problemen gooiden wat roet in het eten, maar gelukkig hadden we op voorhand al een plan B voorzien. In plaats van in een bordeauxrode Mercedes Ponton, reden we naar het stadhuis in een crèmekleurige Mercedes W123. Ietsje minder oud, maar toch nog oud genoeg om een oldtimer te zijn :-)

Het weer was ons trouwens zéér goed gezind. De dag ervoor blééf het maar gieten en ik begon al een beetje te vrezen voor onze foto's (en mijn jurk!!), maar als bij wonder was het de volgende ochtend droog en opgeklaard.

Wedding Series

Wedding Series

Wedding Series

De ceremonie in het stadhuis vond plaats in de raadzaal, erg mooi om daarin te kunnen trouwen. Al kan je niet echt spreken van een echte ceremonie, op nog geen kwartiertje ben je getrouwd en word je nog net niet buiten gegooid omdat de volgende al binnen moet. Dat kan beter, stad Hasselt! En dan hebben we nog niet gesproken over de kemel die geschoten werd door de schepen van burgerlijke zaken. Als je vraagt waar de ouders van de bruidegom zijn, terwijl er op je papiertje duidelijk staat dat ze beiden overleden zijn, dan heb je je duidelijk niet voorbereid... Dat was een erg pijnlijk moment dat eigenlijk vermeden had kunnen worden.

Gelukkig hebben we er zelf een mooi moment van gemaakt en daar hoorde ook een gigantisch enthousiaste car selfie bij :D

Wedding Series

Wedding Series

Wedding Series

Wedding Series

Wedding Series

Wedding Series

Voor onze foto's gingen we naar de mijn van Waterschei in Genk. De hoofdzaal was helaas niet beschikbaar wegens renovatiewerken, maar we konden wel de machinekamer binnen. Erg imposant om die ophaalmachines daar nog te zien, het blijft toch een belangrijk stuk geschiedenis en patrimonium en ik kan alleen maar respect hebben voor alle mijnwerkers die jarenlang onder de grond in de put hebben gewerkt.

Het was super om mijn trouwkleren te kunnen dragen! De schoenen en handtas hebben máánden in hun verpakking gelegen en ik kon niet wachten om ze effectief uit te pakken. Mijn schoenen heb ik op voorhand wel ingelopen, kwestie van de dag zelf niet met pijnlijke voeten rond te lopen. Ik was ook heel content met mijn korte kleedje, heel wendbaar en comfortabel!

Wedding Series

Na een korte pitstop bij ons thuis, ging het richting Carbon Hotel in Genk, waar we zouden overnachten. Bij Gusto, het restaurant op de benedenverdieping, hadden we een tafel geboekt voor ons gezelschap. First things first: aperitief op het dakterras! Deze ligt aan de binnenzijde van het hotel, vol groen en met een grote daktent en het was zalig om daar even tot rust te komen samen met onze genodigden en überchic van een glaasje champagne te nippen.

Wedding Series

Wedding Series

Wedding Series

Wedding Series

Ik had onze fotografe gevraagd om zeker foto's van het eten te trekken. Want... you know, it's me, de food lover. En aangezien ik jullie regelmatig bestook met food foto's - sorry, not sorry - mócht het op mijn trouwdag niet ontbreken, toch?

En ik kan je zeggen... het was lekker! We hadden op voorhand samengezeten met de restaurantmanager om onze wensen te bespreken, maar kozen uiteindelijk voor het Signatuurmenu dat zij al hadden uitgewerkt. Enkel het dessert heb ik geswitcht - in het oorspronkelijke menu was het dessert met kersen, maar ik viel voor de aardbei en witte chocolade uit een ander menu.

De eerste gang was een bordje met kreeft, appel, salade, zure vinaigrette en avocadocrème. Heel fris en licht - yum. Daarna volgde gebakken kalfszwezerik, een kroketje van zwezerik, tuinbonen, pancetta en oesterzwammen met een masalasausje. Voor de vegetariër in het gezelschap hadden we uiteraard wel een alternatief voorzien :-) Ons hoofdgerecht was een stukje pladijs oversprenkeld met handgepelde grijze garnaaltjes en met lamsoor, romanesco, crème van gebakken bloemkool, jonge prei en zachte aardappelpuree. Het overheerlijke dessert waren aardbeitjes met een ganache en een crumble van witte chocolade, citroensorbet en schuim van Marokkaanse munt. Oh my god, dat wil ik zeker nog eens eten, want dat was echt geweldig lekker.

Wedding Series

Mocht het nog niet duidelijk zijn, we hebben ervan genoten. En dan niet enkel van het eten, maar van de ganse dag. Alles is gegaan zoals we het gepland hadden, alles had 'onze' signatuur op zich en mensen herkenden er onze stijl volledig in. Het doet deugd om te horen dat de kledij, locatie, het eten, ... allemaal 'helemaal ons' waren. Dat wil zeggen dat we erin geslaagd zijn om onszelf te blijven en er een dag naar onze wensen van te maken. En twee dagen later deden we dat nog eens, toen we op het vliegtuig naar New York zaten - maar daarover snel meer!

Tot slot nog een shoutout naar onze fotografe, Veerle Bosmans! Zo goed als alle fotocredits in dit artikel gaan naar haar, want zelf foto's trekken is er niet echt bij op zo'n dag. Dit is een eerste selectie, we zijn erg benieuwd naar de rest!

Meer Wedding Series? Hier vind je alle artikels op een rij!
Share:

19 opmerkingen

 1. Mooie foto's, jullie staan er beeldig en stralend op! Als er iets is wat het huwelijksdag "moet" zijn dan is het wel persoonlijk, daar zijn jullie goed in geslaagd, denk ik... Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooi! Dikke proficiat!!
  Jullie zien er beiden heel knap uit en stralen gewoon van geluk.
  Echt fantastisch mooie foto's ook: de eerste kus als getrouwd koppel, de dreigende lucht op de achtergrond, in de mijn..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's!! Love the dress!
  Liefs,
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waaauw, jullie zagen er stralend uit! Nog een dikke proficiat!
  En amaaai, dat het carbon hotel zo een chique dakteras met zoveel groen had, nooit geweten! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd!! Wat zagen jullie er mooi&gelukkig uit! En je make up, jurk, alles, zoooo mooi allemaal, super mooie foto's! En wat is jou haar mooi lang! Heel veel geluk saampjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig! Jullie zagen er zo mooi uit!! Nogmaals gefeliciteerd!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aww congrats again, Stamatia! What beautiful beautiful photos! So glad to see Tigra in one as well!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige foto's!! Nog eens een dikke proficiat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zag er een prachtige dag uit!
  Veel geluk samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jullie zien er zo verliefd en stralend uit, mooi om te zien :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zagen jullie er zo prachtig uit!
  Schitterende foto's die jullie herinneringen altijd bij zullen blijven.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige foto's van jullie!
  Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Waauw, prachtige foto's! Jullie zagen er beide geweldig uit, je make-up en haar was echt inderdaad helemaal jou en je outfit zag er top uit! Ik zou direct ook voor een korte jurk kiezen :)
  Het eten zag er ook top uit!! Een geslaagde dag en dat zie je ook aan de foto's! Proficiat lovebirds!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtige foto's! Ziet er allemaal heel mooi uit! Veel geluk samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. 28 augustus een dag als een andere? Dat is wel mijn verjaardag he!! :) Prachtig kleed, prachtige foto's, een dikke proficiat aan allebei!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooh, dan nog een geweldig late, maar gemeende gelukkige verjaardag!!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig