10 januari 2016

Make-up look: Bellápierre Cosmetics

Bellápierre Cosmetics

Geen lazy Sunday vandaag - af en toe kan dat deugd doen, geen huishoudelijke verplichtingen of afspraken, de hele dag in pyjama rondsloffen, haar in een rommelige knot en absoluut geen make-up op mijn snoet. Geef toe, iedereen doet dat toch wel eens? - want deze middag dronken we een glaasje cava op de nieuwjaarsreceptie van de stad. Kwestie van onze gemeentebelasting in natura terug te krijgen, haha!

Zoals beloofd, haalde ik de Bellápierre Shimmer Shadow boven en maakte ik er een look mee. 

Tip nummer een: het dekseltje werkt geweldig goed als palet. Losse oogschaduw moet je een beetje inwerken in de kwast, dus van zodra ik mijn kwast in de oogschaduw dip, begin ik ermee te manoeuvreren in het dekseltje, zodat het pigment goed wordt opgenomen door de haren. 

Tip nummer twee: daarna al-tijd even aftappen, zodat de overschot (die anders snel voor fallout zou zorgen) van je kwast valt en dat maakt het aanbrengen eens zo gemakkelijk.

Tip nummer drie: minerale oogschaduw werkt zowel droog als nat. Ditmaal heb ik mijn kwasten vochtig gemaakt voor ik het poeder gebruikte; dat maakt de kleuren net iets intenser en meer metallic en minimaliseert nogmaals de fallout.

Bellápierre Cosmetics

Bellápierre Cosmetics

Mijn basis is Estée Lauder Double Wear foundation in 2N1 Desert Beige, Clarins Instant Concealer in 2, Laura Mercier Secret Brightening Powder en Givenchy Poudre Première. Om de Bellápierre Shimmer Shadow goed te laten hechten, kan je best een sticky basis gebruiken. Mijn go to is een dun laagje Too Faced Shadow Insurance in combinatie met een dun laagje MAC Paint Pot in Painterly. De eerste zorgt voor een egaliserend en goed hechtende basis, de tweede versterkt het effect van de eerste en werkt het kleurverschil op mijn oogleden weg.

De Shimmer Shadow in Champagne bracht ik met een MAC 239 aan op het bewegend ooglid en in mijn binnenste ooghoek. Net boven mijn arcadeboog blendde ik Urban Decay Naked 2 (uit het Naked Basics palet) en Burberry Beauty in Trench als highlighter. Met de Bellápierre Eyeshadow Brush no. 35 bracht ik de Shimmer Shadow in Earth aan in de arcadeboog en verdiepte ik de buitenste ooghoek met Cocoa en een By Terry Biseau 1 kwast. De drie kleuren Shimmer Shadow bracht ik ook aan onder mijn ogen om het oogpotlood te setten. De Bellápierre Shimmer Shadow oogt (zeker op foto) vrij naturel, maar als het licht erop valt, dansen de shimmers weer à volonté.

Een beetje zwarte eyeliner met de Dior Art Pen in Catwalk Black en flink wat volume aan de wimpers met Chanel Le Volume mascara. Op de wenkbrauwen mengde ik Anastasia Beverly Hills Brow Wiz in de kleuren Taupe en Soft Brown. Oorspronkelijk had ik enkel Soft Brown, maar elke keer ik mezelf in de spiegel zag, vond ik dat de wenkbrauwen toch wat te donker waren. Met Taupe erbij wordt het geheel terug wat zachter.

Charlotte Tilbury Filmstar Bronze & Glow op de wangen, samen met wat van de Hourglass Ambient Lighting Blush in Diffused Heat en tot slot Charlotte Tilbury K.I.S.S.I.N.G. lipstick in Bitch Perfect.

Ik wens jullie een fijne (werk)week toe - ik tel af naar woensdag want dan krijg ik - HOPELIJK! - eindelijk mijn binnendeuren. Vierde keer, goede keer, zullen we maar zeggen?
Share:

16 opmerkingen

 1. Mooie look! Losse oogschaduws zijn altijd wat lastiger, maar soms zeker wel fijn te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het vergt een klein beetje oefening, denk ik. Maar wel fijn voor een naturelle look!

   Verwijderen
 2. Moooooi! Heel zacht en naturel, je straalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben echt een bellapiere fan! Heb dit merk ontdekt dankzij de Styletone Box en sindsdien kan ik niet meer zonder! Ik heb deze eyeshadows ook en vind ze echt fijn!

  Ilona
  www.artthisisart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn fijn om mee te werken - een van de gemakkelijkste losse poeders waar ik al mee gewerkt heb!

   Verwijderen
 4. Zacht , maar o zo mooi !
  Ik heb enkele productjes van dit merk en ze zijn zo mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mij was het een eerste kennismaking - en die is goed bevallen :-)

   Verwijderen
 5. Ik vind dat je er een prachtige look mee gemaakt hebt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je look is erg mooi geworden. Ik had gisteren een luie dag, dus ik ging voor Cacao over het gehele ooglid en een zwarte eyeliner. Niet heel erg speciaal, maar de oogschaduw ansich is al erg mooi vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar een simpele look kan ook mooi zijn! En euh... luie dag? Ik zou dan zelfs te lui zijn om oogschaduw op te doen, haha! :D

   Verwijderen
 7. Wat een prachtige look, die eyeliner is megastrak gezet en je oogschaduw vind ik ook heel mooi! Fijne tips ook qua losse oogschaduw, ik kan daar namelijk nooit mee overweg. Misschien toch eens proberen binnenkort.. Heb een aantal mooie liggen nog namelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!! Het is even wennen, maar ik moet zeggen dat dit de gemakkelijkste losse oogschaduw is die ik tot nu toe ben tegengekomen!

   Verwijderen
 8. Heel mooi, die kleuren staan je geweldig! Ik ben ook fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb de shimmer ook, de champagne, maar ik wist niet dat je deze ook nat kon gebruiken. Dat moet ik eens gaan uittesten. Thanks voor de tips.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig