21 februari 2016

L'Occitane Karité Face Soothing Fluid & Comforting Oil

L'Occitane Karité

Dol, dol, dol ben ik op de L'Occitane Karité handcrème. Het is een van dé cultproducten van het merk en datgene wat ervoor gezorgd heeft dat ik head over heels viel voor wat het te bieden heeft. Ze hebben een heel gamma fijne, aangename handcrèmes, maar niets zo verbluffend als de heerlijke karité-lijn.

Maar karité op mijn gezicht, dat had ik tot nu toe niet geprobeerd. Toch is het iets dat zeker tot de mogelijkheden behoort, zo bevestigen de L'Occitane Karité Face Soothing Fluid en Karité Face Comforting Oil.

Al sinds 1981 werkt L'Occitane samen met vrouwen in Burkina Faso. Zij verrichten er het handwerk dat nodig is om de kostbare karité te bekomen. Karité-olie is rijk aan omega 6, geschikt voor alle huidtypes en is een manusje-van-alles: hydrateren, voeden, beschermen, ... hij doet het allemaal!

De witte flacon bevat de L'Occitane Karité Face Soothing Fluid - ideaal voor overdag. Binnenin zit de fluide beschermd in vacuüm zakje, zonder bewaringsmiddelen. Er wordt gebruik gemaakt van Ultra-High Temperature, waarbij de fluide gesteriliseerd wordt en niet meer in contact komt met lucht zodat de ingrediënten niets van hun werking verliezen.

Met 5% karité-olie zou je denken dat de Soothing Fluid enkel geschikt is voor de extreem droge huid. Hoewel dat perfect kan, merk ik dat hij ook fijn werkt voor mijn gemengde huid, namelijk wanneer het wat winderig en kouder is. Karité, rozenbottel en calendula beschermen de huid tegen uitdroging en schadelijke invloeden zoals weersomstandigheden, stress en vervuiling, waar elk huidtype last van kan hebben. Voor mij voelt de Soothing Fluid vooral heel kalmerend aan.

Een stapje verder: de glazen flacon met de L'Occitane Karité Face Comforting Oil - uiteraard ideaal voor de zeer droge en gevoelige huid. Huidolie werkt echter ook prima voor andere huidtypes, ik heb er de laatste maanden wat meer mee geëxperimenteerd. Mijn beste tip blijft: zorgt voor een bindmiddel - je kan deze (en eigenlijk elke) gezichtsolie best gebruiken op een vochtige huid! De olie heeft dan iets om zich aan te hechten, je kan het gemakkelijker verdelen en het wordt zo ook beter opgenomen. Hoewel de Face Comforting Oil van zichzelf al een 'droge finish' heeft, werkt deze tip als geen ander en maakt het het gebruik van een olie veel laagdrempeliger, vind ik. Zoiets als een face mist is hier perfect voor, maar gewoon wat water werkt even goed.

De Face Comforting Oil is voor 100% natuurlijk en bevat eveneens 5% karité-olie. Idealiter gebruik ik deze 's avonds: de olie krijgt dan de kans om volledig in te trekken, ik hoef geen make-up meer op te doen en net omdat je huid zich 's nachts het meeste herstelt, profiteer je het meeste van de werking van de olie. Tegen de ochtend is alles ingetrokken, voelt je huid zacht aan en geniet je nog na van een mooie glow.

L'Occitane Karité Face Soothing Fluid - 40 ml voor € 37,00
L'Occitane Karité Face Comforting Oil - 30 ml voor € 30,00
Share:

9 opmerkingen

 1. Lijken mij heerlijke producten, zeker voor nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gebruik jij een olie in combinatie met een nachtcrème of enkel de olie?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Damn zeg, echt iedereen is hier zo positief over... Misschien moet ik ze een tweede kans geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien wel! Al is het soms ook gewoon even pech dat het niet klikt, kan ook zijn. Ongeacht of de rest er positief over is ;-)

   Verwijderen
 4. Handige tip, tx ! Klinken wel heerlijke producten en niet overdreven duur :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh klinken heel fijn, ben al benieuwd naar de geur!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind beide producten echt fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De olie lijkt me echt wel fijn. De geur vond ik in elk geval al een voltreffer !

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig