12 mei 2016

Aveda Daily Light Guard Defense Fluid SPF 30

Aveda Daily Light Guard Defense Fluid SPF 30

Compactheid troef met Aveda en hun Daily Light Guard Defense Fluid! Het tubetje viel enkele weken geleden door de brievenbus en sindsdien smeerde ik braafjes de SPF 30 op mijn snoet.

Aveda gaat altijd voor natuurlijke ingrediënten en dat is deze keer niet anders. Dit is een combi van minerale zonbescherming met titanium dioxide en zinkoxide en de SPF krijgt een coating zodat 'ie gemakkelijk over de huid verdeelt en goed kan worden opgenomen.

Maar ook de rest - inclusief verpakking! - gaat zoveel als mogelijk plantaardig. In de Daily Light Guard zitten ingrediënten die je niet vaak bij andere zonnebescherming ziet, zoals biologische zaadolie van kukuinoten, ayurvedische rijstzemelen, rozemarijn, biologische gember en vitamine E. Het is alleszins een grote plus, wat weer het prijskaartje verklaart.

In aanvulling op de zonnebescherming helpen plantaardige antioxidanten de huidbarrière versterken en neutraliseren ze vrije radicalen. Zo werkt de Daily Light Guard optimaal om vroegtijdige veroudering van je huid zo goed als mogelijk tegen te gaan. Het betekent ook meteen dat de Daily Light Guard een goede mix is van zonnebescherming en verzorging die zou werken voor alle huidtypes.

Je moet goed schudden voor gebruik (er zit een bolletje in dat je heen en weer hoort gaan) en dan kan je een beetje nemen om over gezicht en décolleté uit te smeren. In tijden van nood (lees: mini handtas on the go) kan je dit ook gebruiken voor de rest van je lijf, maar dat zou ik niet op regelmatige basis doen gezien het formaat en de prijs. Textuur- en formulegewijs is de Daily Light Guard vrij vloeibaar en smeert het goed uit over mijn gezicht. Het maakt mijn gemengde huid niet vettig en werkt mijn make-up niet meteen tegen, al is het zeker geen vervanger voor een matterende of langhoudende primer. Naar het einde van de dag toe merk ik wel dat mijn foundation wat aangevreten is rond de neuszone. De kleur is licht: niet wit, eerder een soort van beige en een witte was krijg je er alleszins niet van. In de verte ruikt Daily Light Guard kruidig, maar dat stoort absoluut niet - integendeel, het draagt net bij tot de hele Aveda-ervaring.

Aveda Daily Light Guard Defense Fluid SPF 30 - 30 ml voor € 45,00 bij Aveda salons en spa's
Aveda Antwerpen, Korte Gasthuisstraat 45, 2000 Antwerpen

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

  1. jammer dat hij de foundation wat 'wegvreet'. Het zag er veelbelovend uit :)

    Ilona
    www.artthisisart.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is met SPF wel een vaker voorkomend probleem bij mijn huid. Niets aan te doen!

      Verwijderen
  2. De formule klinkt heel interessant met al die voedende extraatjes erin.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gezichtsverzorging en zonnecrèmes van Aveda heb ik nog niet getest, wel al een paar keer douchecrèmes en bodylotions. Deze bevielen met telkens.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook met de bodyproducten begonnen en een geurkaars.

      Verwijderen
  4. Ik heb nog nooit een Aveda product gebruikt kan je het geloven???

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig