27 juni 2016

Filorga Optim-Eyes

Filorga Optim-Eyes

Een van de plekjes waar ik graag dagelijks een beetje extra aandacht aan besteed, zijn mijn oogcontouren. Ik weet dat er wat controverse is over het al dan niet noodzakelijk zijn van een aparte oogcrème, maar ik denk ook dat dit afhangt van de specifieke kwetsbaarheid. Sowieso is de zone rondom je ogen (20 keer!) dunner dan de rest van je gezicht terwijl de spieren intens gebruikt worden. Let er maar eens op hoeveel keer per dag je met je ogen knippert... Mettertijd kan je er ook een beetje last krijgen door een trager wordende doorbloeding en lymfedrainage.

Voor mij is dus wel de moeite waard: niet enkel vind ik de huid rondom mijn ogen vrij frêle, ik heb ook last van (genetische, dus nooit helemaal te genezen) donkere kringen. Hierdoor ben ik dus wel gefocust op specifieke oogverzorging, zoals de Optim-Eyes lijn van Filorga.

Filorga Optim-Eyes definieert oogverzorging zo ruim mogelijk: het werkt als trio tegen vermoeide ogen, gezwollen oogleden, donkere kringen, lijntjes en uitdroging maar evenzeer dunne wimpers.

Het eerste product herken je misschien nog wel van een van mijn eerdere reviews, toen nog onder de naam Eye-Recover. Ik kan me ook nog herinneren dat de Eye-Recover op een gegeven moment van de markt werkt gehaald en ik dat best jammer vond. Maar nu zijn ze dus terug! Ditmaal als Filorga Optim-Eyes Patch - nog steeds gaat dit oogmaskertje voor een instant resultaat met als doel vocht in te brengen en je oogcontouren te verfrissen. Op 15 minuten ziet de onderste oogzone er meteen beter uit en dus is het niet enkel geschikt voor de luie zondagen, maar ook voor de drukke weken of net voor een avondje uit.

De patches doen mij nog steeds wat denken aan sashimi, haha. De twee jelly lapjes leg je onder de ogen (zie hier voor een foto van mijn panda morning) en dan ziet de oogzone er na een kwartiertje gewoon beter uit. Frisser, beter doorbloed en dus ook minder last van vocht, zwellingen en donkere kringen. Jammer genoeg is dit geen permanent resultaat, al nodigt dat je natuurlijk net uit om elke week de patches een keertje uit de kast te halen. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik de patches het beste draag: met de punt naar buiten of net met de punt naar binnen - maar dat ze werken, is wel een feit.

De klassieke oogverzorging vind je onder de vorm van Optim-Eyes Eye Contour: een pompflacon met een luchtig en ietwat vloeibaar oogserum, eerder dan een crème. Je mag deze oogverzorging zowel 's morgens als 's avonds gebruiken en voor een extra fris effect past 'ie ook nog eens gemakkelijk in de koelkast. Sinds zijn lancering is dit trouwens dé besteller van Filorga!

De Optim-Eyes Eye Contour probeert donkere kringen te verhelpen door middel van het afvoeren van afvalstoffen, zodat de eliminatie van pigmentresten wordt bevorderd. Andere ingrediënten stimuleren dan weer de doorbloeding en werken ontzwellend, zodat gezwollen ogen en wallen minder speelruimte krijgen. Uiteraard bevat ook dit product hét Filorga-ingrediënt NCTF - new cellular treatment factor, een cocktail van 50 actieve bestanddelen en hyaluronzuur, waarmee er wordt gewerkt aan hydratatie en minder lijntjes.

Ik begrijp de aantrekkingskracht van een Optim-Eyes Eye Contour - eerst en vooral is het een handige pompverpakking en heb je met een half pompje voldoende voor beide ogen. De pomp laat geen ruimte voor verspilling en zorgt er ook voor dat de ingrediënten zo vers mogelijk blijven. Qua textuur is dit oogserum altijd aangenaam en fris (zelfs als je de flacon niet in de koelkast bewaart) en het geeft je oogcontouren een kleine boost. Mij permanent verlossen van donkere kringen doet 'ie niet, maar dat is met mijn genetische aanleg helaas ook ijdele hoop.

Filorga zet de verzorging verder in de Optim-Eyes Lotion - en dat zie je goed, dit is geen bi-phase, maar een tri-phase product! De twee bovenste laagjes zijn zeg maar de 'standaard' make-upremover bestaande uit een olie- en waterbasis, die ervoor zorgt dat je (waterproof) make-up van de ogen komt.

Onderaan is er echter nog een serumbasis: dit is wat dit een make-upremover met een plus maakt! Bij het schudden vermengt het serum zich met de twee andere basissen en wordt het zo meteen mee aangebracht op de ogen. Nadat je make-up is verwijderd, kan je het restantje serum tappen in de huid. Het serum houdt water en lipiden vast, zodat de huid zich optimaal kan voeden, en werkt tegelijk in op de wimpercyclus zodat vroegtijdig uitvallen van wimpers wordt voorkomen. Dat laatste effect lijkt me moeilijk meetbaar, zeker nu in deze lotion nog maar enkele weken gebruik. Het is wel een fijne gedachte dat mijn make-upremover ook een soort van verzorging kan zijn.

Filorga Optim-Eyes - 15 ml voor € 39,90
Filorga Optim-Eyes Patch - 8 patches voor € 39,90
Filorga Optim-Eyes Lotion - 110 ml voor € 24,90
Verkrijgbaar bij Ici Parix XL en de (para)farmacie

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Haha, sashimi, wat een geweldige vergelijking :-) Kan er wel inkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh dit is een erg fijne review, ik heb nog nooit iets van Filorga geprobeerd, dus dit vind ik echt superhandig!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig