28 juni 2016

Garnier Skin Naturals Miracle Sleeping & Wake Up Cream

Garnier Miracle Wake Up Sleeping Cream

Twee maanden geleden had ik al goede ervaringen met de Garnier Hydra Bomb producten, dus was ik evenzeer benieuwd naar een ander duo van het merk dat dweept met het woord miracle.

Mirakels, daar ben ik altijd voor te vinden en zeker aan zo'n prijs. Garnier is te vinden in de drogisterij en supermarkt en vallen voor mij nog onder de noemer budgetvriendelijk. Het roze potje is de Garnier Miracle Wake Up Cream, de donkerblauwe pot de Garnier Miracle Sleeping Cream. Verpakkingsgewijs simpel en herkenbaar - poppy roze voor in de ochtend, diepblauw voor 's avonds. Beide crèmes zijn erop gericht om zowel anti-ageing als anti-vermoeidheid te werken.

In de ochtend impliceert dit dat slaaprimpels en -kreukels worden aangepakt. Ik moet toegeven dat een slechte nachtrust onmiddellijk van mijn gezicht te lezen valt, en dat mijn onelegante slaaphoudingen (gezicht in kussen gesmusht, mond open - ik ben er niet trots op) ook zo hun sporen durven nalaten.

De Miracle Wake Up Cream beoogt vooreerst een instant resultaat. Deze crème werkt gladmakend en egaliserend, zodat die slaaplijntjes optisch worden vervaagd. Met micro-peptiden uit rijst maar weliswaar ook een flinke protie siliconen krijg je inderdaad een oppeppend en gladmakend effect. De Wake Up Cream 'vult' als het ware mijn huid, geeft een licht matterend en zeer zacht effect en werkt perfect als make-upbasis. De hoge dosis glycerine zorgt daarnaast voor een goede hydratatie.

Hoewel parfum als een van de laatste ingrediënten op de lijst voorkomt, is de poederig-bloemige geur toch vrij aanwezig en is deze crème daardoor misschien toch iets minder geschikt voor een droge en/of gevoelige huid. Mij stoort de geur niet, noch krijg ik er irritatie van, dus voor een normale tot gemengde huid die tegen een stootje kan, is 'ie zeker aangenaam, vooral als je daarna graag nog wat make-up draagt. Een mirakelcrème zou ik het niet noemen, maar voor zijn prijs is 'ie het proberen waard. 

Garnier Miracle Wake Up Sleeping Cream

Het meest opvallende aan de Miracle Sleeping Cream, is zijn memory foam textuur. De crème lijkt vrij solide en onbeweeglijk, maar is in feite luchtig en zacht. Je laat dan ook een soort van afdruk na, die langzaamaan terug egaliseert wanneer de crème zichzelf in zijn oorspronkelijke staat herstelt.

De crème ambieert op je huid hetzelfde: het bevat een elastisch polymeer dat op de huid een netwerk onthult en de andere bestanddelen laat inwerken. De Miracle Sleeping Cream werd geïnspireerd op de Aziatische sleeping packs oftwel sleeping masks. Een extraatje in je skincare, meer dan een gewone crème, namelijk een product dat de hele nacht inwerkt als een masker en daarbij optimaal gebruikt maakt van de zogenaamde Golden Time, de uren tussen 23 uur 's avonds en 2 uur 's ochtends, wanneer je huid het meest kan herstellen.

Voor een herstellende nachtverzorging is de Miracle Sleeping Cream opvallend licht, luchtig en fris en absoluut niet vettig of plakkerig. Ingrediëntgewijs valt de Miracle Sleeping Cream best mee. Hij werd verrijkt met glycerine, jojoba-, castor, en lavendelolie, antioxidanten, hyaluronzuur en een kleine hoeveelheid salicylzuur, maar bevat ook siliconen. Je krijgt dus redelijk wat hydratatie en een egaliserende werking, wat inderdaad bijdraagt tot een uitgerust gezicht in de ochtend.

Daar waar ik head over heels viel voor Garnier Hydra Bomb, blijft het al bij al een beetje lauw bij dit Miracle duo. Een budget like, eerder dan een budget love, als ik het zo mag beschrijven, want ik blijf een beetje op mijn honger zitten. Misschien waren mijn verwachtingen wat te hoog na mijn lovende Hydra Bomb-review en de miracle-woordspeling. Het zijn voor mijn huid zeker geen missers, maar evenmin halleluja-mirakels. Hebben jullie andere ervaringen?

Garnier Skin Naturals Miracle Sleeping Cream - 50 ml voor € 12,49
Garnier Skin Naturals Miralce Wake Up Cream - 50 ml voor € 10,99

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Ik heb deze cremes eigenlijk nog nooit gezien! Ik moet zeggen dat ik nu wel heel nieuwsgierig ben geworden naar de Hydra Bomb, de klinkt zo enthousiast :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Sleeping Cream is ergens vorig jaar uitgebracht, die Wake Up Cream is vrij recent. Hydra Bomb vond ik fijne producten!

   Verwijderen
 2. Fijne review! Ik ga de Wake up Cream toch ook eens proberen hoewel de Hydra Bomb mij ook aanspreekt :-)
  Ik gebruik de Sleeping Cream al een tijdje voor 's nachts en ik vind hem best goed. Meestal zijn anti-age producten vaak te zwaar en te rijk voor mijn vette huid, deze is dat niet. Hij is bijna op, ik ga hem wel opnieuw kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat hij je bevalt! Hij is inderdaad licht en niet vettig, dus ook aangenaam voor de vettere huid.

   Verwijderen
 3. Fijne review. Ik heb deze producten nog niet gespot, ik heb nog wel wat staan misschien komt het daardoor. Ik ben tot nu toe altijd tevreden met Garnier producten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik herken het 'nog wat hebben staan' wel. Een kast vol :-)

   Verwijderen
 4. Waar kan je de WAKE UP crème kopen? Ik had deze proberen te bestellen bij bol.com en kreeg een totaal andere crème toegestuurd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze waren indertijd te koop in de drogisterij, maar ik vermoed dat de lijn intussen niet meer bestaat. Helaas gaat het soms snel in de beautywereld en blijven producten niet altijd in roulatie.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig