29 juni 2016

Review: Charlotte Tilbury make-up

Charlotte Tilbury makeup

Toen de Brexit nog niet meer was dan een nakend referendum, ging ik een dagje naar Londen. Of dat in de toekomst nog vaak en even vlot zal gebeuren na het 'you can't sit with us' (lees: 'we don't want to sit with you') van de Britten, zal de tijd moeten uitwijzen. Dit terzijds. Mijn Londen haul en first impressions staan intussen al even op de blog en dus werd het tijd voor de reviews.

Mijn liefde voor Charlotte Tilbury make-up beleefde zijn hoogtepunt in haar Covent Garden store. Een zalige winkel waar je helemaal wordt ondergedompeld in de boudoirsfeer die het merk uitstraalt. De volledige selectie staat er uitgestald en er lopen voldoende visagisten rond die je graag verder helpen. Ik had mijn lijstje al klaar en liep er buiten met een aantal producten.

Charlotte Tilbury Instant Look In A Palette

Compactheid troef met Instant Look In A Palette - het palet past nog net in mijn hand en combineert zeven verschillende producten. Twee ervan waren mij al bekend: van mijn geliefde Filmstar Bronze & Glow vind je een mini bronzer en highlighter in dit palet. Verder krijg je drie kleuren oogschaduw en twee kleuren blush, maar namen ontbreken. Charlotte Tilbury geeft de producten telkens wel een functie in plaats van een naam, zodat het palet een soort van stappenplan weergeeft.

Charlotte Tilbury Instant Look In A Palette

De grote spiegel binnenin maakt het palet een handige reiscompagnon, omdat je qua poederproducten zo goed als alles bij de hand hebt in dit ene palet. Persoonlijk houd ik mij niet aan het stappenplan - sorry, Charlotte. Ik gebruik bijvoorbeeld de bronzer ook om mijn arcadeboog uit te diepen en de highlighter doet ook dienst op mijn ogen. Zo geef ik mezelf vijf in plaats van drie kleuren oogschaduw om mee te spelen en dat maakt het palet weer wat veelzijdiger. Over de kwaliteit heb ik niet te klagen: de poeders voelen zacht aan, brokkelen niet, blenden mooi en geven vrij goed hun kleur af.

Voor mij hadden de blushes samen in een pannetje mogen zitten, dan waren ze even groot als de bronzer en highlighter en dat zou net wat gemakkelijker zijn om mijn kwast in te manoeuvreren. Heel uniek of speciaal zijn de kleuren uit het Instant Look In A Palette niet, maar voor neutral lovers is dit er weer eentje om op de wishlist te zetten! Ik zie dat het palet 'out of stock' staat op haar website, maar ik dacht niet dat dit een limited edition product was, dus misschien komt het wel terug?

Charlotte Tilbury Lip Cheat Pillow Talk

Hoe vaak ik de woorden Lip Cheat in Pillow Talk al heb horen voorbijkomen op YouTube... Ik moest en zou dat wonderlijke lippotlood van nabij bekijken. En ja hoor, de kleur is inderdaad zeer veelzijdig inzetbaar: een beetje nude, een beetje roze en perfect onder verschillende kleuren lipstick.

Pillow Talk droogt mijn lippen niet uit, maar zorgt net voor een goede basis waarop mijn lipstick dan beter en langer houdt. Volgens mij kan je het ook met gemak op zichzelf dragen of een glansje toevoegen met een beetje gloss.

Charlotte Tilbury Lip Cheat Pillow Talk

Deze lipstick is trouwens K.I.S.S.I.N.G. in Kiss Chase, een limited edition van bij valentijn. Hij stond niet meer uitgestald in de winkel, maar ze hadden hem wel nog in stock. De K.I.S.S.I.N.G. lipsticks zijn creamy en hydraterend, maar niet glossy. Een beetje de perfecte crème lipstick die je lippen een mooie kleur en vorm geven zonder ze uit te drogen. De houdbaarheid is dan wel iets minder lang dan bijvoorbeeld de Matte Revolution lipsticks, maar je krijgt er een iets rijkere textuur voor in ruil. Kiss Chase is jammer genoeg niet meer te koop, maar van Penelope Pink, Bitch Perfect en So Marilyn ben ik anders ook heel erg tevreden!

Charlotte Tilbury Legendary Lashes mascara

Toen nog haar nieuwste product, de Legendary Lashes mascara. De dag dat ik in Londen was, werd de mascara voor het eerst verkocht, exclusief in haar Covent Garden store. Met een naam als Legendary Lashes wist Charlotte Tilbury mijn nieuwsgierigheid te prikkelen - ik verwacht mij dan aan gigantisch veel volume en that's the way I like it.

Toch was ik ook een beetje bang, want vooraf zag ik dit filmpje op het kanaal van Charlotte Tilbury - en eerlijk, da's niet de beste reclame voor deze mascara. Wtf is dat met die spinnenpoten?! Anderzijds had ik ook enkele reviews gezien van bloggers die de mascara in preview konden testen en die waren dan wel weer positief. Uiteindelijk besliste ik gewoon de proef op de som te nemen en hem zelf te proberen.

Uiteraard verkocht de gouden verpakking zichzelf - sucker for packaging, hierzo. Ook het harige borsteltje viel meteen in de smaak. De haartjes zijn geplaatst in een zeer lichte zandlopervorm: het midden is net ietsje smaller en de uiteinden iets boller, maar dat is op foto niet zo duidelijk waarneembaar. De vele verschillende haartjes zorgen er net voor dat elke wimper goed gegrepen wordt.

Legendary Lashes is een volumemascara: van bij de eerste laag zie ik direct een goede zwarte coating en krijgen mijn wimpers meer vorm. Ik wil niet noodzakelijk veel langere wimpers maar ben altijd op zoek naar mascara's die mijn wimpers meer body geven - en dat doet deze Legendary Lashes echt wel. Ook het opbouwen van laagjes is geen probleem, maar twee laagjes is voor mij wel voldoende. Ik denk dat iedereen intussen wel deze lyrische review van Wayne Goss heeft gezien, maar zo'n dramatisch resultaat krijg ik er dus níet van.

Ik gebruikte Legendary Lashes trouwens in deze get ready with me - en dat staat garant voor volume, een mooie lengte en degelijke krul, zeker als ik op voorhand mijn wimpers krul. Waar veel mensen last van lijken te hebben, is dat de mascara transfereert onder of boven de ogen. Ik heb daar eerlijk gezegd geen last van, maar ik gebruik dan ook wel de nodige primers en poeders. Wat ik wél merk, is dat de mascara lichtjes afgeeft als ik mijn wimpers aanraak, ook al is dat na enkele uren, wat mijn vermoeden wel enigszins aansterkt dat de mascara precies nooit helemaal lijkt op te drogen. Misschien komt dit door de wassen en oliën die in de mascara zitten en die je wimpers ook zouden moeten voeden? In elk geval is het een aandachtspunt en misschien een reden om de mascara te skippen. Zelf zal ik deze Legendary Lashes met veel plezier opgebruiken!

Charlotte Tilbury is o.a. te koop bij Selfridges, Harrods, haar eigen Covent Garden store en webshop en bij de Bijenkorf. Geen Belgische verkooppunten, helaas!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

16 opmerkingen

 1. Mooi palette, echt van die flatterende draagbare kleurtjes. En de lipkleur is ook mooi. Jammer van de mascara wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik laat het geen domper op mijn vreugde zetten :-) En op zich werkt 'ie voor mij wel goed, ik denk alleen dat er wat te veel gemengde reviews zijn.

   Verwijderen
 2. Dat lippotlood is echt zo een perfecte kleur hé! Ik blijf erbij: overpriced mascara's zijn overrated. Het effect in dat filmpje van Tilbury zelf is redelijk schaamtelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amai, nu weet ik waarom iedereen er maar over blijft praten!
   Ik heb er geen probleem mee om geld uit te geven voor een mascara. YSL Volume Effet Faux Cils en Chanel Le Volume zijn voor mijn wimpers hun centen meer dan waard. Maar dat weet je natuurlijk pas als je ze hebt gekocht en als het dan tegenvalt, doet het meer pijnt :-) Voor alle duidelijkheid: bij mij is die Legendary Lashes níet zoals in haar filmpje, hè! Ik snap niet waarom ze zo'n filmpje online zet om die mascara te promoten...

   Verwijderen
 3. Fijn artikel, ziet er goed uit! prachtige producten wauw.. zucht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Charlotte Tilbury is één van mijne favoriete make-up merken. Het palette zou ik graag nog willen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat palette ziet er zo mooi uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Verliefd op die kleur van de lipstick, oh die is mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Stamatia, het verkooppunt van Charlotte Tilbury voor België is via www.debijenkorf.be ;-)

  Groetjes!

  Stijn

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind alle poeders / lipsticks oog potloden van dit merk zo mooi! alleen de mascara, ja dat weet ik niet helemaal..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is misschien niet voor iedereen de juiste mascara, maar gelukkig zijn er nog genoeg andere op de markt :-)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig