6 juni 2016

Marc Jacobs Re(marc)able foundation & primer

Marc Jacobs Re(marc)able foundation & primer

Hóóg op mijn Londen shoppinglist: deze Marc Jacobs Re(marc)able Full Coverage Foundation Concentrate samen met zijn primer buddy, Under(cover) Perfecting Coconut Face Primer. Ik ging er speciaal voor naar Harrod's, waar het een UK exclusive is en je dus een volledige Marc Jacobs Beauty counter kan vinden.

Een high end beautymerk kan natuurlijk niet zonder mooie, kwalitatieve verpakkingen. Zowel de primer als de foundation zitten in een zware, glazen flacon, wat de ervaring extra luxueus maakt - uiteraard maakt ook dit deel uit van het prijskaartje. Bij de primer zit er een pompje ingebouwd, maar de foundation is toch een tikje specialer en dat heeft met de textuur en samenstelling te maken.

De Re(marc)able Full Coverage Foundation Concentrate verklapt met zijn naam alles: deze foundation gaat voor een volledige dekking, maar op een zeer geconcentreerde en bijgevolg lichte manier - less is more. De olievrije formule is zeer gepigmenteerd en bevat twee keer zoveel pigment als de gemiddelde full coverage foundation, met een verdere eliminatie van niet-essentiële ingrediënten zoals water. De pigmenten worden dan nog eens omkapseld zodat ze goed hechten aan de huid en zich laten blenden. Als het flesje even blijft staan, zie je dat de formule scheidt en dus is schudden voor gebruik een must. 

Marc Jacobs Re(marc)able foundation & primer

Een pomp zou in dat opzicht waarschijnlijk niet ideaal zijn, maar zou ook gewoon voor té veel product zorgen. Van de Re(marc)able foundation heb je uiteindelijk slechts enkele stipjes nodig. Vandaar dat de applicator een bolletje is waarmee je op je gezicht kleine dotjes kan zetten. Met een à twee dotjes kan je een lichte tot medium dekking krijgen, drie à vier dotjes geven dan weer een vrij stevige en egaliserende dekking met een matte finish.

De Re(marc)able foundation werd uitgebracht in een selectie van 22 kleuren, van zeer licht naar zeer donker. Ik ging voor 12 Ivory, de tweede lichtste kleur, die wordt aangeraden voor de zeer lichte huid met gele ondertonen. De allerlichtste kleur was bijvoorbeeld al veel rozer van ondertoon en zou mij niet gestaan hebben. Ik herken in 12 Ivory inderdaad wel een gele ondertoon die perfect matcht met mijn gezicht en een mooi, eerder neutraal resultaat geeft.

Het enige minpuntje dat dient vermeld, is dat deze flacon slechts 22 ml inhoud bevat. Da's beduidend minder dan de 30 ml die we tegenwoordig als een standaard in foundations zien. Ik denk wel dat je met de geconcentreerde formule nog steeds zéér lang zal toekomen, en waarschijnlijk is in de praktijk weinig verschil te merken met de levensduurte van een andere foundation.

Marc Jacobs Re(marc)able foundation & primer

Marc Jacobs Beauty brengt de Re(marc)able foundation in een trio naar voren samen met hun The Face III Buffing Foundation Brush en de Under(cover) Perfecting Coconut Face Primer.

Hun buffing kwast is geen must: ongetwijfeld is het een zeer fijne kwast, maar op zich heb je deze niet nodig om verder te kunnen. Ik had zelf al enkele buffing kwasten in mijn collectie en heb het er maar op gewaagd dat ze ook zouden werken met de Re(marc)able foundation - en dat was ook het geval. Door de minimale hoeveelheid foundation heb je een compacte, vaste kwast nodig om het pigment goed te kunnen verspreiden. Ik denk dat zoiets als een Beautyblender in dit geval misschien iets minder aan te raden is omdat het te veel van het product zal opslorpen.

De primer daarentegen, kocht ik wel. Ik heb de Re(marc)able foundation ook zónder primer getest, maar ik moet zeggen dat ik dan vond dat het pigment iets te veel hechtte aan mijn poriën en ze daarmee te veel in de verf zette. Ik had dus snel door dat mijn gemengde huid een egaliserende basis behoefde om het mooiste resultaat te krijgen. Ook als je een drogere huid hebt, of droge plekjes rondom je neus, is een primer een must. De formule van de foundation is te geconcentreerd en zou volgens mij plekjes of velletjes kunnen benadrukken.

Een pompje van de Under(cover) Perfecting Coconut Face Primer is voldoende voor mijn gezicht en verfrist, hydrateert en egaliseert alles zodat de foundation beter presteert. Het is geen dikke siliconenprimer, en daar ben ik blij om, want daar ben ik in het laatste jaar toch wel wat van afgestapt. Op zich niets mis met dat soort primers, maar ik houd gewoon niet meer van het gevoel dat het op mijn huid geeft. De Under(cover) Face Primer is vrij vloeibaar en bevat vijf keer kokosnoot, als eerbetoon aan Marc Jacobs' liefde voor kokoswater: kokosfruit voor skin-boosting vitamientjes en antioxidanten, kokoswater voor zijn hydraterende en gladmakende eigenschappen, kokosmelk en -polysacchariden doen elk dienst als primer en tot slot kokosextract voor het subtiele kokosparfum.

Voor mij vormen de Re(marc)able foundation en de Under(cover) primer een perfect duo en gaan ze hand in hand. Al denk ik niet dat je per se déze primer moet gebruiken, wél dat een primer voor zowat elk huidtype het gebruik van de Re(marc)able foundation vergemakkelijkt, zonder dat de foundation daarmee moet inboeten op zijn dekking. Van in het begin - aan de Harrod's counter - was ik zéér onder de indruk van deze foundation en dat ben ik vandaag nog steeds. Het is lang geleden dat ik nog zo omvergeblazen ben door een foundation en dat wil wel wat zeggen. Hij kan qua dekking concurreren met mijn geliefde Estée Lauder Double Wear foundation en dat terwijl hij eigenlijk lichter is. Enkel op het vlak van draagtijd kan mijn Double Wear nog steeds enkele uurtjes langer mee, maar dan spreken we echt al van de laatste uurtjes van een volledige dag, van de vroege ochtend tot de late avond.

Ik gebruikte vandaag zowel de primer als de foundation in een get ready with me-filmpje. Die komt later deze week online en dat zal ik dit artikel ook updaten, zodat je in een 'live applicatie' kan zien hoe de producten tot hun recht komen.

Marc Jacobs Beauty is een UK exclusive bij Harrod's 
Re(marc)able Full Coverage Foundation Concentrate - 22 ml voor ongeveer € 50,00
Under(cover) Perfecting Coconut Face Primer - 30 ml voor ongeveer € 40,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

14 opmerkingen

 1. Mooi product en prachtige contouring zeg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is zo een beauty product waarbij je je wellicht like a million dollars voelt wanneer je het gebruikt :) Geniet van dit heerlijke product; )

  Ik kijk enorm uit naar je filmpje.

  Daag ☆☆♡♡

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil de coconut primer zooooooooooo graag proberen :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het resultaat ziet er heel mooi uit! Beide klinken erg goed. Een coconut face primer trekt zowiezo meteen mijn aandacht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit lijken mij heerlijke producten die ik ook graag eens wil proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben er blij mee! 't Is jammer dat je dat bij ons niet kan kopen, kwestie van live de kleuren te kunnen testen.

   Verwijderen
 6. Mooie review. Het resultaat is super natuurlijk en dat spreekt mij aan. Het feit ook dat je de dekking kan opbouwen van medium tot full.

  Ik heb de concealer van Marc Jacobs en daar ben ik ook enorm tevreden over. De primer en de foundation zouden een mooie aanvulling zijn :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel, ik ben nu net nieuwsgierig geworden naar de concealer!

   Verwijderen
 7. Klinkt heel goed, alleen een beetje duur vind ik zelf. Je look is trouwens prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig