25 juli 2016

New in: Gliss Kur

Gliss Kur

Gliss Kur ken ik vooral van de traditionele haarkuren, van die dikke crèmes die je een hele nacht kan laten inwerken en daarna moet uitspoelen. Tegenwoordig hebben ze echter ook een heel aantal meer on the go formules voor mensen met minder tijd (lees: goesting) of dunner haar. Gliss Kur is bovendien betaalbaar en gemakkelijk te vinden in de drogisterij of supermarkt.

Ik koos drie van hun on the go formules om kennis te maken met wat Gliss Kur kan betekenen voor mijn haar!

Gliss Kur Ultimate Oil Elixir Serum

De Gliss Kur Hair Repair is een serum dat dienst doet als eerste hulp voor stug en overbelast haar. Je hoeft het niet uit te spoelen, dus het serum kan blijven inwerken om je haar in de diepte te herstellen en glans toe te voegen. De lichte spray kan gewoon dagelijks worden gebruikt op handdoekdroog haar en voedt en versterkt de haarstructuur zodat aanwezige haarbreuk minder zichtbaar wordt. Wel goed schudden voor gebruik, zodat de gouden glansdeeltjes die op de bodem liggen, zich verspreiden doorheen heel het olie-elixir. Belangrijk aandachtspunt bij deze Hair Repair: hij is niet geschikt voor opgelicht, gepermanent of wit haar. Een detail waar ik duidelijk over had gelezen toen ik hem koos, en dat maakt dat ik hem met mijn balayage niet durf gebruiken. Ongetwijfeld zullen de aanwezige argan- en zonnebloemolie veel goeds doen voor het haar en geven de gouden glansdeeltjes je haar onmiddellijk een visuele lift, maar ik heb mij netjes aan de gebruiksaanwijzing gehouden.

Gliss Kur Dream Hair

Speciaal voor fijn tot normaal haar is er de Gliss Kur Dream Hair: deze olie is superlicht zodat het haar niet extra verzwaart wordt, wat met fijn haar toch altijd een risico is als je een olie als styling- of finishproduct probeert te gebruiken.

Je hebt er overigens niet te veel van nodig en kan er dus heel lang mee doen. Vermijd zeker je wortels, het zijn vooral de lengtes en punten van je haar die hier helemaal happy van worden. De acht verschillende micro-oliën (argan-, saffloer-, macadamia-, olijf-, abrikozenpit-, amandel- en rozenbottelolie) zijn perfect om het uitzicht van gespleten puntjes tegen te gaan en hoef je eveneens niet uit te spoelen. Hoewel Dream Hair effectief een vederlichte en bijna waterige olie is die bijzonder lief is voor mijn eerder fijne haar, vind ik hem verrassend intensief en verzorgend - spray dus zeker spaarzaam. Oh ja, en hij ruikt érg lekker!

Gliss Kur Oil Nutritive

Verreweg mijn favoriet is de Gliss Kur Oil Nutritive Anti-klit Spray. Fijn én lang haar hebben, staat garant voor knopen na het wassen. Ik gebruik dan wel de Tangle Teezer, het gaat eens zo gemakkelijk als mijn haarverzorging een handje helpt.

Ook deze bi-phase Oil Nutritive Anti-klit Spray moet je goed schudden voor gebruik. De exotisch geurende formule bevat zeven herstellende oliën (argan-, macadamia-, olijf-, amandel-, abrikozenpit-, marula- en sesamolie) tesamen met keratine zodat je haar licht gevoed wordt, maar vooral de doorkambaarheid wordt vergemakkelijkt. Deze gebruik je dus enkel op handdoekdroog haar en in plaats van een conditioner. Het spaart mij meteen wat extra minuten uit onder de douche, want na de shampoo spring ik uit de douche, spray ik deze Anti-klit Spray in mijn haar en kan ik direct beginnen kammen. Mijn Tangle Teezer kan zonder moeite door mijn haar en knopen worden echt wel gereduceerd. De oliën geven tegelijkertijd eventuele gespleten punten een herstelde look, zodat ik mijn conditioner niet eens mis.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

10 opmerkingen

 1. Dit is mijn favoriete lijn van Gliss Kur! Ik gebruik dat merk al zo lang, denk dat mijn haren er inmiddels goed aan zijn gewend.
  www.melikeseckin.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's producten zien er mooi uit, voor mijn haar is het niets lees ik zo want ik heb fijn stijl haar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik herken het, altijd oppassen met welke producten je in je haar smeert, het kan al snel too much worden.

   Verwijderen
 3. Vroeger kocht ik dit haarverzorgingsmerk vaak!
  Ik heb denk dat ik toch weer hiervan producten zal gaan kopen nu ik je fijne review gelezen heb.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ken het merk ook al zo lang, herinner mij nog TV-reclames van toen ik jonger was ;-)

   Verwijderen
 4. De Dream Hair olie vind ik ook fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig