15 augustus 2016

Enkele Kérastase favorieten

Kérastase

Een goede portie Kérastase gaat er bij mij altijd in! Dit zijn enkele Kérastase favorieten van de laatste tijd - producten die ik op regelmatige basis gebruik, maar volgens mij nog niet eerder vermeld heb hier op de blog. 

Een van de laatste nieuwigheden van het merk is deze L'Incroyable Blowdry. Een professionele blowdry zoals die van mijn behendige kapster lukt mij zelf niet, maar na een jarenlange oefening ben ik er min of meer bekwaam in. Het is jammer genoeg niet altijd evident om mijn haar in toom te houden - heb ik net een half uur lang mijn haar zitten föhnen, staat het de volgende dag al helemaal paraplu.

L'Incroyable Blowdry is wat dat betreft een revolutionair concept: in de eerste plaats zorgt het voor een goede hittebescherming tot aan 230°C - tot daar blijft alles binnen de mainstream verwachtingen, maar dan komt de magie kijken. L'Incroyable Blowdry is een lichte, melkachtige lotion en bevat een mix van non-sticky micropartikels van bijenwas en een verstevigend bestanddeel. Die mix legt bij activatie een laagje om je haar en houdt het beter onder controle in de vorm van de styling, of dat nu steil of krullend is. Nog meer leuks: je kan je haar tot vier dagen lang telkens opnieuw stylen en van kapsel veranderen, zónder dat je extra lotion of andere producten moet toevoegen, omdat het een zogenaamde bewerkbare hittelotion is met een vormgeheugen. Elke keer de wasmix opnieuw wordt opgewarmd (minstens 150°C), wordt 'ie terug 'wakker' en kan je je haar restylen zonder extra product en zonder je haar extra te verzwaren. Da's heel erg fijn voor wie graag van kapsel verandert!

Waar je L'Incroyable Blowdry aanbrengt op de lengtes en punten van je haar, is de Elixir Ultime Oléo-Complexe Intra-Cylane spray eentje voor de wortels van je haar. Het is een volume beautifying oil mist en is specifiek gericht op fijn tot normaal haar. Deze bi-fase oliespray moet je aldus schudden voor gebruik, zo worden de verzorgende oliebestanddelen (argan-, amla-, camelia- en maïskiemolie) en de Intra-Cylane (het ingrediënt dat volume en verdikking geeft aan de haarvezels) gemengd. Vaak zorgen volumegevende stylingproducten er voor dat je haar en/of hoofdhuid wat uitdroogt, maar dat is met deze Elixir Ultime spray niet het geval en dat dankzij het oliecompartiment. Je kan de spray ook gebruiken op droog haar, maar ik gebruik hem graag na het wassen, net voor ik mijn haar föhn voor een optimale verzorging. Het is niet zo sterk als een echte volumemousse, maar geeft wel een beetje lift.

Een atypisch volumegevend stylingproduct is de K Forme Fatale: het is een voluptuous blow-dry gel, dus echt een dikke, sticky gel met gouden shimmer. Da's even wennen, want meestal verschijnen stylingproducten in de vorm van een mousse, spray of melk. Ik warm de alcoholvrije gel even op in mijn handen en verdeel het dan over de lengtes en punten van mijn haar. De K Forme Fatale geeft de lengtes van mijn haar een goede body en structuur, naast UV- en hittebescherming. Ik merk achteraf niets van de gelstructuur: mijn haar wordt er niet crunchy of plakkerig van, voor zover ik het een blow-dry geef. Ik denk namelijk niet dat het werkt als je je haar aan de lucht zou laat drogen.

De luxueuze final touch: K Chronologiste is een geparfumeerde, alcoholvrije haarolie in een robuuste glazen pompflacon met gouden en zwarte accenten en gaat net een stapje verder dan mijn geliefde Elixir Ultime, die ik vijf jaar na de oorspronkelijke review nog altijd graag gebruik. Het parfum van theeroos, blond hout, muskus en olie-extract van mirre werd gecreëerd door meester-parfumeur Alberto Morillas, die ook al Armani Acqua di Gio, Kenzo Flower by Kenzo en Bulgari Omnia achter zijn naam mocht schrijven. Het was echter de eerste keer dat hij een geur zou ontwerpen op olie- in plaats van een alcoholbasis. K Chronologiste is een leave-in treatment voor droog haar: 1 à 2 pompjes aanbrengen op het droge haar en dat geeft wat verzorging, maar ook meteen een heerlijk geurende final touch.

Kérastase is een heerlijk merk - absolute luxe voor je haar en dat is niet voor iedereen een noodzaak. Maar ik houd van hun know-how, evenzeer als van de zalige geuren en texturen, de chique verpakkingen (glazen flacons, goed werkende sprays en pompjes en gouden belettering) en de variatie in het assortiment. Gebruiken jullie wel eens iets van Kérastase?

Kérastase L'Incroyable Blowdry - 150 ml voor € 28,60
Kérastase Elixir Ultime Oléo-Complexe Intra-Cylane spray - 100 ml voor € 37,70
Kérastase K Forme Fatale - 125 ml voor € 28,00
Kérastase Chronologiste - 120 ml voor € 46,00
Verkrijgbaar bij de Kérastase-kapper

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Chronologiste en L'incroyable blowdry gebruik ik zelf ook erg vaak. Het parfum van Chronologiste is zo lekker !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaaa, ik vind de geuren van Kérastase eigenlijk altijd wel lekker. Geeft dat toch weer wat extra's :-)

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig