12 september 2016

Get the Rimmel London & Cara look!

Rimmel London Cara look

Als born and bred Londonse rock chick droeg Cara Delevigne een volledige Rimmel London look bij de NYC première van de film Suicide Squad. Voor wie de film (nog) niet gezien heeft, Cara speelt een van de hoofdrollen. De film zelf vond ik geen succes, maar an sich vond ik Cara's prestatie zeker niet slecht.

Cara en Rimmel London gingen voor een glam rock look, met vrij heftige ogen én fel aangezette lippen. Vaak lees je dat je moet gaan voor het een óf het ander, ogen óf lippen, maar Cara droeg de filmster-slash-rockster look met verve.

De flawless huid is een mix van de Rimmel London BB Cream in de kleur Medium en de Stay Matte Foundation in de kleur Sand. Beide kleuren zijn helaas wat te donker voor mijn bleke huid, dus je ziet ze enkel als armswatch. De mix van de twee geeft de matte foundation een beetje meer leven, maar behoudt wel het effect van de perfecte teint.

Voor het contouren, de blush en de highlighter werd er beroep gedaan op het paletje dat Rimmel London lanceerde in samenwerking met dat andere Britse topmodel, Kate Moss. De Sculpting and Highlighting Kit in de kleur Golden Sands bevat een trio aan producten die je meteen volledig voorzien. Golden Sands is de lichtste versie van deze kit en is eerder gericht op de lichte huid met een warmere bronzer, koele blush en lichte highlighter.

Alle drie de kleuren zijn eerder licht gepigmenteerd en moet je dus wel opbouwen. Voordeel daarvan is dat 'ie ook geschikt is voor liefhebbers van de lichtere make-up look. De bronzer neigt naar de warme kant - ik kan er nog wel mee wegkomen, maar het kan al snel wat té oranje lijken op lichtje huidjes. Deze had voor mij dus best wat koeler gemogen, ook al omdat je hem dan simultaan als contourpoeder kan gebruiken. De blush is koelroze en de highlighter is - verrassend - eerder mat te noemen. Ik houd wel van een mooie glow, dus voor mij had deze gerust wat meer glans mogen bevatten!

Rimmel London Cara look

Rimmel London Cara look

Bij de filmster-slash-rockster look werden de ogen vrij heftig aangezet. Het Magnif'Eyes Double Ended Shadow & Liner duo in de kleur Dark Side of Blue bestaat uit een antracietgrijze crème oogschaduw met fijne zilveren glitters aan de ene kant en een kobaltblauwe kajalpunt aan de andere kant. Twee crèmeproducten met een stevige pigmentatie, die heel lang houden, niet in de lijntjes kruipen en niet vlekken. Van bij het swatchen wordt duidelijk dat de pigmentatie top is: je krijgt meteen een volle, homogene kleurswatch zonder vlekjes. Als je snel bent, lukt blenden nog net - het Magnif'Eyes duo zet zich vrijwel onmiddellijk en is dan met geen stokken weg te krijgen. Een waterproof make-up remover is trouwens geen overbodige luxe als je 's avonds proper je bed in wilt duiken!

Eveneens waterproof is de Exaggerate Waterproof Eye Definer in Blackest Black. Dit oogpotlood zit in een automatische verpakking en kan je simpelweg naar boven schroeven. Achteraan zit er nog wel een mini slijpertje verstopt, onder een puntvormige smudger. In de felgroene tube valt de Scandaleyes Lycra Flex mascara natuurlijk onmiddellijk op. Het kegelvormige borsteltje met haartjes is een van de grootste die ik tot nu toe geprobeerd heb - het vergt wat behendigheid om niet te veel mascara op mijn oogleden te smossen, maar al bij al valt het aanbrengen ervan nog erg goed mee. De formule maakt mijn wimpers een beetje voller, maar vooral langer en ze blijven zelfs na drie laagjes flexibel en zacht aanvoelen.

Perfecte afwerker voor deze heftige look: Provocalips 16hr Kissproof Lip Color in de kleur Kiss Me You Fool. Ik dacht even dat het een matte lipstick zou zijn, maar het eindresultaat is dus eerder glossy. De Provocalips Lip Color is een duoproduct: eerst breng je de kleur aan met een sponsapplicator, daarna sluit je het geheel af met de glanzende lock & shine balsem. Hier moet je toch even je tijd voor nemen, zeker met de felrode Kiss Me You Fool kan je je geen foutjes veroorloven. Dit is geen lipstick voor 'even onderweg' in de wagen of trein, maar je geduld wordt zeker beloond: eens gezet, blijft ook deze Provocalips staan als een huis en moet je niet meer bijwerken! 's Avonds zal je wel wat meer moeite moeten doen om de kleur van je lippen te halen...

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

5 opmerkingen

  1. Deze mascara gebruik ik op dit moment ook, een van mijn favorieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Awww, geen full face pic? Damn :-) De lippenstift is wel heel mooi van kleur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De Cara-look was best wel heavy! Pigment tot de max, dat wel!

      Verwijderen
  3. Mooie kleuren en best verrassende combinaties, maar leuk! Ik mis inderdaad hier en daar ook wel een beetje glow...

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig