16 november 2016

Origins: Maskimizer & GinZing Peel-off Mask

Origins Maskimizer

Nog niet zo heel lang geleden moest je nog naar het buitenland (al dan niet online) om aan je Origins fix te kunnen voldoen. En kijk, intussen is het merk ook bij ons te krijgen!

Origins - 26 jaar jong inmiddels - herken je gemakkelijk aan het logo met de twee bomen. Het staat voor yin en yang en belichaamt de huisslogan Powered by Nature. Proven by Science. Tussen alle bestaande weldadige skincare wilde het merk terug naar een minimale visie op huidverzorging met als basis de natuur en het natuurbehoud.

Origins is een beetje anders dan anders, met een duidelijke zin in innovatie en producten met een twist. Toch wil het merk zijn toegankelijkheid behouden en dus blijft het allemaal heel prijsbewust. Wat de maskers betreft, zit je voor de meeste aan een € 25,00. Uiteraard zijn er ook enkele uitschieters - dat zijn dan de sterkere anti-ageing producten, traditioneel iets duurder bij elk skincaremerk - maar voor een fullsize tube van een high end parfumeriemerk, vind ik hun prijspolitiek nog zeer schappelijk en toegankelijk.

Hun laatste product-met-een-twist is de Origins Maskimizer. Geen tube of pot, maar een spray! Dit is een skin-optimizing mask primer - jaaa, dat lees je goed. Een primer voor maskers! Na de primers voor onder foundation, oogschaduw en lipstick kan je dus ook gewoon een primer leggen voor onder je masker.

Let's be honest: een onmisbaar product lijkt dit op het eerste gezicht niet. Ik breng al jarenlang maskers aan zónder primer, en ik heb de smurrie achteraf altijd zonder al te veel problemen van mijn gezicht gekregen. Ik heb gewoon nooit de nood gevoeld voor een maskerprimer, maar anderzijds werd ik wel genoeg getriggerd om de Maskimizer effectief uit te proberen.

Origins Maskimizer prept namelijk je huid voor de best mogelijke maskerervaring. De ingrediëntenlijst bevat onder meer verzachtende ingrediënten en anti-oxidanten als glycerine, groene thee-, kamille- en komkommerextract, maar ook rode algen, die gekend staan om hun vochthoudende capaciteiten. Deze mengeling geeft je huid vlak voor elk masker dus een soort van hydratatieboost.

En zo gek is dat principe helemaal niet: een goed gehydrateerde huid zal om het even welk masker beter opnemen en optimaal laten werken. Een hydraterend masker wordt net in zijn werking versterkt en een absorberend kleimasker zal effectief blijven, maar minder uitdrogend en irriterend aanvoelen. Je zou evenzeer een goede toner kunnen gebruiken voor hetzelfde effect, maar Origins maakt het je gemakkelijk door een specifieke primer te ontwikkelen. Concreet: ogen toe, de flacon van je gezicht houden op ongeveer 30 cm, de fijne nevel sprayen, alles nog eens lichtjes intappen en dan kan je je masker meteen aanbrengen.

Het is zeker niet gelogen: met de Maskimizer merk ik van bij het begin dat mijn maskers zich veel gemakkelijker laten aanbrengen op mijn gezicht. Alles smeert nét ietsje vlotter. Ook nadien wast alles er gemakkelijk af, wat zeker met mijn kleimaskers wel een aangename bijkomstigheid is. Ik vind het nog steeds geen ik-kan-niet-zonder-product, maar wel een hele fijne extra die ik met veel plezier gebruik. Wel even opletten: je kan de Maskimizer voor élk masker gebruiken, maar het wordt afgeraden voor peel-off maskers omdat je bij dat soort maskers op een droge huid moet werken.

Origins GinZing mask

En laat het Origins GinZing Peel-off Mask - to refine and refresh - nu nét zo'n peel-off masker zijn. Geen goede match met de Maskimizer dus, maar op zichzelf is het gelukkig ook een fijntje. Ik geef toe dat ik dit masker in eerste instantie vooral wilde gebruiken voor zijn hippe koperkleur, haha. Hoe leuk is dat?! 't Is passé met koper en rosé goud in je interieur, het eist nu ook gewoon een plekje op in je badkamer en op je gezicht, hihi.

Dus: koperkleurige tube (handig om te doseren) en een koperkleurige, sticky gel. Een béétje rommelig om mee te werken, net omdat het zo'n plakboeltje is. Want: een peel-off masker trek je er achteraf gemakkelijker af als je het van in het begin overal even egaal en dik kan aanbrengen. Een kwastje kan je zeker helpen met de applicatie!

Het GinZing Peel-off Mask is een soort van instant espressokick voor je huid - toch als je een normale of gemengde huid hebt; voor droge of gevoeligere huidtypes is het minder interessant. En dus zit er cafeïne in, maar ook fruitzuren en essentiële oliën. De dode huidcellen worden zo verwijderd - grauwe teint, be gone! - en je huid ziet er wat gladder en matter uit. Voor de gevoelige neuzen: alcohol staat als tweede op in de ingrediëntenlijst - dat ruik je in het begin wel, en heel even irriteert het mijn ogen ook.

Peel-off maskers breng je dus aan op een propere maar vooral droge huid. Neem zeker voldoende product, zodat je een mooi egaal resultaat krijgt en gebruik hiervoor eventueel een kwastje. Blijf weg van de zones rondom je wenkbrauwen en haargrens, anders bestaat de kans dat je wat haartjes meetrekt. Laat het masker zeker volledig drogen, want dan kan je alles vlotjes afpellen - oh, the satisfaction. En ik moet zeggen: in vergelijking met andere peel-off maskers, pelt Origins GinZing vrij vlot en pijnloos! Er blijven niet te veel aparte stukjes achter, evenmin had ik het gevoel al mijn donshaartjes kwijt te zijn, dus dat is netjes.

Als je eerder een hydraterend masker zoekt: ook het Origins Drink-up Intensive Overnight Mask heb ik volledig opgebruikt en dat was zeker ook een aanrader!

Origins Maskimizer - 95 ml voor € 19,00
Origins GinZing masker - 75 ml voor € 25,00
Verkrijgbaar bij Parfuma en Ici Paris XL

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

5 opmerkingen

 1. Dit ziet er zo goed uit!
  Het merk ken ik niet.
  Ik ben nu wel erg benieuwd hiernaar nu ik je artikel gelezen heb.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben al een tijdje erg benieuwd naar hun Overnight Mask nadat ik er eens een sample van ontving.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hun Ginzing oogcrème super. Ben heel benieuwd naar beide producten, vooral de primer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die oogcrème heb ik ook al eens gebruikt, heel die lijn is best fijn!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig