26 december 2016

MAC Spellbinder Shadow

MAC Spellbinder Shadow

Nu we hopelijk allemaal van onze kerstfoodbaby zijn bekomen, kan er al eens worden gelonkt naar de oudejaarsoutfit en bijpassende make-up. Meestal mag dat ietsje meer sprankelen dan met Kerstmis - misschien zijn de nieuwe MAC Spellbinder Shadow wel aan de orde?

Ze zijn op z'n minst mysterieus te noemen... de zwarte glazen potjes zijn redelijk zwaar en binnenin 'golft' de oogschaduw. Wat meer is: die golvende vorm blijft behouden, óók nadat je er met je vinger of kwast in zit! Het golvende patroon is het gevolg van de ingebouwde magneet, die de Spellbinder Shadow in bedwang houdt. Want ja, dit zijn dus wel degelijk losse pigmenten, maar dan wel pigmenten die magnetisch geladen zijn. Door onderin een magneet te plaatsen, blijft alles netjes zitten en is dus ietsje gemakkelijker om mee te werken dan een standaard los pigment.

MAC Spellbinder Shadow

MAC Spellbinder Shadow

MAC Spellbinder Shadow
MAC Spellbinder Shadow droog en nat geswatcht: Aphrodisiac - Gravity's Pull - Higher Power

Alle acht de Spellbinder Shadows zijn vrij diepe, intense en fluweelachtige kleuren die aan edelstenen doen denken en de nodige sprankels bevatten. Onmogelijk om hier geen smokey look mee te maken! Aphrodisiac is diep kobaltblauw met een parelmoer shimmertje, de violinezwarte Gravity's Pull heeft ook een heel fijn roze parelmoer shimmertje in zich en Higher Power is een donkerbruin pigment met een ietwat warme ondertoon.

Ik vind de Spellbinder Shadows een pracht van een plaatje en kan er uren en uren naar blijven staren. Fascinerend, dat golvend samenspel van pigmenten en parelmoer! Naar gebruiksgemak toe blijven deze echter in se losse pigmenten. De magneet maakt het verpakkingsgewijs wél veel gemakkelijker: je hebt geen last van rondstuivende pigmenten en zelfs als je het potje een keertje laat omvallen, blijft het merendeel van het poeder netjes zitten - ja, ook dit laatste heb ik proefondervindelijk getest. Per ongeluk, weliswaar, maar ik was aangenaam verrast te zien dat het pigment écht wel in bedwang wordt gehouden door de magneet, ook als je het potje laat vallen.

Naar applicatie toe zit je nog steeds met dezelfde beperkingen of ongemakken als met andere losse pigmenten. Dat wil in de eerste plaats zeggen dat je onvermijdelijk te maken zal hebben met fallout, zelfs als je de pigmenten nat aanbrengt. Normaal gezien doe ik altijd eerst mijn basismake-up en daarna pas mijn oogmake-up, maar met pigmenten is dat niet altijd de meest ideale volgorde. Als je je basismake-up skipt tot erna, kan je de zone onder de ogen veel gemakkelijker opschonen en alle losse, gevallen pigmentjes zonder al te veel moeite wegvegen.

Ook het droog uitblenden gaat niet altijd van een leien dakje. In geconcentreerde versie - plaatsgelijk aangebracht, met de vinger of met een natte kwast - zijn de Spellbinder Shadows supergepigmenteerd en vol van kleur. Ook als je ze in elkaar uitblendt, behouden ze vrij goed hun kleur en diepte. Maar toen ik Gravity's Pull droog wilde uitblenden over gewone poederoogschaduw, bleef er van die intense, paarse kleur bitter weinig over. Voor mij zijn de Spellbinder Shadows het allermooist in natte vorm, want dan komen de parelmoer shimmers véél meer naar voren en creëer je een veel mooiere dimensie.

MAC Spellbinder Shadow - 0,8 g voor € 21,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

11 opmerkingen

 1. Wauw... dat zijn zeer goed gepigmenteerde kleuren!

  Fijne kerst Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn erg mooi, wou dat ik het geduld had om meer met losse pigmenten te werken!

   Verwijderen
 2. Wat een verschil met nat en droog zeg! Hele mooie kleuren allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het verschil is opvallend! Nat vind ik ze het mooist, dan komt die glans echt naar boven.

   Verwijderen
 3. Die oogschaduwen zijn wel heel mooi gepigmenteerd seg. Zou ze ook wel eens willen proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh my, Gravity's Pull is toch wel echt een beauty. Wauw! Ik wil ze!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet limited edition bij mijn weten, dus je hebt tijd genoeg :-)

   Verwijderen
 5. Mooie kleuren, ga ik zeker ook proberen.

  Grtjs,
  Anja

  http://www.mijn-website-maken.be

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig