1 december 2016

Maybelline Fit Me! Matte + Poreless foundation

Maybelline Fit Me Matte + Poreless foundation

Enkele weken geleden kon je deze twee Maybelline-producten al spotten in het filmpje over mijn make-up stash. Ik houd absoluut van een flinke dosis luxebeauty, maar ik kan er evenzeer van genieten om fijne drugstore alternatieven te vinden.

En fijn, dat zijn ze wel! Mijn huid en ik, we hebben namelijk nogal wat op ons verlanglijstje staan. Ik heb een gemengde huid (normale wangen, vettere T-zone en ietwat zichtbare poriën) en dus begint het voor mij altijd met een goede primer. Waar ik vroeger weinig onderscheid maakte tussen primers, kies ik nu liever voor een meer vloeibare, hydraterende primer eerder dan een dikkere gel. Met dat laatste is niet per se iets mis, want dat zorgt wel voor een heel opvullend en egaliserend effect, maar het gevoel staat mij tegenwoordig minder aan. Daarbovenop komt dan de foundation en die moet het bij mij toch wel een hele dag uithouden. Ik werkt mijn make-up nooit bij, dus als ik na het werk nog naar een event ga, moet alles er ook dan nog fris en fruitig uitzien.

Ik had niet meteen verwacht dat de Maybelline Superstay Makeup Extending Primer zo vloeibaar zou zijn. Het blijkt een bi-phase formule te zijn en dus moet je het ranke flesje goed schudden voor gebruik. De uiterst vloeibare primer heeft een rozige ondertoon maar wordt volledig transparant op de huid. Het vult als het ware alle oneffenheden op (er zitten wel degelijk siliconen in, maar dan zonder het gevoel van een dikkere gel), geeft een soort van fluweelzachte egaliteit en prept je huid voor de foundation. Hij werkt supergoed voor een normale, gemengde of vettere huid en laat mijn foundation er mooi, vlot en egaal overgaan, maar misschien mist 'ie net dat beetje hydratatie om ook geschikt te zijn voor een droge(re) huid. Het lijkt me een ideale reispartner: een smal flesje van kunststof dat handig en licht genoeg is voor de handbagage en met een pompje waarmee je goed kan doseren. 

Maybelline Fit Me Matte + Poreless foundation

Maybelline Fit Me Matte + Poreless foundation

Volgens mij bestond de Maybelline Fit Me! Matte + Poreless foundation al in het buitenland, maar zat 'ie daar in een glazen flesje. Ik ben best blij met de handige tube: hij is zo compact, licht en je vermijdt een overtollige of zware verpakking. Het blijft wel even kijken hoeveel foundation je neemt, want de Fit Me! Matte + Poreless blijkt enórm vloeibaar, geheel tegen mijn verwachtingen in! Wanneer ik aan langhoudende foundations denk die goed matchen met een gemengde huid, denk ik automatisch aan een iets dikkere formule à la Estée Lauder Double Wear. Niets van dat bij Maybelline, deze foundation is superlicht en supervloeibaar.

Dat maakt het op zich wel fijn om te gebruiken, omdat je niet meteen het gevoel hebt met een superdekkende foundation rond te lopen en je hem ook wat naar wens kan opbouwen. Voor een matte foundation ziet 'ie er nog best naturel uit - natuurlijk zie je wel dat ik make-up draag, maar dat vind ik ook niet erg. Helemaal poreless word ik er helaas niet van, maar dat hoeft op zich ook niet, zolang hij maar een ganse dag goed blijft zitten. En jawel hoor, ook dat lukt prima! Toegegeven: hij haalt het niet van mijn Estée Lauder Double Wear, waar ik met een minimale hoeveelheid toch een maximale dekking én houdbaarheid uit haal, maar hij doet het ab-so-luut niet slecht! Doordat de verpakking geminimaliseerd werd, blijft ook het prijskaartje voor de Maybelline Fit Me! Matte + Poreless foundation héél erg vriendelijk en dat lijkt me een goede instapper als je op zoek bent naar een nieuwe foundation. Minpuntje: er zijn bij ons slechts zes verschillende tinten te koop, wat het misschien niet even gemakkelijk maakt om jezelf te matchen.

Maybelline Superstay Makeup Extending Primer - 20 ml voor € 11,49
Maybelline Fit Me! Matte + Poreless foundation - 30 ml voor € 9,99
Verkrijgbaar bij Di

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig