7 maart 2017

Collistar Pure Actives Drops & Creams

Collistar Pure Active

Een tijdje geleden maakte ik nader kennis met Collistar en stelde ik enkele van hun skincareproducten voor  in deze beauty haul. Het Italiaanse merk staat wereldwijd gekend als een merk dat high end innovatie weet aan te bieden voor een fijne prijs en iconische producten als hun Talasso-Scrub (zeezoutscrub met essentiële oliën) en Magic Drops (zelfbruinend concentraat) hebben intussen de harten van vele consumenten veroverd.

Ik waagde de sprong met hun nieuwste skincare: Collistar Pure Actives. Zoals de naam al verraadt, wil Collistar hiermee actieve bestanddelen aanbieden in de meest zuivere vorm, voor maximale doeltreffendheid. De Pure Actives lijnen bestaan uit vier duo's, Drops en Creams, die je ook los van elkaar kan gebruiken. Geen hele uitgebreide of ingewikkelde routines, maar eenvoudige, pure formules zonder parfum, alcohol of kleurstoffen, die meteen veel goeds kunnen doen voor je huid.

Collistar koos voor vier mini-lijnen rond glycolzuur (huidpeeling), omega 3 en 6 (voedend en herstellend), hyaluronzuur (hydraterend en liftend) en collageen (anti-rimpel en verstevigend). Elk van deze bestanddelen werkt in de vorm van Pure Actives Drops als een boostereffect en reactiveert welbepaalde huidfuncties. De bijpassende Pure Actives Creams geven een aanvullend effect, maar kan je ook perfect mixen, matchen of los van de Drops gebruiken.

Collistar Pure Actives Drops

De Pure Actives Drops zitten in glazen flesjes met pipet, zodat je de druppels perfect kan doseren. Toegegeven, iets minder reisvriendelijk, maar ik kan de bruine flesjes met gouden accenten zeker appreciëren - ze geven toch wel meteen een luxe skincare gevoel!

Per keer heb je slechts enkele druppeltjes nodig, en dat maakt dat het 30 ml formaatje best lang meegaat. De Collistar Pure Actives Hyaluronic Acid Drops geven als serum je huid een instant hydratatie maar meteen ook een licht voelbare lifting aan het huidoppervlak. Intussen kennen we allemaal het wonder dat hyaluronzuur is: een molecuul met het uitzonderlijk vermogen om gigantisch veel water (zo'n 30 keer het eigen gewicht!) op te nemen en daardoor speelt het een essentiële rol in het handhaven van de optimale vochtbalans én stevigheid van het huidweefsel. Als er een ding is dat je huid - élk huidtype op élke leeftijd - zeker kan gebruiken, is het wel voldoende hydratatie. Droge huidjes zullen hier erg blij mee zijn, maar ook de meer mature huid - die met de fijne expressielijntjes - heeft er meer dan baat bij.

Ook de Collistar Pure Actives Hyaluronic Acid Aquagel sluit hier perfect bij aan. De gelformule voelt (ver)fris(send) aan op de huid en versterkt het hydraterende, gladmakende gevoel. De gel werkt nagenoeg als een soort primer, waardoor de make-up er gemakkelijk over wordt aangebracht. Als aanvulling op de Drops mag de Aquagel er zijn, maar apart vind ik hem net wat te gewoontjes. Wél lijkt de gel mij perfect voor een warme zomer, maar in de winter mag het van mij eerder een (lichte) crème zijn.

Collistar Pure Actives Creams

Een andere variant is de Collistar Pure Actives Collagen Drops: daar waar hyaluronzuur werkt voor elke huid, is een collageenverzorging eigenlijk gericht naar de meer mature huid. Ons huideigen collageen - een vezelachtig eiwit dat structuur geeft aan de huid - en de productie ervan vermindert met de jaren en de huid ziet er dan wat slapper en minder vol uit.

Ook hier: enkele druppeltjes openwrijven met je handen en smeren op het gezicht - de Drops worden meteen opgenomen door de huid en geven de huid een betere uitstraling. De bijpassende Collistar Pure Actives Collagen Cream Balm is van een stevigere textuur dan de Aquagel - een soort van velouté en dus ietsje rijker dan een gewone crème, maar heel aangenaam en voor mij perfect als avondverzorging omdat het zorgt voor een goede voeding, elasticiteit en ook gewoon een absoluut comfortgevoel op de huid. Ik zit nog niet in de fase dat ik mij enkel wil omringen met anti-ageing skincare, dus ik gebruik dergelijke producten graag 's avonds, om mijn huid te helpen herstellen en als een soort van preventie tegen verdere rimpelvorming.

Wat mij enorm opviel was hoe Collistar er in slaagt om een high end product met mooie verpakking, look & feel te presenteren aan een vrij schappelijke prijs. De skincare is wat duurder dan in de drogisterij, maar voor de parfumerie vind ik de prijzen zeker meevallen en dat in verhouding tot de uitstraling die ze hebben. Smaakt naar meer!

Collistar Pure Actives Hyaluronic - 30 ml voor € 40,75
Collistar Pure Actives Hyaluronic Acid Aquagel - 50 ml voor € 40,75
Collistar Pure Actives Collagen - 30 ml voor € 40,75
Collistar Pure Active Collagen Anti-Wrinkle Firming - 50 ml voor € 40,75
Verkrijgbaar bij Ici Paris XL en zelfstandige parfumerieën 

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

1 opmerking

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig