1 november 2017

Missoni eau de parfum

Missoni eau de parfum

Zoals elk jaar wordt het tijdens de eindejaarsperiode wat geuriger en soms ook kleuriger. Denk aan de heerlijke kerstcollectie van Lush, feestelijke geurkaarsen van Diptyque en natúúrlijk ook heel wat mooie parfums. Overigens niet altijd evident om te reviewen, want zoiets als geurinternet bestaat nog steeds niet en dus is het soms een beetje zoeken naar een passende beschrijving.

Vandaag is Missoni aan de beurt: je associeert het Italiaanse merk hoogstwaarschijnlijk met allerlei vormen van textiel met een kleurrijk chevron motief. Persoonlijk ben ik fan van Missoni Home - give me allll the plaids and pillows! - en was ik verrast te zien dat er ook een gelijknamig parfum bestond.

Missoni eau de parfum werd blijkbaar twee jaar geleden vrij exclusief gelanceerd, is intussen wereldwijd verkrijgbaar en past kleurgewijs perfect in de huisesthetiek van het merk. De verpakking is een soort van getexturiseerd textielkarton met in het midden een gradient streepjespatroon - heel herkenbaar en heel erg Missoni.

Missoni eau de parfum

Binnenin zit de flacon geborgen: geïnspireerd op handgeblazen Venetiaans glas krijg je een tijdloze vorm met een amalgaam aan kleuren die in elkaar blenden en die weer heel eigen zijn aan de Missoni-stijl.

Missoni eau de parfum staat voor vrijheid, creativiteit en joie de vivre - de geur vertelt het verhaal van een sensuele vrouw die haar vrouwelijkheid uitspeelt, los van wat als 'de norm' wordt beschouwd. Wat de flacon betreft denk ik wel dat Missoni in z'n opzet is geslaagd. Ik houd van de organische vorm, ik houd van de kleurenpracht en ik houd van dat beetje overdadige luxe dat de flacon doet uitschijnen.

Top: limoen, bergamot, citroen, peer
Hart: mahonie petalia, sambac, jasmijn
Basis: ambrosia, tonkabonen, sandelhout

Ik vind het moeilijker om de geur zelf te beschrijven. Ik herken bijvoorbeeld de frisse en fruitige topnoten in eerste instantie niet meteen terug in de geur. Er is een zekere frisheid, maar voor mij overheerst de houtachtige basis vrijwel onmiddellijk. Die frisheid komt pas later, nadat het parfum zich al even heeft kunnen ontwikkelen, maar dat maakt dat de geur ook niet heel erg lang blijft hangen. Toen ik op de terugweg van het werk aan mijn polsen snoof, was er nauwelijks nog parfum te bespeuren. Ik denk dat het dus zeer afhankelijk is van je eigen huid, maar bij mij blijft Missoni eau de parfum wat in de middenmoot hangen. Niet zo spannend en exuberant als werd beloofd en voor mij mocht het net wat meer zijn - al denk ik wel dat dit het type geur is dat toegankelijk is en bij veel mensen in de smaak valt.

Missoni eau de parfum - 30 / 50 / 100 ml voor € 49,50 / 76,50 / 99,50 bij Planet Parfum

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

1 opmerking

  1. Prachtig en ben hier zo benieuwd naar..…
    Ik ga zeker naa de parfumerie shop om eraan te snuffelen....

    Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig