29 november 2017

DIY skincare: MakeCare Kit 1 Let's Get Started!

MakeCare Kit 1 Let's Get Started!

Weten wat je smeert, het is zeker geen onbelangrijk credo. Onze huid is en blijft ons grootste orgaan en dus moeten we deze toch met de nodige zorg behandelen. Het Belgische MakeCare gaat nog een stapje verder en laat je je smeersels zelf maken!

Geen zorgen, je hoeft de essentiële oliën niet zelf te persen. MakeCare voorziet je van alle nodige biologisch gecertificeerde ingrediënten, een handboek en receptenfiches, zodat je (bijna) van nul een crème kan maken die volledig op maat is - zeg maar een Lego-box voor skincare lovers. Alle producten zijn biologisch gecertificeerd, 100% plantaardig, niet getest op dieren en zonder synthetische toevoegingen.

MakeCare Kit 1 Let's Get Started!

Kit 1 Let's Get Started! is een compleet starterspakket voor het fabriceren van twee dag- en twee nachtcrèmes. Binnenin de prachtige en stevige doos vind je bovenaan de ingrediënten terug: 
 • twee potjes neutrale dag- en nachtcrème (45 ml elk) met biologische en natuurlijke bestanddelen;
 • vier flesjes plantaardige olie (10 ml elk): pure, biologische argan-, jojoba-, abrikoos- en muskroosolie uit eerste koude persing die rijk zijn aan essentiële vetzuren. Ze versterken de neutrale crèmes, worden goed opgenomen door de huid en zijn rijk aan mineralen en vitaminen;
 • vier flesjes etherische olie (2 ml elk): palmarosa, geranium, sinaasappel en ylang ylang hebben een grote invloed op lichaam en geest en hebben verzorgende, vitaliserende, kalmerende, herstellende ... eigenschappen.
Kit 1 Let's Get Started! is geschikt voor elk huidtype - vandaar de keuze voor twee neutrale crèmes. Aan de hand van een receptenfiche en door toevoeging van specifieke oliën, krijg je pas de eindproducten: crèmes die volledig op jouw huid zijn afgestemd. Fijn, want zo kan je op een eenvoudige manier echt wel gepersonaliseerd werken - het is enkel een kwestie van de juiste keuze te maken en het recept te volgen.

In de onderste lade van de doos zitten hiertoe alle hulpmiddeltjes en tools:
 • vier lege potjes
 • een glazen mengstaafje
 • een handboek, receptenfiche en doseringstabel: ik raad je aan om deze op voorhand zeer goed te lezen!
 • vier zelfklevende etiketten
 • kartonnen cadeauverpakkingen, voor als je de crème wilt schenken
 • een cadeaubon
MakeCare Kit 1 Let's Get Started!

MakeCare Kit 1 Let's Get Started!

Omdat MakeCare natuurlijke cosmetica voorziet met uitsluitend natuurlijke bewaarmiddelen, is het extra belangrijk om tijdens het bereidingsproces goed op de hygiëne te letten. Achterop het kaartje met de werkwijze wordt in detail uitgelegd hoe je je best voorbereidt en nadien de producten bewaart.

Het kaartje met de doseringstabel onderscheidt vijf huidtypes (normale huid, gevoelige of droge huid, vette huid, couperose en rijpere huid) en beschrijft voor elk type een aantal kenmerken. Aan jou om je huid af te toetsen aan deze kenmerken! Omdat ik een gemengde huid heb (een vettere T-zone en normale wangen) en mijn huid in de meest optimale conditie wil behouden, koos ik voor de productie van mijn eerste batch voor een dagcrème normale huid en een nachtcrème rijpere huid.

MakeCare Kit 1 Let's Get Started!

MakeCare Kit 1 Let's Get Started!

MakeCare Kit 1 Let's Get Started!

Per huidtype worden de geschikte plantaardige en essentiële oliën geselecteerd en staat er ook telkens bij hoeveel druppels je van elke olie mag toevoegen aan je crème. Het tellen van de druppels vergt toch wel enige concentratie... :-)

Voor mijn dagcrème mengde ik 75 druppels abrikozenolie en 6 druppels geraniumolie; voor mijn nachtcrème mengde ik 100 druppels jojoba-olie en 9 druppels palmarosa-olie.

Als alles is gemengd en de crème weer een homogeen geheel lijkt, kan je deze overzetten in een van de lege potjes en voorzien van een etiket. Dat blijkt niet alleen handig om te weten welke samenstelling er in de crème zit, maar ook om de productiedatum te noteren, zodat je altijd weet welke de vervaldatum is. De producten uit deze Kit 1 zijn in principe 1 jaar houdbaar.

Ik denk dat deze Kit 1 Let's Get Started een supertof pakket is voor wie graag actief wil experimenteren met natuurlijke huidverzorging en met een aantal essentiële en etherische oliën. Die laatste zullen niet voor iedereen favoriet zijn, het vergt een beetje testen om te zien of je van een specifieke geur houdt en enige voorzichtigheid is toch altijd aangeraden.

De aanschafprijs lijkt in verhouding te zijn tot de inhoud: je kan vier crèmes maken en houdt zelfs daarna nog steeds best wat van de oliën over. Tip: bij verdeler Sevellia staat de kit op dit moment aan een actieprijs van -20%!

Hoe dan ook: de mooi geïllustreerde en stevige verpakking zit zeer goed in elkaar en leent zich perfect tot het geven van een prachtig cadeau (aan jezelf of aan een ander, haha). Ik ga in elk geval aan de slag met 'mijn' crèmes - wordt vervolgd!

MakeCare Kit 1 Let's Get Started! - € 124,90 via de webshop van MakeCare of Sevellia

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Aaah keileuk! Ik doe dit gewoon zelf, maar er zijn zo veel mensen die wel willen DIY'en en niet goed weten waar te beginnen. Lijkt me een perfect cadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, hè! Ik denk dat veel mensen, mezelf incluis, niet zo goed weten hoe eraan te beginnen, dus dan is zo'n box echt wel ideaal. Ik was in elk geval onder de indruk!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig