28 november 2017

Trend: metallic everything!

Trend metallic

Ik zei het al in deze blogpost: de metallic trend is terug, en hoe! Voor mij een absolute flashback naar mijn jeugd en een bewijs dat alles terugkomt, niet enkel in fashion, maar ook in beauty. En het is werkelijk overal: van metallic oogschaduw over nagellak tot lippen toe - met het gevaar dat het al snel too much wordt. Al kan een welgeplaatst metallic accent zeker de nodige oumph aan je look geven, zeker met de feestdagen in het achterhoofd.

Trend metallic

Trend metallic

Swatches: Make Up For Ever Artist Metallic Matte lipstick in 201 Metallic Warm Pink - IMAN Cosmetics Perfect Eyeshadow Pencil in Desire - Make-Up Studio Colour Pigments in Copper

Over de Make Up For Ever Artist Metallic Matte lipstick in 201 Metallic Warm Pink schreef ik al eerder in deze blogpost, klik dus even door voor de volledige review en de lipswatch. Ik blijf het een zeer speciale formule vinden: Make Up For Ever combineert met deze vloeibare lipstick zowel een matte als een metallic finish en dat klinkt enorm contradictorisch. Toch valt vooral de metallic glans op en daarom is dit voor mij bij uitstek een party topper, een lipstick die je plaatselijk - in het midden van de lippen - en bovenop een andere lipstick aanbrengt om een accent te leggen. Doordat er een al een basis ligt, zal deze Metallic Matte lipstick ook veel gemakkelijker aanbrengen.

Trend metallic

Trend metallic

Mijn basis onder deze ooglook is de IMAN Cosmetics Perfect Eyeshadow Pencil in de kleur Desire. Meteen twee vliegen in een klap, omdat de formule een hele goede oogschaduwbasis levert, maar ook op zichzelf de nodige kleur toevoegt. De creamy formule glijdt gemakkelijk over mijn oogleden, is niet vettig en laat nog genoeg speling (lees: tijd) om de randjes te blenden met een oogschaduw voor het helemaal is opgedroogd. Desire is een warme kleur oud goud met een mooie glans, maar geen grove glitters.

Met het potje van Make-Up Studio waag ik mij nog eens aan losse pigmenten. Met losse pigmenten heb ik meestal een haat-liefderelatie mee: ze zijn prachtig om te zien en staan steeds garant voor een geweldige pigmentatie, een intense kleur en ze zijn daarenboven multifunctioneel. Maar losse pigmenten vergen door hun - losse, duh - structuur vaak ook een beetje meer voorzichtigheid en nét dat beetje meer werk. Niet voor iedereen, dus. Al moet ik toegeven dat de verpakking van de Make-Up Studio Colour Pigments het smosgevaar wel indekt, oef! Copper is alweer een mooie warme tint, waarvan je zéér weinig nodig hebt om de kleur op te bouwen. Voor mijn eigen gebruiksgemak maak ik mijn platte oogschaduwkwast een beetje nat en daardoor kan je de pigmenten veel gemakkelijker opnemen, op je ooglid plaatsen en daar blijven ze dan ook netjes zitten.

Wat vinden jullie van de metallic trend? Ga je voluit of liever subtiel?

Make Up For Ever Artist Metallic Matte lipstick - € 20,90
IMAN Cosmetics Perfect Eyeshadow Pencil - € 12,90
Make-Up Studio Colour Pigments - € 17,90
Bij Planet Parfum

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

1 opmerking

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig