23 december 2017

Mijn favoriete YouTube-kanalen | Vlogmas

Vlogmas

Het was een waar karwei om een keuze te maken tussen alle YouTube-kanalen die ik volg. Ik ben erin geslaagd mijn lijst te beperken tot 26 - what's in a number?! Ik ben er zeker van dat jullie heel wat van deze dames al kennen, maar misschien zit er her en der toch een nieuwe ontdekking bij. Enjoy!


Mijn top 26 favoriete YouTubers, in willekeurige volgorde:MakeupByTiffanyD is een van de allereerste YouTubers waar ik mij op abonneerde. Ik volg haar dus al zeer lang, van toen ze nog in haar dressing filmde, met haar schoenen en kleren als achtergrond. Ze woont met haar man en dochtertje ergens in Atlanta en filmt vanuit de slaapkamer, lekker oldschool. Tiffany heeft wimpers om u tegen te zeggen en haar kanaal focust zich voornamelijk op beauty. Vroeger deed ze zeer veel make-up looks, tegenwoordig zijn haar filmpjes meer babbelvolgs - ongeacht de trends doet ze steeds haar eigen ding en behoudt ze altijd haar eigen stijl. Een van de redenen waarom ik haar nog altijd volg!Het kanaal van Sonal vond ik enkele maanden geleden. Het eerste filmpje dat ik van haar vond, was haar closet tour en mijn mond viel letterlijk open toen ik al haar designer shoes op een rij zag. Héérlijk! Sonal is Indisch, maar woont met haar man en haar kinderen in Nairobi. Dit levert soms grappige taferelen op, want dan is ze aan het filmen en klautert er ineens een aapje voor haar raam :D
Ik houd van haar rustgevende stem en haar visie op het leven - hoewel ze een zeer geprivilegieerd leven leidt, staat ze met haar beide voeten op de grond.


Lydia is een luxury fashion blogger wiens kanaal in het laatste jaar een enorme groei doormaakte - heel leuk om dat te volgen! Ze woont samen met haar verloofde en twee Bengaalse katten ergens in het VK en reist regelmatig af naar Londen. Ze focust zich op high end fashion, en omringde zich al vrij snel met een professioneel team met een fotograaf en videograaf, wat resulteert in foto's en filmpjes van een hoog niveau. Ik ben absoluut fan van haar lange vlogs - super om die te bekijken terwijl ik mezelf 's morgens opmaak. Er komt uiteraard ook een mooie portie beauty voorbij op haar kanaal, al hoef je van haar geen aparte of kleurrijke looks te verwachten.Ik ga gewoon verder met de VK bloggers, want daar volg ik er best wat van! Josie runt het kanaal Fashion Mumblr en ontdekte ik ook toen ze relatief 'klein' was. Ze werkt erg hard aan haar kanaal en produceert met de nodige regelmaat mooie content, waardoor ook zij erg gegroeid is in het laatste jaar - en het is haar gegund! Ik houd van haar fashion stijl - ietwat klassiek, maar best inspirerend - door haar ben ik bijvoorbeeld overstag gegaan voor over the knee boots. Ze woont met haar verloofde en twee hondjes ergens in Londen en ook dat vind ik een pluspunt, omdat ik via haar vlogs heel regelmatig een glimp van de stad kan opvangen.Het is al luxe wat de klok slaat op het kanaal van Tamara. Van prachtige foto's op haar Instagram tot haar hauls, alles draait om high end fashion. Daar waar ik heel veel praktische inspiratie opdoe op het kanaal van Fashion Mumblr, blijft het op het kanaal van Tamara vooral bij dromen, haha. Als ik mij niet vergis, is ze apotheker van opleiding, maar heeft ze van haar hobby haar beroep gemaakt. Ze reist speciaal voor haar content heel regelmatig de wereld rond, wat het soms allemaal - en zeker op haar Instagram - wat te perfect maakt, maar ik vind haar wel sympathiek en merk dat ze hard werkt om telkens op niveau te presteren.Ook bij Victoria kan je terecht voor heel wat luxe fashion, hoewel ze er ook een flinke portie high street fashion doorheen mixt. Ik ben fan van haar stijl - en haar haar! - omdat ze fashion weet te combineren met een meer edgy look. Ze gaat voor hauls, lookbooks, favorietenfilmpjes maar ook beauty krijgt een meer prominente plek op haar kanaal. Recent is ze ook beginnen vloggen, wat ik alleen maar kan toejuichen, gezien ook zij samen met haar vriend in Londen woont.Ik leerde het kanaal van Kate kennen onder de naam gh0stparties, maar intussen staat ze al even gekend als Kate La Vie. Ze combineert YouTube met een blog en produceert supermooie content en foto's van beauty, skincare en haar interieur - interior goals, people!
Ze woont samen met haar man en twee absolute schatjes van katten in Glasgow (geloof ik) en laat op haar blog, Instagram en kanaal heel wat van haar leven - en hun magnifieke interieur - zien.Als ik een ding uit het leven van Amelia Liana zou willen, is het wel haar schattige hondje, Duke. Verder vind ik op haar kanaal een mooie mix terug van beauty en high end en high street fashion. Leuk weetje: Amelia startte zelf als PR girl van Givenchy, maar begon dan zelf te bloggen en werd op korte tijd een vaste waarde binnen de bloggerswereld. Ook zij woont in Londen en regelmatig zie je haar zus en mama voorbijkomen - van die laatste heeft ze overduidelijk haar liefde voor fashion en beauty meegekregen!De volgende twee dames horen een beetje samen, want Suzie en Alix zijn dankzij hun kanalen beste vriendinnen geworden en dus zie je ze regelmatig in elkaars vlogs terugkomen. Suzie woont in Brighton met haar vriend en hondjes en haar content combineert eerder betaalbare fashion en beauty. Ze is ietsje jonger, maar ik houd wel van haar vrolijke en bubbly houding.Hetzelfde verhaal bij Alix: een iets jongere YouTuber die samenwoont met haar vriend en hondje en van haar hobby haar beroep heeft kunnen maken. Haar kanaal combineert beauty en fashion, maar is heel toegankelijk, ook voor een jonger publiek. Ze is een krak in het doen van hauls, om even later weer haar kasten uit te kuisen, maar het is voor mij een fijne bezigheidstherapie om te kijken.Elle produceert content helemaal vanuit het Canadese Vancouver - en toch zijn er heel wat gelijkenissen: Elle is voltijds jurist (jeej!), houd van fashion en beauty (jeej!), is dol op lekker eten (jeej!), is een cat lady (jeej!) én heeft Belgische roots! Hoe ze het allemaal doet, geen idee, want ze werkt dus voltijds als jurist, uploadt tweemaal per week een video op haar kanaal, woont samen met haar vriend en runt daarnaast nog eens een eigen shop met handgemaakte parelkettingen en sjaals. Ze maakt regelmatig video's over workproof fashion outfits, zeer inspirerend voor de professional working woman.Ook Kristina is op dat vlak een superwoman. Deze fulltime anesthesist woont samen met haar man en hun kersverse dochtertje in Houston, Texas. Ze houdt van luxe accessoires en ik kan me helemaal vinden in haar liefde voor handtassen en de zogenaamde SLG's (small leather goods). Haar content gaat van beauty naar handtassen unboxings naar tech reviews naar vlogs en het is die combinatie die mij aanspreekt.Als je van mooie handtassen houdt, moet je bij de Britse Amie zijn. Het merendeel van haar video's gaat over haar handtassen. Unboxings, collecties, top vijf, wishlists, ... het komt allemaal aan bod. Ook zij werkt fulltime en haar kanaal is dus een fijne uitlaatklep - iets dat ze bijzonder goed doet!Bij de Amerikaanse Jennifer vind je dan weer voornamelijk vlogs. Ze vlogt in haar wagen of huis en toont daarbij alles wat haar interesseert, van beauty over eten tot fashion. Verwacht geen flitsende montages, maar een dame die vlogt op geheel eigen wijze. Ik vind het bijvoorbeeld interessant om te zien welke boodschappen zij allemaal doet - ik weet het, zeer vreemd, maar zo intrigerend! Ik heb ik elk geval al geleerd dat de Aldi in de VS een veel ruimer assortiment heeft dan de Aldi in België, haha!De Australische Jody is een fulltime working mom die heel erg veel houdt van beauty. In haar video's gaat ze met veel kennis van zaken in op de producten die ze koopt, gebruikt en opmaakt. Helaas uploadt ze de laatste tijd heel wat minder vaak, maar van zodra ik een video van haar zien verschijnen, kijk ik nog steeds met even veel plezier.Maree gaat voluit voor de beauty content - and I love her for it. Zelfs toen ze recent op bevallen stond, ging ze volle bak door met beauty en keek ze er al naar uit om na haar bevalling van de Sephora VIB sale gebruik te maken, haha! Ze gebruikt zeer veel beautyproducten en deelt haar kennis met een uiterst aangename welbespraaktheid. Dit is een beautykanaal voor volwassen vrouwen, zonder al te veel frullekes en special effects, maar met een ongelooflijk fijne dame die mij elke video weer weet te entertainen en informeren. Ik volg haar ook op Instagram, waar ze dagelijks haar outfits deelt.Nog zo'n volwassen vrouw die van beauty houdt, is Marnie. Ze woont samen met haar man, twee zonen en maar liefst drie honden. Toen ze als stay-at-home mom beauty ontdekte, richtte ze haar kanaal op om haar ervaringen te delen. Wat begon als een 'mama hobby', groeide uit tot een volwaardig kanaal met beauty, fashion en vlogs.De van oorsprong Braziliaanse Erica is een dame met ballen aan haar lijf. Ze laat niet met zich sollen, heeft een warme en hartelijke persoonlijkheid en deelt haar leven op geheel eigen wijze. Ze heeft in haar leven moeten knokken om er te geraken, maar heeft vandaag de dag een topjob als industrieel ingenieur, een unieke kleerkast en een tof gezin. Ze neemt ons mee op haar shopping avonturen en reizen en deelt niet enkel haar fashion hauls maar ook haar levenswijsheid.De Roemeense Sandra woont in Canada en ook haar kanaal volg ik al heel lang. Ze maakt consequente en kwaliteitsvolle content en focust zich op beauty met een hintje fashion. Ze verdient absoluut meer liefde en abonnees, maar ik merk wel vaker dat de kanalen van de 'volwassen' vrouwen minder snel vooruit komen dan die van de jongere generatie - beetje jammer!Ook de Amerikaanse Shelbey gaat eerder traag en gestaag, maar is op de goede weg. Haar looks zijn altijd zeer draagbaar en neutraal en ik denk dat veel vrouwen hier echt iets aan hebben voor hun dagelijkse make-up. Extra puntjes voor haar schattige, Southern accent!Niet voor gevoelige zieltjes, het kanaal van Dr. Sandra Lee! Absoluut een van mijn guilty pleasures, haha. Hoewel ik zeker niet de enige ben, want Dr. Sandra Lee heeft meer dan drie miljoen - jep, dat lees je goed - abonnees!De Amerikaanse Tati is een vaste waarde in YouTube beautyland. Ze reviewt alles, van high end tot drugstore beauty, en blijft daarbij steeds eerlijk. Ze koopt ook zelf zeer veel beauty, dus ze rekent niet op PR om haar producten toe te sturen, wat uiteraard wel gebeurt met haar massa aan abonnees. Ze presteert het om vijf dagen per week een video online te zetten - chapeau! - en ik houd in het bijzonder van van haar WTF-video's, waarin ze een superdeluxe high end beauty product reviewt.Het kanaal van Jess begon als beautykanaal, maar transformeerde door de jaren heen tot een plek waar je de meest heerlijke vegan gerechten kan vinden. En hoewel ik zelf geen veganistische levensstijl heb, kijk ik tóch naar haar video's, omdat ze erin slaagt om alles er zo appetijtelijk te laten uitzien. Jess volgde haar vriend een tweetal jaar geleden naar Turkije, maar inmiddels wonen ze samen met hun twee konijntjes terug in het VK.Helemaal aan de andere kant van de wereld volg ik twee dames die ook regelmatig samenwerken. De van oorsprong Ierse Sharon is visagiste van beroep en toont haar kunsten op haar kanaal. Zij heeft ook een vettere huid en test regelmatig nieuwe foundations uit - heel interessant voor mij omdat ook ik altijd op zoek ben naar foundations die erg goed blijven zitten. Onlangs deed ze een vergelijking tussen de make-up die ze droeg als twintiger en hoe het nu doet als dertiger - geweldig!Haar vriendin Karima McKimmie, eveneens visagiste, tovert ook geweldige content op haar kanaal dat all about beauty is, dus hier vind je geen vlogs of fashion video's. Verwacht je aan mooie looks, favorietenfilmpjes en zéér grondige reviews en dat allemaal erg clean en professioneel gefilmd. Topper!Kimberly Clark is een YouTuber hors categorie. Deze Amerikaanse drag queen gaat met een geheel eigen stijl in op beauty en probeert haar kijkers bewust te maken van hoe consumenten worden beïnvloed. Ze is de grondlegger van de What I'm not gonna buy-video's en bespreekt dan telkens nieuwe beautyproducten die ze níet wil kopen en legt ook uit waarom precies. Interessant!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Hoi Stamatia ;)

  Ik heb een verzoekje voor een filmpje. Zou je eens een filmpje willen opnemen met je nagellakjes als onderwerp? Het lijkt me heel prettig om een filmpje van je te zien waarin je je nagellakstash laat zien waarbij je je lakjes toont en erover vertelt. Waarbij je weetjes en eventuele favorietjes onthult :) Ik heb namelijk in het verleden enkele lakjes gekocht nadat ik ze bij jou in een blogpost of vlog ofzo zag verschijnen (vb. Be Dior van Dior, Bleuette van Dior, Essie Fiji,...) Zo een filmpje lijkt me gezellig, want ik genoot eerder ook van je Vlogmas filmpje over je lipglossjes en lipsticks.

  Zo, dit is mijn verzoekje :D

  Fijne Kerstmis en Eindejaar voor jou en Timo en iedereen van wie jullie houden. En een fijne verjaardag ;)

  Groetjes van een trouwe lezeres en kijkster van aan de Maaskant :)

  Daag **

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Staat genoteerd! Zal waarschijnlijk niet meer voor december zijn, maar ergens in het nieuwe jaar ;-)
   Fijne feesten!

   Verwijderen
 2. Leuk en ik ga meteen kijken....
  Ik hou er van om naar YT. filmpjes over beauty, shoppen etc. te kijken....

  Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan ga je zeker wel je gading vinden bij deze kanalen :-) Fijne feesten!

   Verwijderen
 3. Mooi overzicht van je favoriete You Tube kanalen, het zijn er heel wat! :-). Om nog even terug te komen op de Sisley concealer : ik ben er helaas niet helemaal weg van. Ik denk dat het door de kleur komt; Ik heb de lichtste tint - en ik wist dat hij roze was - maar vind hem eigenlijk iets té roze. Qua textuur is hij zeker de moeite waard. Vraagje: gebruik je eigenlijk nog de Double Wear foundation? Ik vroeg het me af omdat ik in je filmpjes nu voornamelijk de Marc Jacobs foundation zie langskomen :-). Veerle X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, zo jammer! En blijft het ook zo roze nadat je de concealer hebt ingewerkt en even laten 'zetten'? Want bij mij blendt 'ie daarna eigenlijk wel goed in. Hopelijk kan je er nog iets mee doen, zou jammer zijn!
   Ja, Double Wear blijft favoriet en zie je binnenkort in een nieuwe video! Maar ik greep de laatste weken vooral naar die van Marc Jacobs en dan zie je dat terug in de filmpjes.

   Verwijderen
 4. Oh fijn van de Double Wear! Ja, de concealer blijft helaas roze... . Het is inderdaad wel jammer . Ik heb ook wel een lichte en roze huid van mezelf. Het is altijd een hele opgave om zowel een concealer als een foundation te vinden die licht genoeg zijn. De meeste zijn al snel te beige of te grauwig. Daarom shop ik vaak bij MAC, zij hebben iets meer tinten. Of misschien Bobbi Brown eens overwegen. Jij ervaring met deze merken? Fijne Kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zowel van MAC als van Bobbi Brown heb ik nog niet vaak foundations gebruikt. Wel eens een sample hier of daar, maar nooit een fullsize, dus ik heb helaas geen aanraders. Ze hebben natuurlijk wel heel veel kleuren en verschillende ondertonen, dat maakt het gemakkelijker.
   Voor jou ook fijne feesten!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig