24 februari 2018

Getest: Primark foundations!

Primark Beauty PS My Perfect Colour

Hoewel ik geen echte Primark-shopper ben, was toch enigszins geïntrigeerd door dit pakketje met enkele foundations. Onder de noemer Primark Beauty PS My Perfect Colour vind je in de Primark shops foundations met heel wat verschillende texturen en dekkingen én met een vrij ruime kleurenselectie. Dat wilde ik nader bekijken, tijd voor een rondje the good, the bad & the ugly!

The good

Primark zou Primark niet zijn als de foundations niet werden verkocht aan wel héél zachte prijsjes. Alle producten kosten tussen de 3,00 en de 5,00 euro, wat zonder twijfel valt onder de noemer budgetvriendelijk. Bovendien krijg je telkens meer inhoud dan wat je standaard krijgt bij andere merken. De Matte Foundation bevat 40 ml, de Perfect Finish Foundation en Tinted Moisturiser elk 35 ml, de Moisturising Foundation Stick 11 g en de Cushion Foundation 12 g. Een goed begin!

Primark Beauty PS My Perfect Colour

Primark Beauty PS My Perfect Colour

Qua texturen en dekkingen is er voor elk wat wils. Fans van een lichte dekking kunnen kiezen tussen een Tinted Moisturiser en een Cushion Foundation. De Tinted Moisturiser is daarbij echt de meest lichte dekking, die niet meer doet dan je huid een lichte voile geven om het uitzicht een beetje te verbeteren en een SPF 15 bevat. De tubeverpakking is compact en handig en is uiterst geschikt voor de vloeibare formule, die zich zonder problemen laat uitsmeren met de vingers. De Tinted Moisturiser voelt erg licht en fris aan op de huid, maar geeft mij absoluut niet de gewenste dekking, het is in theorie zelfs geen echte foundation. Wel fijn voor een dagje thuis of als je niet helemaal barefaced de deur uit wilt. De Tinted Moisturiser in Vanilla was wel een goede match met mijn teint!

De Cushion Foundation geeft een eerder licht tot licht-medium dekking, omdat je hem wat kan opbouwen en bevat eveneens een SPF 15. Zoals het 'hoort', zit deze foundation in een rond doosje met spiegeltje, wordt de cushion afgedekt door een extra dekseltje en krijg je er ook een platte sponsapplicator bij. De Cushion Foundation in Porcelain was echter te licht voor mijn huid - dus dat is goed nieuws voor wie nog bleker is dan mij.

Dekkingsgewijs een trapje hoger biedt de Perfect Finish Foundation een medium dekking met een matte finish. Hoewel dit eveneens een vloeibare foundation is in een tube, is de formule wat dikker en stroever en dat merk je wanneer je deze uitblendt. Hij blijft absoluut niet sticky aanvoelen en droogt erg mooi op, dus deze heeft nauwelijks een setting poeder nodig. Mogelijks is 'ie wel wat te droog en te mat voor mensen met een drogere huid, maar ik kon deze wel appreciëren. Ook de Perfect Finish Foundation in Porcelain was enkele tintjes te licht voor mijn huid.

Primark Beauty PS My Perfect Colour

Grote verrassing is de Moisturising Foundation Stick. Ik verwachtte een stroeve, droge stickformule, maar deze glijdt véél gemakkelijker over de huid dan de Perfect Finish Foundation! De finish is ook beduidend minder droog en mat, maar eerder fluweelachtig te noemen. Ik zou deze wel afpoederen, want zonder geeft 'ie een beetje af. De dekking is mede dankzij de creamy formule zeer gemakkelijk op te bouwen naar een full medium en dat kon ik erg appreciëren. De compacte verpakking maakt hem natuurlijk ook gemakkelijk meeneembaar, ideaal voor touch-ups, want deze stick laat zich moeiteloos met de vingers blenden. Ook de Moisturising Foundation Stick in Porcelain was te licht voor mij.

Primark Beauty PS My Perfect Colour

Primark Beauty PS My Perfect Colour
Swatches van de Matte Foundation: links Porcelain - rechts Vanilla

De meeste dekking krijg je van de Matte Foundation die in een pompflacon zit: de eerste laag levert een medium dekking, die je met een tweede laagje kan opbouwen naar een full coverage foundation. Uiteraard mét matte finish, een beetje gelijkaardig aan die van de Perfect Finish Foundation. Zowel de Matte Foundation in Porcelain als de Matte Foundation in Vanilla waren veel te licht voor mij - mijn wederhelft noemde mij een geisha, lol!

The bad

Je mag er niet van uit gaan dat een welbepaalde kleur altijd zal matchen. Tussen de verschillende texturen, durven kleuren met dezelfde naam enigszins afwijken, bij de een al wat meer dan de ander. Ik heb hieronder telkens verschillende foundations met dezelfde naam geswatcht, zodat je de verschillen kon zien.

Primark Beauty PS My Perfect Colour

Bij Vanilla is het verschil erg opvallend: links zie je een swatch van de Matte Foundation in Vanilla, rechts een swatch van de Tinted Moisturiser in Vanilla. Twee keer Vanilla dus, maar twee keer een compleet andere kleur, waarvan de Tinted Moisturiser als enige echt goed matcht met mijn teint.

Primark Beauty PS My Perfect Colour

Bij Porcelain zijn de verschillen ook aanwezig, maar veel minder opvallend. Van links naar rechts: Matte Foundation, Moisturising Foundation Stick, Perfect Finish Foundation en Cushion Foundation, telkens in de kleur Porcelain.

Het wordt dus sowieso even zoeken en testen welke kleur bij jou past, afhankelijk van de textuur die je kiest, maar met 16 verschillende kleuren is dat misschien nog niet zo'n groot probleem.

The ugly

De verpakking. En dan heb ik het niet over mooi of lelijk, maar eerder over de kwaliteit ervan. Uiteraard begrijp ik wel dat je bij een prijsbepaling van 3,00 à 5,00 euro geen glazen verpakking met ingenieus pompsysteem mag verwachten, maar op dat vlak schort er toch wel een en ander. De foundations in een tube hebben de neiging om wat te 'lekken' en zich op te hopen in de dop. Ook de inhoud van de Cushion Foundation bleef niet netjes in het cushion zitten, zoals je wel kan zien op de foto. En de pompjes van de Matte Foundation zijn zodanig stroef, dat de foundation alle kanten uit spat als je niet oplet. De enige verpakking die niet teleurstelt, is die van de Moisturising Foundation Stick.

Voor mij persoonlijk gaat make-up niet enkel om het product zelf, maar ook over de beleving, de verpakking, het gebruiksgemak. Wat dat betreft, is de verpakking voor mij een afknapper en toch wel een dealbreaker. Ik kan me echter wel voorstellen dat je de 'ongemakjes' erbij neemt, gelet op de budgetvriendelijkheid van de producten.

Primark Beauty PS My Perfect Colour foundations zijn te koop in Primark stores en prijzen variëren tussen 3 en 5 euro.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

9 opmerkingen

 1. Jammer dat het niet hele fijne producten waren, eerlijke review daar hou ik van!
  Verder zijn je foto's wel heel mooi en duidelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede review! Die tubes doen me een beetje denken aan de verpakking van de HEMA foundations (lang geleden ;-)). Persoonlijk zou ik deze producten ook niet aanschaffen. Aan foundations geef ik graag wat meer geld uit. Wel positief dat er zoveel keuze is aan tinten. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, ik zie de gelijkenis!
   De kleurenkeuze kan ik alleen maar toejuichen, vaak is de lichtste kleur al wat te donker voor mij en dan beschouw ik mezelf nog niet als allerbleekst.

   Verwijderen
  2. Inderdaad, ik heb hetzelfde probleem. Mijn gezicht is wat rozig, maar mijn hals is echt spierwit ;-).

   Verwijderen
 3. Eerlijk, persoonlijk koop ik zoiets niet. Ik krijg meestal na gebruik huiduitslag. Om die reden gebruik ik meestal Clinique (oil free).
  Maar ik begrijp dat dit niet bij iedereen zo is!
  Is zeker een heel goede review en goede foto's!
  Voor personen die iets budgetvriendelijks zoeken is dit een aanrader!
  😘😘😘

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Is inderdaad een breed gamma voor wie echt iets budgetvriendelijks zoekt, dat doen ze wel goed!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig