25 maart 2018

Nivea nieuwigheden: MicellAIR Skin Breathe

Nivea MicellAIR

Micellaire watertjes katapulteerden zich de laatste jaren van hype naar gevestigde waarde en zijn tegenwoordig een vast item voor zowat elk skincaremerk. De drogisterij maakt skincare op dat vlak overigens uiterst bereikbaar en betaalbaar.

Ook Nivea heeft meerdere micellaire watertjes in assortiment, aan te passen naargelang je huidtype. Het MicellAIR Skin Breathe is zo'n micellair water voor gezicht, ogen en lippen met een extra zuurstofboost, die ervoor zorgt dat er zo min mogelijk residu op het gelaat achterblijft. Een pluspuntje, aangezien ik na het reinigen toch steeds nog even mijn gezicht verfris. MicellAIR Skin Breathe bestaat in drie varianten: eentje voor de gevoelige huid, eentje voor de droge huid en eentje voor de normale tot gemengde huid.

Het grootste voordeel van micellair water is z'n eenvoud: de micellen in het product hechten zich aan make-up en onzuiverheden en met een simpel watje (of twee, drie) kan je je huid reinigen en zuiveren. Al is het geen mirakelproduct: micellair water heeft bijvoorbeeld niet de kracht van een oliereiniger - iets dat ik zeker merk als ik een full face make-up draag. Persoonlijk vind ik micellair water vooral gepast als pre-cleanse of als ik nauwelijks make-up draag en sowieso voor het verwijderen van swatches tijdens een fotosessie voor de blog.

Omdat micellair water zo in trek is, is het er nu ook in pocketformaat van 100 ml - handig voor citytrips, weekendjes weg, sleepovers en natuurlijk ook geschikt voor de handbagage.

Nivea MicellAIR

Maar er is nog een andere nieuwigheid! Vorige week postte ik al eens over oogmake-upremovers in gelvorm - deze van Ioma is zo eentje! - oftewel een 'frisse' manier om je oogmake-up te verwijderen. Ik beloofde toen al een budgetvriendelijk alternatief en dat is deze van Nivea geworden. MicellAIR Skin Breathe Micellair Gel is specifiek gericht op de oogmake-up en combineert de micellaire technologie met een frisse geltextuur. De formule hecht zich gemakkelijk aan de wimpers en zorgt ervoor dat de micellen de make-up 'grijpen' terwijl het hyaluronzuur je oogcontouren verfrissen en hydrateren.

Net als het micellair water werkt de micellaire gel het beste met een watje. Je kan zo de gel even laten inwerken, zodat de make-up gemakkelijk losweekt. Net zoals bij de Ioma Fresh Gel Eye Makeup Remover is ook deze Nivea MicellAIR Skin Breathe Micellair Gel iets minder effectief dan een biphase reiniger, zeker met mijn eerder zware oogmake-up, máár de frisheid op de oogcontouren is ook hier overduidelijk aanwezig en dat kan ik wel appreciëren.

Nivea MicellAIR Skin Breathe - 400 ml voor € 6,30
Nivea Micellair water - 100 ml voor € 2,20
Nivea MicellAIR Skin Breathe Micellair Gel - 125 ml voor € 3,49

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Ik vind die van Garnier altijd super fijn, heb die van Nivea nog nooit getest.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die van Garnier was volgens mij de eerste drogisterijversie die ik kocht! Inderdaad erg fijn, goed en betaalbaar.

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig